3000 TL Monitör Dahil GTX 1060 Sistem Önerisi

Screenshot_2016-08-07-06-51-05.png

Evet anakarti bende b150m pro yapamadim butce sikintiymis ben bu attigim ssekilde almanizi oneriririm ama para yoksa tabikide kasadan kisabilir ha bu arada b fiyatlara kdv eklenmemisir ekran karti 1314 tlydi yalnis hatirlamiosam

Eki Görüntüle 178689
Evet anakarti bende b150m pro yapamadim butce sikintiymis ben bu attigim ssekilde almanizi oneriririm ama para yoksa tabikide kasadan kisabilir ha bu arada b fiyatlara kdv eklenmemisir ekran karti 1314 tlydi yalnis hatirlamiosam
Ben de mecburen kasadan kıstım biraz işte :) Recep baltaş'ı bir konuda uygun fiyatlı kasa olarak v3x black edition 500w ya da 600w önerirken görmüştüm.

Ben de mecburen kasadan kıstım biraz işte :) Recep baltaş'ı bir konuda uygun fiyatlı kasa olarak v3x black edition 500w ya da 600w önerirken görmüştüm.
Yanlis bilgilendirmek istemem ama Nvidia 400W yeter GTX 1060'li sistem icin demişti. Yani 500W'lik bir guc kaynagi ile rahat bu sistem kullanilabilir. Ama ben de oyle cok dandik bir guc kaynagi da onermek istemiyorum. Sonucta 3000 TL'lik sistem GTX 1060 takiyorsun yani, riske atmak istemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Risk yok 12V kanalından 408 W veriyor + sistem toplamda 250-280 W arası güç çekecek. Güç kaynağı 500W olarak geçiyor zaten. Nvidia'nın minimum 400W PSU önerisi 12V kanalından 400 W değil, PSU toplam güç 400W önerisi aslında. Sistemde yine 500W olacak.

Ekleme: Kasadaki PSU Aerocool VX 500 imiş. Nasıldır, iyi midir çok mu kötüdür? Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. Ayrı fiyatı 130 TL imiş. Fiyat aralığına göre oldukça güzel bir PSU gibi. Sıkıntılı bir PSU ise PSU'suz kasa + Corsair VS 450 alınabilir. Cevaplarınızı bekliyorum.

Güncelleme: Sistem siparişi verildi. Test videolarını ve montajda sorun yaşanıp yaşanmadığını sistem geldiği zaman belirteceğim. Ayrıca bir site görevlisinin gereksiz yere beni engellemesi sonucu bir şey yazamadım dün.

Sorun çıkarır mı çıkarmaz mı tam olarak bilmiyorum ama bana tam performans alamazsın gibi geliyor. Bir de merak ettiğim konu arkadaşın neden RX 480 düşünmüyor? Bende 3200 TL monitör dahil sistem toplamayı planlıyorum ve RX 480 tercih edeceğim inşallah. Benimde çok kafam karışıktı. 1060 almak istiyordum( sonuçta nvidia) ama sonra forumdaki ankette 13/6 RX480 önde idi. Neden RX480 diyordum bana dx12 özelliğinden bahsediyorlardı. Bu durumda nvida salak mı eski şeye göre ekran kartı çıkarıyorlar. Bence bu biraz saçma bir savunma evet önde olabilir ama çok fazla bir fps farkı olacağını zannetmiyorum. Şimdi soracaksın neden o zaman RX480 alacaksın?
1-) Bütçeye uygun olan 1060 Galax'a ait ve o firmanın Türkiye garantisi yok( Forumda öyle yazıyorlardı)
2-) İleride bir RX480 daha alıp CF yapıp uzun bir süre ekran kartı yükseltmek istemiyorum.1060 öyle bir özelliğe sahip değil.
3-) İnternette bir sürü testler var ve aralarında 4-5 fps fark ediyor ve bence RX480 ait bu kadar özelliğin önüne geçemez.
Tavsiyem budur ama şunu da bilmeni isterim ekran kartını yüksek tutmak için dengesiz bir sistem toplamayın. Şimdiden hayırlı olsun:):)
Eğer aralarındaki farkı önemsemiyorsan amazon.com'dan 200 TL kadar daha uygun fiyata GTX 1060 hem de MSI Gaming x 6g alabilirsin. RX 480 alınmama sebebini sormuşsun, kartlar çok yakın kartlar, RX 480 özel soğutmalı modeller henüz ortada yok ve arkadaş sistem için daha fazla beklemek istemiyor. Bu yüzden GTX 1060 tercih edildi sistemde. Bu sistem taksitli alındığı için amazon.com'dan da taksit var mı yok mu bilmediğim için arkadaşa orayı öneremedim. Buyur, senin kendi sistemin için GTX 1060 da kafanda varsa amazon linki ve fiyat bilgisi:

Amazon.com: MSI Computer GeForce GTX 1060 VR Ready GDDR5 Graphics Card (GeForce GTX 1060 GAMING X 6G): Computers & Accessories

upload_2016-8-8_22-44-20.png

Dolar ile alış veriş yaparsan güncel kur üzerinden hesaplarsak 70 TL kadar daha düşebilir fiyat yaklaşık olarak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı