3000 TL render sistemi toplama

Barış Uysal

Kilopat
Daha fazla  
Şu anda 3000 TL'lik bir sistem toplama hevesi içerisindeyim, kullanacağım işlemci hakkında kararsız kaldım.
Bir arkadaşım 5000 TL'ye bilgisayar toplayıp "AMD işlemci kullandığını ve 1-2 sene içerisinde işlemcisinin yandığını" söyledi. "İlk topladığım bilgisayarda Intel işlemci kullanmıştım 7 sene götürdü hala da kullanıyordum, sattım sonra da zaten" dedi. Bu tarz bir durum var mıdır, sorusunu sorabileceğim derecede kalabalık bir topluluk olduğu için burada sormayı uygun gördüm. Yani aslında Ryzen vb. işlemcilerden performans alacağız diye ömrü çabuk bitecek ve elimizde patlayacak bir sistem mi topluyoruz bunu merak ettim. Bir de hız aşırtma olayı var tabi ki. Ben arada bir(haftada 4-5) 1080p render almayı düşünüyorum bu sebeple R3, R5 veya i3 son nesil veya i5 6. ya da 7. nesil işlemci almayı düşünüyorum. Önerileriniz neler, fikirleriniz neler? AMD ve Intel işlemciler için soğutucu önerileriniz neler olurdu? Bu sorularıma cevap verebilir iseniz sevinirim(Nedenleriyle).

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşınızın kullandığı AMD işlemci Ryzen serisi değil.

AMD'nin Ryzen serisi hariç işlemcileri pek iyi değil zaten.

Bu yüzden normal karşılıyorum fakat Ryzen öyle değil.

Hele işiniz render ise Ryzen tercih etmelisiniz.

Ek olarak soğutucu almanıza gerek yok. Ryzen işlemcilerin stok fanı gayet iyi.

Hani Moba oyunlarında en umutsuz anlarda gelen bir "comeback" vardır ya. İşte AMD öyle döndü. Çok güzel oldu. Fiyatına göre çok güzel işlemciler yaptılar. Zaten en güzel politikaları bu oldu. İnşallah böyle devam ederler. Stok fanlarıyla O.C. bile yapılıyor.

Intel 8.nesil ile güzel bir atak gerçekleştirdi. Bakalım neler olacak göreceğiz. Ama dediğim gibi Ryzen işlemcileri sevin, sayın.

işlemci fanı ve yetersin işlemciden kaynaklanıyor
Şu anda 3000 TL'lik bir sistem toplama hevesi içerisindeyim, kullanacağım işlemci hakkında kararsız kaldım.
Bir arkadaşım 5000 TL'ye bilgisayar toplayıp "AMD işlemci kullandığını ve 1-2 sene içerisinde işlemcisinin yandığını" söyledi. "İlk topladığım bilgisayarda Intel işlemci kullanmıştım 7 sene götürdü hala da kullanıyordum, sattım sonra da zaten" dedi. Bu tarz bir durum var mıdır, sorusunu sorabileceğim derecede kalabalık bir topluluk olduğu için burada sormayı uygun gördüm. Yani aslında Ryzen vb. işlemcilerden performans alacağız diye ömrü çabuk bitecek ve elimizde patlayacak bir sistem mi topluyoruz bunu merak ettim. Bir de hız aşırtma olayı var tabi ki. Ben arada bir(haftada 4-5) 1080p render almayı düşünüyorum bu sebeple R3, R5 veya i3 son nesil veya i5 6. ya da 7. nesil işlemci almayı düşünüyorum. Önerileriniz neler, fikirleriniz neler? AMD ve Intel işlemciler için soğutucu önerileriniz neler olurdu? Bu sorularıma cevap verebilir iseniz sevinirim(Nedenleriyle).
3000tl biraz zor ama yaparsın yeterki fanı kaliteli bide islemciyide güçlü birsey al ve ekran kartı olarkta sana tavsiyem 1050 ti basla ilerki zamanlarda değistir cünkü dediğin bir sisteme pek ekran kartı bütçesi kalmıyor

Hani Moba oyunlarında en umutsuz anlarda gelen bir "comeback" vardır ya. İşte AMD öyle döndü. Çok güzel oldu. Fiyatına göre çok güzel işlemciler yaptılar. Zaten en güzel politikaları bu oldu. İnşallah böyle devam ederler. Stok fanlarıyla O.C. bile yapılıyor.

Intel 8.nesil ile güzel bir atak gerçekleştirdi. Bakalım neler olacak göreceğiz. Ama dediğim gibi Ryzen işlemcileri sevin, sayın.

OC olarak hangi değerlere yükseliyor acaba (ryzen 5 2600)

Sadece kasa alacaksan eğer, r5 2600- b450 anakart - 2*8gb 3000 mhz ram - 480gb ssd - 500watt (fsp,cmt,TT, sharkoon, zalman) kaliteli PSU ve kasa alabilirsin.
Rami ilk etapta kesinlikle 16 olarak al yoksa render da seni üzer.
R5 2600 sağlam soğutmayla 4.2 değerini görüyor.
Ekran kartı olarakta RX 570 var tek fanlı olarak 800 lira falan bu şekilde 4 bin TL tutar.
Bu sistem ekran kartsız çalışmayacağı için mecbur kart alacaksın . Yada biraz daha ucuza RX 560, 470 yada 460 almalısın.
İntel tarafında alabileceğin islemci, i5 9400f olur fakat render konusunda r5 2600 kadar başarılı değil.
R5 2600, render performansında i7 8700k ya yakın işler sergiler.
Yanan işlemci konusuna gelirsek. Arkadaşının dikkatsizliği kurbanı olmuştur . Başka açıklaması olamaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı