3000 TL Ekran Kartı Hariç Sistem Toplama

Zelaroth

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
513
Çözümler
1
Arkadaşlar, elimde mevcut olarak ekran kartı, power supply, SSD ve sabit hard disk bulunduğundan ötürü bunlara ek harcama yapmam gerekmeyecek fakat bunlar hariç olarak 3000 TL bir bütçeyi göz önüne alarak sırasıyla; Anakart, İşlemci ve RAM almam gerekiyor. Kafamda örnek oluşturduğum sistem ise şu parçaları içeriyor;




Bunlar toplam 2500 TL'ye tekabül ediyor ve sorum şu ki elimdeki kasa Corsair serisinin Carbide 500R modeli ve dolayısıyla bu kasanın ileri vadede sıvı soğutma desteklerini ne kadar aşamaya kadar destekleyeceği konusunda kafamda soru işareti var. Sizce yeni kasa almalı mıyım, elimde mevcut olan kasa yeterli midir ve eğer almam gerekiyorsa hangi kasayı önerirsiniz birde aynı zamanda yukarıdaki linkini verdiğim parçalardan değiştirmem gereken ve fiyat / performans anlamında bana daha katkısı olacağını düşündüğünüz başka marka veya modeller var ise yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden yorumlar için teşekkür ederim.
 
@Foogybugy Teşekkürler öncelikle hocam, öncelikle neden intel seçtiniz acaba Ryzen baya iyi durumda şuan sanırsam, birde bendeki kasa söylediğim şartlar için yeterli değil mi acaba ekstra kasa da eklemişsiniz o yüzden soruyorum hocam.
 
@Foogybugy Teşekkürler öncelikle hocam, öncelikle neden intel seçtiniz acaba Ryzen baya iyi durumda şuan sanırsam, birde bendeki kasa söylediğim şartlar için yeterli değil mi acaba ekstra kasa da eklemişsiniz o yüzden soruyorum hocam.
Intel seçme sebebim ekran kartınız oyunlarda daha iyi fps versin diye. Normalde Ryzen 5 2600 daha iyidir ancak oyunlarda 9400F 5-8 Fps daha yüksek verir.
Kasanızın yeterli olup olmayacağını bilemiyorum o yüzden alternatif olsun diye ekledim hazır bütçeniz de varken alabilirsiniz diye.
 
CPU :
Anakart :
RAM 2 tane bu üründen alın :
H310M i5 9400F için yeterli olur. Yüksek anakart almağa gerek yok, çünkü overclock yapılmıyor.
 
IMG_3588.JPG
IMG_3589.JPG
IMG_3590.JPG


Selam dostum oyun anlaminda seni uzmeyecek ve kasa ici goruntu acisindanda hos gozukecek bir 3 lu oldu.
Fiyat performans acisindanda fazlasiyla tatmin edecektir. Hepsi 2.800 tl yapiyor.eger oyun odakli istiyorsan kacirma derim.he illa amd olsun diyorsan ondada yardimci oluruz ama bu 3 luyu kacirma.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı