3000 TL'ye oyun sistemi önerisi

B85 serisi anakart seni cok rahat idare eder. Ayrica AMD fiyat konusunda gercekten iyi. O tarafa dogru yonelmen bence daha mantikli. Ayrica arkadaslarin 4 GB bellekte takili kalmani istemelerine katilmiyorum. Kisa bir surede temin edemeyeceksen bir anda 8 GB alman faydali olur cunku o ekran kartini son gucune kadar kullanmak isteyeceginden eminim. 4 GB dusuk kalmaz, yeterlidir burada yanlis anlasilma olmasin.

FX 8320 yerine i5 4670 li sistem daha mantıklı geliyor ancak fazla gaza geldiğimi fark ettim ve 6300 den başkası sanırım benim için sadece fazla harcama olacak arkadaşların da dediği gibi. Çünkü sistem yeterliliğini kontrol ettiğimde BF4 gibi oyunlar için 6300 yeterli düzeyde gözüktü en yüksek grafik seçenekleri ile. AMD destekli anakartlarına baktığımda HDMI girişli pek göremedim. Sizin tavsiye edebileceğiniz güzel bir anakart var mı HDMI destekli?
İyi bir sistem iyi bir anakart üzerine oturtulur. Amaç oyun ise, özellikle de ekran kartının gerisinde kalmayacak bir anakart tercih edilmeli.

İyi yonga setlerine sahip olması çok önemli bu bağlamda. Geleceğe dönük olması da uyumsuzlukları engeller. Uzun ömürlü kullanırsınız.
Yeni teknolojileri destekliyor olması gerekir.

Oyunlara etkisi var mı dersen şöyle cevaplayayım. Diğer parçaların gerisinde kalmadığı yani darboğaz yaratmadığı sürece daha fazla para vermek oyunlarda daha çok FPS kazandırmaz.
Daha çok FPS istiyorsan daha iyi bir ekran kartı alacaksın. Aynı şekilde anakart-işlemci ve RAM bellek 3'lüsünü de çağın gerisinde bırakmayacaksın.
Arkadaşın dediği gibi uyumlu olan ve ilerde sorun çıkartmayacak olan. Okuduklarıma göre uyumsuz kurulan sistemlerde ileride donmalar vb. sorunlar çıkabiliyormuş. Yada ekran kartından dolayı komple intel gitmek daha mı doğru olur?
Z87-G43 özellikleri ile beni cezbetti ama 6300 ile kuracağım sisteminden artan para ile SSD bile alınabilir.
zsncI0d.png

Resimdeki sistemde M5A78L-M anakartı iyimidir? Vede burda gözüken fiyat %30 indirimli hali değil. İndirimli hali 2665 tl civarı bir fiyata denk geliyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı