3000 TL kasa önerisi

Benim i5 2500K işlemcim vardı sistem alacağım için sattım ve bir de sıvı soğutmalı bir soğutucum var. Şimdi OC işinle uğraşacağımı düşünmüyorum ama soğutucu boşta kalacağına takarım diyorum. 6700 OC dönük bir işlemci değil anladığım kadarıyla

Bütçeniz sizin siz bilirsiniz :) i5 6600K ve i7 6700K ile yapılıyor. Sonun da K olmayan modeller ise normal modeller. Madem overclock yapmayacaksınız bence i7 6700 + H170 anakart + 1070

Sadece işlemci olarak düşünmeyin, yanlış bir şey bu. İnsanlar ''Hadi yetmeyince de OC yaparız'' diyerek alıyor bu sistemleri. Şimdi diyeceksiniz ne alakası var. OC yapmak bahane, bu bahane sayesinde kazandıklarınız:
  1. Z170 chipsetli bir anakart; daha yüksek bileşen kalitesi, daha iyi bir ses yongası, M.2 SSD portu gibi bir çok ileriye dönük özellik,
  2. İleride sizi hiçbir zaman zora sokmayacak kaliteli bir soğutucu; hem sessiz, hem buz gibi bir işlemcinin kaynağı,
  3. Ayrıca elinize para geçtiğinde daha güçlü bir işlemci alırken elinizde güzel bir soğutucu bulunması ve daha az zarara girmeniz.
Fakat i7 6700 alırsanız kazandığınız;
  1. Sadece 1-2FPS.
Kaybettikleriniz;
  1. Z170 chipsetli bir anakart; daha yüksek bileşen kalitesi, daha iyi bir ses yongası, M.2 SSD portu gibi bir çok ileriye dönük özellik,
  2. İleride ''K'' ibreli bir işlemci almaya kalkarsanız anakartı değiştirmeniz, işlemciye daha fazla para verdiğiniz için; soğutucu ve anakart da alınacağından daha fazla zarara girmeniz,
  3. Intel'in stok soğutucusunun yük altında sesli çalışması - her ne kadar 50TL'ye sessiz soğutucular olsa da masraf masraftır -.
Bunları gözden geçirin, dediğim gibi OC bahane.
Sadece işlemci olarak düşünmeyin, yanlış bir şey bu. İnsanlar ''Hadi yetmeyince de OC yaparız'' diyerek alıyor bu sistemleri. Şimdi diyeceksiniz ne alakası var. OC yapmak bahane, bu bahane sayesinde kazandıklarınız:
  2. İleride sizi hiçbir zaman zora sokmayacak kaliteli bir soğutucu; hem sessiz, hem buz gibi bir işlemcinin kaynağı,
  3. Ayrıca elinize para geçtiğinde daha güçlü bir işlemci alırken elinizde güzel bir soğutucu bulunması ve daha az zarara girmeniz.
Fakat i7 6700 alırsanız kazandığınız;
  1. Sadece 1-2FPS.
Kaybettikleriniz;
  2. İleride ''K'' ibreli bir işlemci almaya kalkarsanız anakartı değiştirmeniz, işlemciye daha fazla para verdiğiniz için; soğutucu ve anakart da alınacağından daha fazla zarara girmeniz,
  3. Intel'in stok soğutucusunun yük altında sesli çalışması - her ne kadar 50TL'ye sessiz soğutucular olsa da masraf masraftır -.
Bunları gözden geçirin, dediğim gibi OC bahane.
Z170 mecburen sağlam olmak zorunda zaten. Ama h170'de yabana atılmaz bence :) adama gidipte h110 al demedik ya. Ben hiçbir şey kaybedeceğini sanmıyorum bütçeye 1080 sığmayacak 1070 alacak illaki. Kalan parayla ise O.C düşünmüyormuş zaten 6700 almalı her türlü 6600k'dan daha uzun vadeli kullanır. İşlemciyi yüksek tutmak 1-2 FPS ise G3258 alıp overclock yapalım ne gereği var ki editörler Titan X takmıştı ona. :)
Not: M2 portu H170'de de var, H170'de de Gaming ses hem de şu nahimic dediklerinden var. H170'de de Gaming lan var.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Burri_06 Eğer dediklerimi düzgün okusaydınız, hangisinin daha karlı olduğunu anlardınız. Arkadaş OC yapmayacağını belirtmemişti, veya belirttiyse de ben görmedim kusura bakmayın. ''H170 çöp.'' mü dedim ben? Z170 chipsetli bir anakarta masraf yapma diyen sizsiniz aksine. O saydığım özelliklerden H170 ve B150, hatta H110M Gaming'de bile var, doğru. Fakat hangisi kaliteli? Sırf 1-2FPS ve OC yapmayacağı için biraz daha düşük kaliteli bileşenler mi alsın yani? Eğer 2FPS için bu lükslerden vazgeçecekse kullanıcı kendi bilir. Ben G3258'i mi kastettim şimdi ne alaka yani bunu buraya savunma olarak yazmışsınız fakat bi' şeyi ifade etmiyor bu söylediğiniz. Ben işlemciyi yüksek tutmayın demedim ki. Bu lükslerden vazgeçmeyi pek çok kişinin istemediğini düşündüğümü vurguladım zaten. Bu arada tebrik ederim, mükemmel Türkçe'nizden dolayı yazınızı alıntılayamıyorum (n)

Arkadaşlar şimdi son süreç bu haftaiçi artık parçaları alıyorum malum GTX 1070 çıkıyor son parçalar ne olmalı? Ayrıca arkadaşlar 8 GB ram yeterli olacak mıdır bana? Takviye yapmalı mıyım şuanki ramlerim 2666 mhz

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı