3000 TL'ye alınan RX5600 XT problemli olabilir mi?

Daha fazla  
Meslek
İşsiz dilenci
Herkese merhaba, dostlar. Bu konuyu açmam lazımdı çünkü sorularımın tek cevabımı Technopat sosyalde bulabiliyorum. Dostlar ilk öncelikle ben 2023 Kasım ayının ortalarında kendi kendime kasa toplamak adına ekran kartı almıştım. Bu ekran kartını almadan önce cebimde 3000 TL para vardı. Bilgisayarcı abiye sorduğumda direk RX 5600 XT diye bir ekran kartı önerdi. Bilgisayardan pek anlamam, kuzenimin desteği ile toplanaya çalışıyorum. Ekran kartının sıfır piyasasına baktığımda 25-30 bin civarı olurken, ikinci el piyasasına baktığında 4 bin lirayı geçmiyor. Bu fiyat farkı nedendir? Bu ekran kartının ikinci elleri mining yapılmış mı oluyor? Çok çabuk mu bozuluyor? Aldığım adam bana ekran kartını o kadar övüyor ki yani test etmeyi falan unuttum. Bir de oradaki heyecanım da baskın olunca sadece ekran kartını almaya yöneldim. O zamanki cahilliğim yüzünden şu anda ekran kartının bozuk çıkma riski ile cebelleşiyorum. Beni aydınlatın bu normal mi yoksa bir sorun mu var?

Ekran kartının sıfır piyasasına baktığımda 25-30 bin civarı olurken, ikinci el piyasasına baktığında 4 bin lirayı geçmiyor.

25-30 bin liraya 4070 Ti satıyorlar neyin 5600 XT'si? 2020 yılında çıkmış, üretimi durmuş, 6 GB VRAM'li giriş seviye bir AMD kart günümüzde, fazlası değil.

3000 TL bile üst sınır o kartı almak için. 4K vereceksen ondan daha üstün RX 6600'ler çıkıyor karşına.

25-30K fiyat olmasının mantıklı açıklaması yok. Artık üretimi olmadığı içindir muhtemelen. Bu fiyatlara aldanmayın.

Keşke test edip alsaydınız kartı. Bir sorun çıksa satıcı yardımcı olacak mı?

Mining yapılmış olma ihtimali var. Açıkçası denemeniz daha sağlıklı olurdu. O fiyata çok iyi bir kart bulmuşsunuz diyebilirdim mining yapılmamış olsaydı. Yapılıp yapılmadığını anlamanın yolu ise kartı kullanmaktan geçiyor. Başka bir yolu var ise de ben bilmiyorum. Şöyle bir video bırakabilirim sadece.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

25-30K fiyat olmasının mantıklı açıklaması yok. Artık üretimi olmadığı içindir muhtemelen. Bu fiyatlara aldanmayın.

Keşke test edip alsaydınız kartı. Bir sorun çıksa satıcı yardımcı olacak mı?
Abi bilmiyorum valla içimde kargaşa dönüyor. Evde test edebileceğim bir kasa da yok. Dediğim gibi ilk kez kasa toplayacağım kuzenimin yardımı ile.

Mining yapılmış olma ihtimali var. Açıkçası denemeniz daha sağlıklı olurdu. O fiyata çok iyi bir kart bulmuşsunuz diyebilirdim mining yapılmamış olsaydı. Yapılıp yapılmadığını anlamanın yolu ise kartı kullanmaktan geçiyor. Başka bir yolu var ise de ben bilmiyorum. Şöyle bir video bırakabilirim sadece.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5600 XT mining yapsın yapmasın bu devirde ikinci el ederi odur. Fiyatı "çok iyi" değil, normal.

Ekran kartının üretimi yok. 25 30k olmasının sebebi bu yüzdendir diye düşünüyorum. İkinci el 3k gayet uygun bir fiyat 5600xt için. Bozuk çıkacağını sanmıyorum.

Hocam çok teşekkür ederim. Bu videoda söz edilen o ele gelen siyahlık bendeki kartın fanlarının içn kısmında vardı. Elimi sürünce direk geliyordu. Bu normal midir yoksa mining işareti mi? Çünkü videodaki abi sadece peddeki yağdan ve siyahlıktan söz etmiş. O yüzden bir sorayım dedim.

Ekran kartının üretimi yok. 25 30k olmasının sebebi bu yüzdendir diye düşünüyorum. İkinci el 3k gayet uygun bir fiyat 5600xt için. Bozuk çıkacağını sanmıyorum.
Saolun teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı