3000 TL Oyun Bilgisayarı Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar şöyle bir sistem topladım. COD:Ghosts, COD:Advance Warfare, Far Cry 4 gibi oyunları ultra ayarlarda oynamak istiyorum ve bu bilgisayarın beni 3-4 sene götürmesini istiyorum. Güç kaynağı olarak Corsair VS 550 düşünüyorum.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem oyun için gayet iyi ama monitör hakkında yorum yapamam çünkü pek bilgim yok. Bütçeni biraz daha artırıp 120 GB SSD alırsan kullanım performansından çok daha memnun kalırsın. VS 550 güç kaynağı da yeterli güç sağlayacaktır. Yalnız yaz aylarında stok fan işlemci için yeterli soğutma sağlayamayabilir, o zamana kadar bir soğutucu almanı tavsiye ederim. Cooler Master gibi firmaların 50 TL'lik soğutucuları bile stok fandan iyi soğutma sağlar.

Sistem oyun için gayet iyi ama monitör hakkında yorum yapamam çünkü pek bilgim yok. Bütçeni biraz daha artırıp 120 GB SSD alırsan kullanım performansından çok daha memnun kalırsın. VS 550 güç kaynağı da yeterli güç sağlayacaktır.
Öneriniz için teşekkürler. Evet soğutucu almak gerek.

Bence şu şekilde yap bi 5 sene keyfine bak. Tabi bütçeniz varsa.
  • Corsair 400r kasa
  • Corsair 2x4 gb ram
  • Corsair sıvı soğutma
  • Corsair 700 watt psu
  • Intel core i4790k işlemci
  • Msı gamıng 5 veya 7 ana kart
  • Msı gtx 970 veya 980 ekran kartı
  • Wd 2tb hard disk
  • Samsung 840 evo 250 gb ssd
  • Asus vg248q monitör

Bence şu şekilde yap bi 5 sene keyfine bak. Tabi bütçeniz varsa.
  • Corsair 400r kasa
  • Corsair 2x4 gb ram
  • Corsair sıvı soğutma
  • Corsair 700 watt psu
  • Intel core i4790k işlemci
  • Msı gamıng 5 veya 7 ana kart
  • Msı gtx 970 veya 980 ekran kartı
  • Wd 2tb hard disk
  • Samsung 840 evo 250 gb ssd
  • Asus vg248q monitör
Evet bu sistemin bütçesi benim bütçemi biraz aşar.Yine de öneriniz için teşekkürler.

Sen daha söylemeden hemen düzeltim bütçeniz varsa tabiki kusura bakmayın.

GTX 970 ekran kartı her oyunu 1080p çözünürlükte en az 2 yıl daha ultra ayarlarda açacaktır. i5 4690 işlemci de gayet iyi, zaten overclock için alınan K serileri genellikle hiç ellenmeden öylece bırakılıyor. Overclock yapılmayacağı için o anakart da yeterli olur ancak 70 TL daha ekleyebilirsen MSI z97 çipsetli bu Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar anakartı tavsiye ederim. RAM'ler gayet iyi, disk fena değil ancak Seagate de iyi bir seçim olur.

@rezzan an Diğer konudan sahip olduğun sistemi de gördüm, gerçekten de güzel olmuş. Özellikle kasa çok hoş görünüyor, yıllarca hiç sorun çıkarmadan kullanırsın umarım. Yalnız dediğim gibi, bütçe önemli. :)

GTX 970 ekran kartı her oyunu 1080p çözünürlükte en az 2 yıl daha ultra ayarlarda açacaktır. i5 4690 işlemci de gayet iyi, zaten overclock için alınan K serileri genellikle hiç ellenmeden öylece bırakılıyor. Overclock yapılmayacağı için o anakart da yeterli olur ancak 70 TL daha ekleyebilirsen MSI z97 çipsetli bu Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar anakartı tavsiye ederim. RAM'ler gayet iyi, disk fena değil ancak Seagate de iyi bir seçim olur.

@rezzan an Diğer konudan sahip olduğun sistemi de gördüm, gerçekten de güzel olmuş. Özellikle kasa çok hoş görünüyor, yıllarca hiç sorun çıkarmadan kullanırsın umarım. Yalnız dediğim gibi, bütçe önemli. :)
Önerdiğin anakarta baktım. Değiştirmeye karar verdim. 70 TL'den bir sıkıntı çıkmaz. :)

Benim tavsiyem bütçeyi arttırıp 24 inç HDMI bağlantılı bir monitör alın. Monitör çok uzun süre değiştirilmez genelde, bütçe yoksa idarelik eskiden kalma varsa onu kullanın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı