3000 TL Monitör Dahil i5 6400 Sistem Toplama

Adem_Yilmaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bu ay 3000 TL'lik bir sistem toplamak istiyorum. Technopat'ın son paylaştığı Mayıs 2016 tavsiyesinden yararlanarak bir sistem oluşturmaya karar verdim ancak kasayı değiştirip Zalman Z3 Plus 600W yaptım. Bunun dışında birkaç sorum olacak sizlere;
1 - Zalman Z3 Plus 600W bu sisteme yeterli, uygun gelecek midir ?
2 - Bu sistemdeki anakart 2133MHz fakat KINGSTON HyperX bellekler 2400MHz. Bellekler 2133 MHz hızında mı çalışacak ?

pc3.jpg

Arkadaşlar lütfen biri yardımcı olabilir mi artık ?

Merhaba, bu ay 3000 TL'lik bir sistem toplamak istiyorum. Technopat'ın son paylaştığı Mayıs 2016 tavsiyesinden yararlanarak bir sistem oluşturmaya karar verdim ancak kasayı değiştirip Zalman Z3 Plus 600W yaptım. Bunun dışında birkaç sorum olacak sizlere;
1 - Zalman Z3 Plus 600W bu sisteme yeterli, uygun gelecek midir ?
2 - Bu sistemdeki anakart 2133MHz fakat KINGSTON HyperX bellekler 2400MHz. Bellekler 2133 MHz hızında mı çalışacak ?

Eki Görüntüle 161931

Arkadaşlar lütfen biri yardımcı olabilir mi artık ?
Sistem güzel.
1- zalman le 600w psu var içinde o kasanın. Sisteme yeterli olur.
2- Evet ramler 2133mhz' de çalışacak.

Tercih ettiğim bellek 2400 mhz ve 2133mhzden daha ucuz. İlerde sistemde güncelleme yaparsam işime yarayabilir.
Sistem güncelleme yapacaksan bir şey diyemem. Ama şuan seçtiğin anakart zaten 2133mhz destekliyor. 2400mhz lik bir ram alsan da 2133mhz olarak çalıştırır. Bu arada seçtiğin ram çift modül ve CL15. Önerdiğim ram tek modül ve CL14. Yani dediğim rami seçersen gelecekte daha fazla ram takviyesi yapabilirsin be gecikme süresi olarak ufak bir avantaj da sağlıyor.

Tabi karar senin bütçeyi aşmak istemiyorsan saygım sonsuz.

Sistem güzel olmuş. İstersen tam olarak Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram bunu seçebilirsin. Biraz daha iyi olacaktır. Bütçeyi aşmak istemiyorsan sorun yok.
Tercih ettiğim bellek 2400 mhz ve 2133mhzden daha ucuz. İlerde sistemde güncelleme yaparsam
Sistem güncelleme yapacaksan bir şey diyemem. Ama şuan seçtiğin anakart zaten 2133mhz destekliyor. 2400mhz lik bir ram alsan da 2133mhz olarak çalıştırır. Bu arada seçtiğin ram çift modül ve CL15. Önerdiğim ram tek modül ve CL14. Yani dediğim rami seçersen gelecekte daha fazla ram takviyesi yapabilirsin be gecikme süresi olarak ufak bir avantaj da sağlıyor.

Tabi karar senin bütçeyi aşmak istemiyorsan saygım sonsuz.
Cl14 ve cl15 arasında gözle görülebilir bi fark olacağını düşünmüyorum. Gelecekte de çok abartılı aman amanlık bir takviye de yapacağımı düşünmüyorum. Ramleri (2x4) kit olarak alırsam daha performanslı olacağını duymuştum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı