3000 TL'ye Oyun bilgisayarı

Aldıktan 12 ay sonra veya ihtiyaç duyduğum zaman gerekli gücellemeyi yapacağım ve pek bütçe sorunu yaşamayacım Allahtan birşey olmaz ise.

İlk icraatım i7 6700 k olacak sonrasında ise ram düşünüyorum

Adsız.png

Bu bileşenleri alıp elinizdeki harddisk ile idare ediniz. Daha sonradan Intel Core i7 6700K, Corsair H80i GT, Kingston HyperX Savage 240GB bu bileşenleri alarak sisteminizi yükseltebilirsiniz. Yüksek performanslı bir sistem elde edersiniz. İşlemciyi tam modeli olan i5 6600 kullanamadım. Çünkü bütçenizi 100 TL aşıyor. Fakat yükseltme yapacağınız için i5 6400 yeterli olacaktır. Zaten i5 6600 işlemcisine yakın bir performans sergiler. Arada fazla fark yok.

Sistemin yükseltmeden sonraki hali şöyle olur.
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemin benim topladığım sistemden artısı nedir ?

Ve yanlızca vatan bilgisayardan başka bir yerden alamıyorum.

Kasa, güç kaynağı, anakart, RAM, ekran kartı bileşenleri daha kaliteli. Corsair Carbide 100R kasası sizin hem gözünüze hitap edebilecek hem de rahat bir kullanım sağlayacak. Corsair VS650 güç kaynağı Corsair marka olduğundan dolayı fazlasıyla güvenilir, 12V kanalından 600W verebilen bir güç kaynağı. ASUS Z170 Pro Gaming oldukça dolu dolu bir anakart ileride i7 6700K ile mükemmel O.C. deneyimi yaşayabilirsiniz. Corsair Vengeance (2x8GB) 16GB 3200MHz bellekler oldukça yüksek performanslı ve CL değerleri verebildiği frekansa karşın düşük olması cabası (CL değerleri ne kadar düşük olursa o kadar iyidir). Ekran kartı ASUS ve NVIDIA kalitesinden ötürü öneriyorum. Şahsi olarak AMD önermiyorum. Zira HD serisi kartları piyasaya ısıtıp ısıtıp sürüyor. Bunun kanıtı olarak Watt/Performans değerlerine ve yazılım desteğine bakabilirsiniz. DirectX 12 API'sini NVIDIA 400 ve 500 serisi kartlar ile aynı seviyede destekliyor. Bu da çok geride kaldığını gösterir. DirectX 12 ve Feature Level Hakkında Sıkça Sorulan Sorular konusuna göz atabilirsiniz.

Vatan Bilgisayar'da bu bileşenlerin çoğu bulunmuyor. Bu yüzden tavsiye etmiyorum.

Toplamış olduğum site WebdenAl. Oldukça güvenilir bir site. Yeni bir konu açıp WebdenAl hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Adsız.png

Vatan Bilgisayar'dan almak istiyorsanız. Bu şekilde bir seçim yapabilirsiniz. Vatan Bilgisayar biraz pahalı ve stok bakımından geniş değil. Güvenilir bir firma fakat Vatan Bilgisayar'dan almak istediğinizde sonuç bu şekilde oluyor. Daha sonradan yükseltme olarak Intel Core i7 6700K, Corsair H80i GT, Kingston HyperX Savage Black 8GB 3000MHz DDR4 CL15, Kingston HyperX Savage 240GB bileşenlerini alarak performanslı bir sistem elde edebilirsiniz. Eğer Vatan Bilgisayar'dan alacaksanız bu çözümü tavsiye ediyorum. Fakat gördüğünüz üzere biraz tuzlu oluyor. İmkanınız varsa WebdenAl'dan önerdiğim çözümü tercih etmelisiniz. Son olarak seçim alıcıya aittir.

Herşey için teşekkürler sanırım kendi topladığımı alacağım içim anca öyle rahat edicek.

Sistemi mi bu şekilde güncelledim.

Merhaba arkadaşlar bu iki sistem arasında kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20160215-WA0015.jpg
    IMG-20160215-WA0015.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 209
  • ddr3.png
    ddr3.png
    60,1 KB · Görüntüleme: 439
  • ddr4.png
    ddr4.png
    59,2 KB · Görüntüleme: 474
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı