3000 TL'ye monitör dahil sistem toplama

Bütçe
3000

playms

Centipat
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı geceler burada yeniyim doğru yere yazdığımı düşünerek size danışmak istedim. Şimdi gelelim konuya 2. el ve sıfır parçalardan 3000 lirayı baz alarak bir sistem toplamak istiyorum araştırdığım bilgilere göre böyle bir sistem düşündüm sizin de önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Toplamaya çalıştığım sisteme gelecek olursam.

1587772513349.png

Siteyi tam olarak bilmiyorum ne konuda güvenebilirim diye araştırma yaptım ve gidip mağazalarından almaya karar verdim kargo vs işlerinde sıkıntı çıkmaması için görerek almak mantıklı geldi burada ki 5 ürün internette ki tüm sitelerden en uygunu ve tek bir sitede görünüyor buna ek olarak ise
Neo Forza 8gb Encke 3000mhz Cl15 1.35v Ddr4 Soğutuculu Ram - n11.com.
2 Adet düşündüm ve Total'de 2.294 TL'ye denk geliyor geri kalanıyla da monitör gibi düşündüm bu sistem sizce iyi mi veya ne gibi değişiklikler yapabiliriz farklı önerileri olan varsa tartışalım.

Dosya Ekleri

• 1587771778372.png
    1587771778372.png
    48,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
500 lira daha fazla verip Ryzen 5 2400G alabilirseniz çok daha performanslı olur Vega 11 GPU barındırıyor Vega 8'den daha güçlü. Bir de güç kaynağını değiştirmenizi öneririm tabii böyle olunca fiyat artacaktır ama o güç kaynağı pek kaliteli değil.
Ayrıca sinerji güvenilir bir alışveriş sitesi.

Hocam bence ikinci el toplayın temizini bulursanız tabii size kalmış ama

Hocam sıfır gerçekten çok sıkıntı çıkarır. En kötü monitör 650 TL. Kaldı 2350 TL. Çoğu parçayı 2.el alın derim. Kasa, temiz kullanılmış depolama diski ve anakartı 2.el alın. İşlemci olarak R5 2400G, bütçeyi alıyorsa R3 3200G alın. Ama ne olursa olsun, Dual kit RAM kullanın. Bildiğim kadarıyla 2 kat daha iyi performans veriyormuş. 2 tane 4 GB RAM alınabilir.

Hocam 2-3 parçayı ikinci elden almak size güzel bir avantaj sağlar. Mesela kasa ve monitör kesinlikle 2.el alınabilir. Çünkü hem çok yıpranan parçalar değiller, hem de bir anakart gibi ya da ram gibi sıkıntı çıkarma ihtimalleri daha az. İyi araştırıp gerekli temiz ve çok eski olmayan 2.el kasa ve monitör alırsanız diğer parçalara daha fazla bütçe ayırabilirsiniz bence.

Birbirini tekrarlayan arkadaşların aksine, 0 almak daha mantıklı çünkü aynı işlemciyi en fazla 150TL ucuza bulabileceksin. Kasa o fiyata iyi bir şey alamayacağın için ucuz fiyata 0 350-400TL arasına güç kaynaklı kasa, en az 500W bilgisayarcından 2.el RX570, 2.el yüksek performanslı bulabildiğin Athlon işlemci ucuz fiyata ram, yani üstte bulunan sistemden daha fazla performans garantisi denebilir.

Evet bir düzeltme yaptım dediklerinizi dikkate alarak son durum bu şekilde 2. el bilgisayar parçası almak istiyorum ama dükkanlara gitsem sıfır fiyatı çekiyorlar ve elden alsam bu sefer sıkıntı çıktığında muhatap bulma sorunu var bende şu şekilde bir şey yapmayı denedim ekran kartı zaten beklemedeydi elimde olan monitör ve 120 GB SSD ile birlikte bu şekilde bir cihaz topladım ama anakart konusunda daha ileri bir seviyeye gerek var mı veya yeter mi pek emin değilim açıkçası.
1587777783316.png

1587777801477.png

beklediğim fiyatın biraz dışına çıktım ama durum budur (güncelleme)

Son düzenleme:
Eğer elinizde ekran kartı yoksa bu sistem ile görüntü alamazsınız.
Evet bir düzeltme yaptım dediklerinizi dikkate alarak son durum bu şekilde 2. el bilgisayar parçası almak istiyorum ama dükkanlara gitsem sıfır fiyatı çekiyorlar ve elden alsam bu sefer sıkıntı çıktığında muhatap bulma sorunu var bende şu şekilde bir şey yapmayı denedim ekran kartı zaten beklemedeydi elimde olan monitör ve 120 GB SSD ile birlikte bu şekilde bir cihaz topladım ama anakart konusunda daha ileri bir seviyeye gerek var mı veya yeter mi pek emin değilim açıkçası.
Eki Görüntüle 545087
Eki Görüntüle 545086

Total'de 2905 liraya denk getirdim burayı sizce eksikleri var mı varsa ne gibi bir düzenleme yapabilirim. 500 w bir güç kaynağı eklemeyi unutmuşum

Eki Görüntüle 545087
Eki Görüntüle 545086

Total'de 2905 liraya denk getirdim burayı sizce eksikleri var mı varsa ne gibi bir düzenleme yapabilirim.

Dostum bu sistemindeki işlemci içerisinde grafik birimi bulundurmuyor. Harici olarak ekran kartı alman gerekecektir. İşlemcinin APU birimi için Ryzen işlemcilerde G ibaresi olmasına dikkat et.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı