30000 TL'ye dizüstü iş istasyonu tavsiyesi

Bütçe
30000

mrshayber

Hectopat
Merhabalar,
Yazılım ve paket programlarım için bir dizüstü iş istasyonu satın almak istiyorum.
Render işim yok, çizim tasarım da yok, bütün işim güçlü işlemci paralel processing kaldırması ve yazılımda compile için süre anlamında yeterli, Bazen sonlu elemanlarda çözümlüyorum. (Çok nadir de olsa GEP, SVM, ML TensorFlow Pytorch falan da var.) 30 bin sınırını zorlayacak bütçem var.

Aklımda olan modeller bunlar:

1) HP Zbook Studio G7 Intel Core i9 10885H 32 GB 1TB SSD RTX 3000 Max-Q Windows 10 Pro 15.6"
2) Monster Markut M7 v4.1.1 17, 3" Intel i9-10980HK-2, 40GHz Turbo Boost ile 5, 3GHz.
6 GB GDDR6 Quadro RTX 3000 192-BIT 17, 3" ekran 64 GB (2x32 GB) DDR4 2933MHz.
1TB Samsung PM981A M.2 SSD + 1TB 7200RPM HDD.

Bunlar dışında bir model öneriniz var mı (Dell aradım ama bulamadım.)

Ek olarak sorum ise standart ekran kartı olan iş istasyonları için gördüğüm kadarıyla RTX 3000 kullanıyorlar; bu ekran kartı oyun performansı nasıl olur, multi veya FPS kaygısı olmadan sadece güncel oyun deneyimi nasıl olur (FIFA, Konami Apps, Doom Eternal, Half-Life Alyx vs.); bazen GTX bazen, Quadro bazen RTX var, hangisi öne çıkar?

Bilenlerin yeşillendirmesini rica ediyorum.

monster markut 2021 mart da gelecek
z by hp serisi 2021 şubat da gelecek
bilgi için yazdım ama
merak ettiğim
modifiye edilmiş excalibur da işimi görebilir mi acaba

Excalibur G900​

G900.1075-ES60X-B

• 10. Nesil Intel® Core™ i7 10750H
  • FreeDOS
  • NVIDIA® GeForce® RTX 2060 6GB GDDR6 192 Bit
  • 15.6" FHD IPS 144HZ LED Ekran
  • 64GB DDR4
  • 4 TB SATA SSD + 2TB NVME SSD + 2 TB NVME SSD
gibi

gerçi ekran kartı çok kullanım amacıma uygun değil ama

en çok RAM, SSD, CPU çekirdek gerekiyor

Pytorch - spark vs CUDA uzerinde de calisiyor. Direkt CPU uzerinde paralelize edeceksen Ryzen cihazlar oneririm. Desktop tarafinda en azindan, muhtemelen laptop islemcileri de Intel rakiplerinden iyidir multicore ozelinde. Eger dedigim gibi CUDA processing yapiyorsan o zaman is degisiyor, saglam workstation GPU gerekiyor yuksek VRAM li Quadro.

Model tavsiyesi cok veremiyorum, takip etmiyorum laptop piyasasini. Ama gidip 3. sinif gaming makine alma, sogutmada sorun yasarsin, thermal throttling yuzunden 30K bosa gider.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı