3000 TL 2.el PC toplama

Bütçe
3000
417 vs 373. i7 920 8 çekirdekde yenmekte.

Yani cidden buna mı takıldınız? 5 yoksa 4 ve 6 var. Daha yeni nesil demek istiyorum.
Salladığın her şeye takıldım. Dediklerin cidden komik. %10 Performansı az alır belki ama en azından sistem Fosil olmaz...
 
Aynen amd ekran kartı alsın ki mağdurluğun dibine vursun. Oyunları tam ekran olmasın. Sürekli devam etsin diken üstünde durmaya. 11. nesil diyorsunda paradan haber vermiyorsun. Boş laf... Çok biliyorsanız buyrun siz öneride bulunun kuru eleştiriyle olmuyor. 1050 ti şuan hala bir çok oyunu orta-ultra grafiklerde rahatça oynatabiliyor 3000 tlye 2.el sistem alan kişi bence 1080p 60fps twitch yayını yaparken Cyberpunk oynamayı düşünmüyordur!
Gerçekten şaka mı yapıyorsunuz isterseniz birde Turbox İzoly bilgisayarları savunun hani i7 ya sonuçta 1. nesil olsa da birşey olmaz.
 
417 vs 373. i7 920 8 çekirdekde yenmekte.

Yani cidden buna mı takıldınız? 5 yoksa 4 ve 6 var. Daha yeni nesil demek istiyorum.

Hayır yapmıyorum. Siz bir daha ucuz bir amd ekran kartında 100 fps ile oynarken pahalı bir nvidia da 90 la oynarsınız. Ancak herkes iyi gün dostu, önemli olan kara gün dostu olmak. Herhangi bir düşüş anında amd kart 100 den 70 e düşerken, nvidia 90 dan 80 e düşer. Ve bir kartın iyi kötü olduğunu min. Değil max fps den ölçüyorsan zerre bilgin yok demektir.
Bir şeyin minimum kısmının düştüğü yok. Kafadan sallayıp tutturmaya çalışarak konu ile ne kadar alakasız olduğunu bize kanıtlıyorsun şu an.
 
Polemik mi yaratmaya çalışıyorsunuz, anlamıyorum. Açıkçası umurumda da değil. Ben burada kişiye bütçesine uygun sistem tavsiye etmeye çalışıyorum. Alacağı sahibinden ilanındaki sistemden daha güncel daha iyi bir sistem önerdim. RX 570 kişiden kişiye değişiyor. Yorum yapmak istemiyorum. Kişinin tercihine kalmış bir ürün. Bana kalsa GTX 970 alsın derim. Buna da 20 tane laf edersiniz. Önerdiğim kasa f/p ürünü. Ayrı ayrı almaya kalksa 900 TL bulacak kasa ile güç kaynağı ücreti. Polemik yaratmaya çalışacağınıza o kasa yerine şunu tercih edebilirsin ve daha iyi diyebilirsiniz. Ayrıca bu yaptığınız şeye benziyor 200 TL bütçem var, Rampage kulaklık iyi midir sorusuna çöp demekten farkı yok.



Toplam: 700 küsür tutuyor bu kasa, kasa konusunda kendiniz de tek tek araştırabilirsiniz. Ekran kartı konusunda forumda kullanıcı deneyimlerini incelebilirsiniz. Burada şuan garip bir muhabbet dönüyor. Dahil olmak istemiyorum. i5 4. nesil sistemden daha iyi olacağı kanaatindeyim.
 
Attığım listedeki işlemci AF modeli değilmiş AF modeli bulabilirseniz daha iyi olur. Performans konusunda çok iyi bir işlemcidir.
 
Seni raporladım herkese laf atıp düzgün bir şekilde mesafeni korumadığın için ayrıca umarım savunduğun şeyin ne kadar aptalca olduğunu farketmişsindir.
Kendisi elindekini satmaya çalışıyor, bil bakalım elinde ne var :)
 
Konu çok dağıldı. Arkadaşa yardımcı olması açısından sistem bırakıyorum. Sizde önerilerinizi yaparsanız güzel olur. Gereksiz yere konuyu dağıtan arkadaşa teşekkürler.





Toplam: 2.442 TL yapıyor. En uygun fiyata bu oluyor. Belki daha ucuza da bulabilirsin, gözümden kaçmış olabilir.

  • Ryzen 5 1600 AF ben kullanıyorum ve güzel bir işlemci.
  • Anakart giriş seviyesi için yeterli.
  • Kasa senin tercihin. Bu attığımda RGB adresleme özelliği de var. Hava sirkülasyonu hakkında fikrim yok. Araştırmanı öneririm.

Kalan paraya dediğim gibi biraz daha bütçe arttırıp ikinci el temiz bir ekran kartı alabilirsin veya APU bir sistem toplayıp çift RAM yaparsın ileride ekran kartı ile desteklersin. Karar senin tabi.
 
Arkadaşı raporladığımı söylemiştim konudaki ihlalleri amacıyla şuraya da Technopat Sosyal'in bana gönderdiği geri bildirimi paylaşayım:Yakın zamandaki raporlarınız çözüme kavuşturuldu: Konu Mesajı '3000 TL 2.el PC toplama' - Ceza işlemi uygulandı
Son olarak söyleyeyim forumda herkese karşı mesafeli olmalıyız saygı çerçevesi içerisinde birbirimizle iletişim kurmalıyız.
 

Geri
Yukarı