3000 TL Sistem Tavsiyesi

Necip Sunmaz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi bayramlar arkadaşlar.

Laptopumu satmam nedeniyle yeni bir masaüstü bilgisayar toplamaya karar verdim. Bazı parçaları bir araya getirdim de aşağıda o parçaları sizinle paylaşacağım. Yalnız şu an dolar kurunun çok yüksek olması nedeniyle bir kaç ay beklemede kalacağım. Bu ne kadar mantıklı bir seçimdir sizin takdirinize bırakıyorum. Bunlara ek olarak da bütçem sadece kasa için 3000tl civarı ayrıca monitör ve diğer ek donanımlarında önerisini buradan alabilirim.
Her konuda eleştiri ve öneriye açığımdır. Yardımlarınızı bekliyorum.

Toplamak için seçtiğim bazı parçalar.

İşlemci : Intel Skylake Core i5 6600K 3.5 GHz 6 MB LGA 1151p Fansız
İşlemci Soğutma Fanı : Akasa Nero LX (Kararsızım)
Anakart : ASUS Z170-A Z170 LGA1151 DDR4-2133 MHz Anakart
Ekran Kartı : GTX970 düşünüyorum fakat kararsızım.
Ram : Kingston HyperX Fury Black 8GB 2133MHz DDR4 HX421C14FB/8 Bellek
Kasa : Belirlenmedi.
HDD : Belirlenmedi

Sistemin güzel, yalnız Skylake sistem 3000 TL'den fazla tutar.

Ara Toplam2.558,71 TL
Toplam KDV460,57 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.019,28 TL
[TBODY] [/TBODY]

Adsız.png

Son düzenleme:
Dediğim gibi bu sistem 3000tlnin üzerinde şu an dolarda ki bu anormallikler yüzünden. Şu seçimlerden sonra normal seyrine dönse 3000tlye tamamlarım diye düşünmüştüm. Ayrıca ramlarin mhz hızları ve ddr4 önemli değil midir? Bu kasayı ileriye yönelik topluyorum ddr3 bir anakart almak istemediğimden bu anakart ve soket tipini tercih ettim. Çok mu abartı duruyor.

İşlemcinin şu anki fiyatı Intel Skylake Core i5 6600K 3.5 GHz 6 MB LGA 1151p Fansız - Online Alışveriş - Netsiparis.Com

Peki bana ekran kartsız bu işlemci ve ram düzeyinde bir kasa toplayabilir misiniz? Rica etsem. Ekran kartını ben duruma göre ayarlarım. Harici soğutma sistemide olsun istiyorum.

Ekran kartını 1000 tlye sıfır olmasada bulabilirim temiz ve garantisi devam eden. Buradan artan parayı soğutmaya ve ssdye aktarsam. 3000tlye tamamlarım herhalde ayrıca sizce nasıl bir sistem oldu eski nesil işlemci almak istemediğimden böyle bir seçim yapıyorum ekran kartını sürekli değiştireceğim nasıl olsa. Ayrıca 14nm olmasıda bir avantaj değil mi?

Peki bana ekran kartsız bu işlemci ve ram düzeyinde bir kasa toplayabilir misiniz? Rica etsem. Ekran kartını ben duruma göre ayarlarım. Harici soğutma sistemide olsun istiyorum.

Ekran kartını 1000 tlye sıfır olmasada bulabilirim temiz ve garantisi devam eden. Buradan artan parayı soğutmaya ve ssdye aktarsam. 3000tlye tamamlarım herhalde ayrıca sizce nasıl bir sistem oldu eski nesil işlemci almak istemediğimden böyle bir seçim yapıyorum ekran kartını sürekli değiştireceğim nasıl olsa. Ayrıca 14nm olmasıda bir avantaj değil mi?

Her türlü avantaj lakin benim önerdiğim sistem ddr3 daha çok yeni çıkacak çarpan kilidi açık skylake işlemcilere uygun ve overlock yapılamıyor sadece turboboost yeter dersen kafi.. Ama ben olsam DDR4 ram ve anakart seçerim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı