Rehber 3000 TL EBA sistemi önerisi

Bütçe
3000
Selam dostlar, son günlerde EBA sistemi adı altında taş devrinden kalma işlemcilerle, geliştirmeye bile açık olamayan sistemlerin i7 diye vatandaşlarımıza satıldığını gördüm. Bilgisayarlar konusunda bilgisi olmayan vatandaşlarımız için hazırladım bu rehberi.

Ayrıca sistemi aldığınız zaman evinize montajlı olarak gelecek, sizlerin uğraşmasına gerek kalmayacak.

Konu içeriği:
  1. Sistem
  2. Sitemin amacı ne ve kimlere hitap ediyor ?
  3. Neden bu sistemi almalıyım?
  4. Daha uygun fiyata sistem bulabilir miyim?
  5. Oyun oynayabilir miyim?
  6. Neden perakende mağazalardan değil de internetten almalıyım?

Sistem​

İşlemci: Intel Core i3 10100 3.60 Ghz 4 Çekirdek 6MB 1200p 14nm İşlemci

1 Adet 1169.36TL

Anakart: Asus Prime H410M-F 2933mhz(OC) 1200p mATX Anakart

1 Adet 575.61TL

Bellek: GeIL 8GB Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 Ram (GASB48GB3000C16ASC)

1 Adet 322.14TL

SSD Disk: Patriot 120GB Burst Okuma 560MB-Yazma 540MB SATA SSD (PBU120GS25SSDR)

1 Adet 177.82TL

Kasa: Aerocool QS240 Mavi Led Fan Tempered Glass USB 3.0 mATX Mini Tower Kasa

1 Adet 381.41TL

Güç Kaynağı: High Power 400W Eco Serisi 80+ Bronz Güç Kaynağı

1 Adet 334.84TL

Toplam(montaj hizmeti dahil): 3.034,81 TL

Sistem linki: 1PSLXSA4 kodlu Özel Toplama Bilgisayar

Sitemin amacı ne ve kimlere hitap ediyor ?​

Sistem tamamen öğrenci kardeşlerimizin derslerini yapabilmesi ve siz ailelerin internette günlük işlerini yapabilecekleri bir sistem.

Neden bu sistemi almalıyım?​

Aslında bu noktada pek çok değinilmesi gereken husus var. Sıradan başlayalım öyleyse. İşlemci güncel bir işlemci internetteki diğer i7 sistemler gibi 10 senelik değil, ölü soket değil yani yükseltme yapılabilecek bir sistem. Üstelik internette gördüğünüz i5 ve i7 sistemlerden güncel olduğu için kat kat daha performanslı. Bu noktada ailelere şunu belirtmek istiyorum, i5 veya i7 diye o görmüş olduğunuz sistemler daha performanslı değil. Teknolojide güncelin tercih edilmesi her zaman avantajdır. 2 sene sonra diğer aldığınız sistemde sorun çıkarsa üzülürsünüz.

RAM frekansı çoğu muadilinden daha yüksek, ram frekansının yüksek olması oyun bakımından da avantaj sağlayacak. Ayrıca sistemde SSD olduğu için gayet hızlı, hantal bir sistem değil, donma takılma yapmayacak bir sistem. Güç kaynağı ise kaliteli ve sertifikalı, hem şebekeden çektiği elektriği daha verimli kullanıyor hem de elektrik kesintilerinde veya şebekede yaşanan voltaj dalgalanmalarında zarar görme ihtimali diğer sertifikasız güç kaynaklarına göre kat kat daha az. Yani sisteminizi güvenilir bir güç kaynağına emanet ediyorsunuz. Kasamıza geldiğimizde ise ön tarafı mesh yani boşluklu yapıda sade tipli bir ofis kasası. Ön tarafı kapalı olmadığı için daha rahat soğuyacak sistem ve parçaların ömrü sıcaklıkların düşmesinden de kaynaklı daha uzun olacak.

Sistemi toparlarken kronik sorunu olan parçalardan uzak durdum, tüm parçalar gayet sağlıklı olacaktır.

Ayrıca laptop fiyatları şu anda uçmuş durumda a101 gibi mağazalardaki dandik bilgisayarlara para vermeyin lütfen, zira çoğu geliştirmeye açık olmuyor. Bu bütçede toplama PC en iyi seçenek olacaktır.

Daha uygun fiyata sistem bulabilir miyim?​

Hazır alacaksanız güncel ve sağlıklı sistemler bu fiyata başlıyor diyebilirim. Ancak asgari ücretle geçinen ailelere tavsiyem, Akakçe üzerinden en uygunlarını bulup parçaları internetten ayrı ayrı sipariş edip kendileri montajlamaları olacaktır. Bu sayede önemi ölçüde kar edebilirsiniz. Zor bir işlem değil, eliniz tornavida tutuyorsa technopat.net'in YouTube'a yüklemiş olduğu rehberlere bakarak kolayca toplayabilirsiniz sistemi.

Oyun oynayabilir miyim?​

Çok iyi bir sistem istemeyen oyunları oynayabilirsiniz. Valorant CS:GO gibi oyunlarda oldukça iyi performans verecektir. Aşağı yukarı oyun performansını buraya tıklayarak görebilirsiniz. Test videosunda 16GB tek kanal RAM kullanılmış dolayısıyla perfomans olarak pek fark olmayacaktı, sadece 8GB'dan fazla ram isteyen oyunlarda drop yaşayabilirsiniz. Eğer o yun için ram tüketimi 8GB'dan az ise sorun olmayacaktır.

İlerleyen zamanlarda 1650S gibi uygun fiyatlı bir ekran kartı alıp 8GB daha RAM ekleyerek oyun makinesine dönüştürebilirsiniz.

Neden perakende mağazalardan değil de internetten almalıyım?​


Sayın aileler, eğer paranızın hakkını almak istiyorsanız, internetten toplama almaya mecbursunuz. V mağazasına gittiniz bu sistem için vereceğiniz fiyat 500₺ fark eder minimum. Ayrıca perakende mağazalarda satış temsilcisi elindekini size itelemek isteyebilir. Ben her zaman ailelerin tarafındayım. Endişelenmenize gerek yok, her parçanın ayrı ayrı garantisi mevcut. Toplama sistem almak lehinize olacaktır. Ayrıca sinerji.com'a güvenebilirsiniz, alanındaki en iyi sitelerdendir.

Sistem linki: 1PSLXSA4 kodlu Özel Toplama Bilgisayar


Elimden geldiğince sizlere anlatmaya, yardımcı olmaya çalıştım umarım faydalı olabilmişimdir.
 
Son düzenleme:
İyi olmuş, ama ben az az bir CS bir GTA oynarım diyorsanız APU olarak 2400G'ye yönelin.
 

Geri
Yukarı