3000 TL'ye IPS monitör önerisi

Bütçe
3000

mehmet serdar

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2015
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. 3000 TL + 3000 TL'lik bir bütçem var. İki monitör alıp Yan yana kullanmak istiyorum. Genellikle okumalar ve tasarım amaçlı kullanılacak. Oyun oynama gibi bir amaç yok. Sık okuma ve tasarım yapılacağı için gözü yormayan, renk doygunluğu ve doğruluğu yüksek bir monitör önerisi istemekteyim. Bu nedenle daha çok IPS panellere bakıyorum ve 27 inç boyutunun ideal olduğunu düşünüyorum. Bu boyutta 4K'nın çok gerekli olmadığını düşündüğümden 2K almayı düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum size de sormak isterim. Örneğin Dell P2720DC modelinin videosunu izledim, oldukça kullanışlı görünüyor. Sonuçta hiçbir monitörü canlı görme şansım olmadı. O yüzden sizlerin önerilerine oldukça ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Attığınız özelliklerine göre çok pahalı.
Eğer hareket kabiliyeti (Yükseklik ayarı vs.) sizin için aşırı önemli değilse bu fiyata 4K IPS monitörler var. Üstelik renk gamı da oldukça iyi seviyede monitörler.

Renk olarak attığınızdan daha iyi hatta, üstelik 4K.

Bu da IPS, bunun da parlaklığı 350cd, bu da 8 bit + FRC, ama hem renk gamutu daha yüksek (DELL sRGB renk uzayının %99'unu gösterirken benim attığım %109, yani tamamından fazlasını gösteriyor. Tabii böyle bakınca fark az olacaktır, fakat DELL'in yazmadığı NTSC renk uzayını %91 kapsıyor ki bu sRGB'nin %109 olmasından çok daha iyi bir şey.), hem de 4K!

Sadece 4K olması yeter bence, ama bonus olarak renk kalitesi de daha iyi görünüyor.


Ama hareket kabiliyeti kıt. Ben attığımı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı