Başlangıç motoru MT-125 mi MT-25 mi?

MT-125'in daha güvenli ve öğrenmesi kolay bir seçenek olduğunu söyleyen çok kişi var.

Bu cümlenin cevabı; kime göre? Neye göre? :D

Sorunuza gelecek olursak MT-125 kesinlikle alınmaz hem piyasası yok hem de parçası yok satan kişilerde elden çıkarmak için satıyor. Diyelim ki aldın ve hiç sorun yaşamadığını varsayıyorum satmak istediğin zaman fena bir şekilde zarar edeceksin MT-25 ise kullanıcı kitlesinden dolayı alınmayacak bir motor sıfır fiyatı zaten dudak uçuklatıyor bütçeni tam olarak belirtirsen daha iyi olur.

MT-125'in daha güvenli ve öğrenmesi kolay bir seçenek olduğunu söyleyen çok kişi var.

Bu cümlenin cevabı; kime göre? Neye göre? :D

Sorunuza gelecek olursak MT-125 kesinlikle alınmaz hem piyasası yok hem de parçası yok satan kişilerde elden çıkarmak için satıyor. Diyelim ki aldın ve hiç sorun yaşamadığını varsayıyorum satmak istediğin zaman fena bir şekilde zarar edeceksin MT-25 ise kullanıcı kitlesinden dolayı alınmayacak bir motor sıfır fiyatı zaten dudak uçuklatıyor bütçeni tam olarak belirtirsen daha iyi olur.

Hocam ortalama 400k aslında araba düşünüyordum bu gidişle adamakıllı araba almak zor olacağı için motor alim dedim motor denincede aklıma belli başlı markalar(Yamaha, Honda vb) markalar geldi bazı marka motorlar öneriyorlar Bajaj vs onlara fazla girmek istemiyorum.

Tecrübeli değilim ancak kısa zaman aralığında a2 direksiyon dersim devam ederken yaşadığım deneyimi söylemek isterim. 125 ve 250 arasında uçuk bir farkın olmadığını bana hisettirdi. Ordan burdan şurdan herkes 125 ile başlarsın laflarını söyleyince fikrim dahi olmadan ezberden gidip 125 başlayalim sözü daha motor bile almadan kafama oturmuştu 125 alırız diyordum. 125 cc çevreden akrabadan tanıdıktan yeteri kadar olmasa.bile az çok sürdük. Daha sonra ise dediğim gibi a2 derslerinde 250cc motora alışmaya da başladım kolayca. Eğer ehliyete yazılmadan önce motor alsaydım 125 beni pişman ederdi bunu anladım.

Ben hocadan 2 kere fırça yedim gaz kolunu sert açıyorsun diye. Bu arada zaten hem yerli hem yabancı kaynaklardan araştırmıştım motor sürme tavsiyelerini, eğitimlerini haftalar boyunca. Haliyle direksiyon derslerine gitmeden önce bile teoride ne yapılıp ne yapılmaması gerekenlerini aklıma kazıdım. Amacım denemekti özetle gazı kaçırırsan 250 seni üstünden uçurur gibi söylemler olduğu için. Honda CL250 modeli 250cc sınıfında alt devirlerde en iyi torka sahip makinelerden 1 tanesi aslında ve gazı fazla açsam bile kalkarken abarttıkları kadar bir olayı olmuyor. Kollarım kırık bir pozisyonda iken yanlış gaz tepkilerinde motorun ivmesi seni arkaya çok daha sert bir biçimde (125cc göre) atıyor ve haliyle gidonu daha sıkı tutma pozisyonu oluşturuyor o arkaya sert atma durumu.. 2.vites ise çok daha sakin kalkarken gazı ayarlayamasan bile.

Özetle kişinin içinde saçma sapan hareketler yapma, gereksiz hız sevdası falan yoksa 250cc güvenli bir başlangış motoru bana göre. Gerçi böyle biri 125cc bile kullanmasın daha iyi. Tek zorlandığım konu başlarda motorun ağır olmasıydı. 170kilo civarı bir tık fazla geldi ilk defa 250 kullanan benim için. 3 ders sonrasında alışabilmiştin ağırlığına.. Son olarak deneyimli uzun zamandır motor kullanan arkadaşlar 250cc başlama derse eğer yanlış anlaşılmasın ben onlara karşı yanlış biliyorsun diyemem zaten çok az kullanmışken. Vardır bir bildikleri derim. Sadece kişisel olarak kısa zamanlı deneyimlerimi açıklamak istedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı