3000 TL oyun için 16GB DDR4 RAM, anakart ve işlemci tavsiyesi

Lakin Ryzen 7 ve ryzen 7 2700 çok güçlü bir işlemcidir bu devirde yapamayacağı görev yoktur.
ki indirimde 3600 çok pahalı.
Güçlü bir işlemci olması oyun için tavsiye edileceği anlamına gelmiyor. Oyun performansı olarak bakıldığında R5 3600 R7 2700'den çok daha iyi ve R5 3600 150-200 TL kadar daha ucuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Nasıl oluyor da AMD Intel'i oyunda geçmiş oluyor ben anlamadım. Arkadaş iyice malum partinin destekçilerine döndünüz. Tekrar ediyorum. Daha 3. neslini görmüş bir çekirdek mimarisinin gücü ile 10. nesline girmeye hazırlanan bir mimarinin çekirdek gücünü tartışıyorsunuz. Intel bahsettiğimiz mimariyi 10 nesildir geliştiriyor. AMD mimarisi gereği çekirdekleri daha iyi organize çalışıyorlar, bu iş için kullanılan bilgisayarlarda avantajdır. Fakat işlemci başına güce bakan oyunlarda AMD şu ana kadar Intel'e yetişemedi. Üstelik Intel üretim anlamında böyle krizde olmasına rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Nasıl oluyor da AMD Intel'i oyunda geçmiş oluyor ben anlamadım. Arkadaş iyice malum partinin destekçilerine döndünüz. Tekrar ediyorum. Daha 3. neslini görmüş bir çekirdek mimarisinin gücü ile 10. nesline girmeye hazırlanan bir mimarinin çekirdek gücünü tartışıyorsunuz. Intel bahsettiğimiz mimariyi 10 nesildir geliştiriyor. AMD mimarisi gereği çekirdekleri daha iyi organize çalışıyorlar bu iş için kullanılan bilgisayarlarda avantajdır. Fakat işlemci başına güce bakan oyunlarda AMD şu ana kadar Intel'e yetişemedi. Üstelik Intel üretim anlamında böyle krizde olmasına rağmen. Tüm dünyada genel kabul görmüş şeyleri memleketimin cahili burada tartışıyor ya. Üzülüyorum sadece.

Kiyasladiginiz islemcilerin birbiriyle alakasi yok. Ryzen tarafinda 3600 ile Intel tarafinda 9600 ve Ryzen 3700 ile Intel tarafında 9700’u kıyaslamalısınız. Ucuz AMD ve pahalı Intel islemcilerin karşılaştırmalarına bakmanızı tavsiye ederim. Saygısızlığın lüzumu yok bir Intel kullanıcısı olarak ortalama fiyat/performans degerlendirmesine baktığımda ben de Ryzen’in daha uygun oldugunu söyleyebiliyorum.

Ayrica AMD hicbir zaman Intel’i gecemedi diyip is icin AMD kullan, üstünde yemek pisir falan beni sorgulayacaginiza kendinize dönün bakın. Suna da bir goz atarsanız sevinirim. İki islemci arasında 500 TL fark var.

Peki arkadaşlar, amd 3600 mü 3600x mi? Vatandan almayı düşünüyorum aralarında 400 tl kadar bir fark var, bu farka değer mi?

İşlemci:

Anakart:

3600 al yanınada 200 tl ye soğutucu al OC le
İşlem soğutucu fanım var, eski de olsa şuan idare ediyor, yine de 3600 mü almalıyım?
İşlemci:

Anakart:

Bu anakart kaçak önlüyor mu?

İşlem soğutucu fanım var, eski de olsa şuan idare ediyor, yine de 3600 mü almalıyım?

Bu anakart kaçak önlüyor mu?
İşlemci soğutucun varsa iyi almana gerek yok 3600 al OC lemesen de olur çok güçlü bir işlemci zaten anakart ta B450 serisinin en iyi anakartı. Gayet yeterli bu sistem
İşlemci soğutucun varsa iyi almana gerek yok 3600 al OC lemesen de olur çok güçlü bir işlemci zaten anakart ta B450 serisinin en iyi anakartı. Gayet yeterli bu sistem
bir de pardon Ana kartı ben B450 Tomahawk MAX zannetmiştim değilmiş sen Ana kartı B450 Tomahawk MAx al.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı