Anladım hocam. İncelemelere de baktım da, sizinki kadar bir bilgim olmadığından çok anlamıyorum.
Şeyi sorucam, MSI daha iyi olduğunu söylüyorsunuz, doğrudur. Fakat ben öyle çok Extreme bir O.C. Yapmam. Bu kasayı toplamamda ki amaç çoğunlukla oyun, arada da render alacağım. Ve alacağım render da o kadar ağır renderlar değil. Yine de MSI mı tercih etmeliyim? Evet derseniz ona yöneleceğim.
Bu arada 10 derece farkta bayağı yüksek bir fark. Onu da göz önünde bulunduracağım.
Samsung monitör güzelmiş aslına bakarsanız. Kasa işini çözebilirsem bu monitör alınabilir.
Teşekkürler.
Bu arada kasayı ters kasa istiyorum maalesef bunu kullanamam. Önceki mesajlarda ve konu açıklamamda da yazmıştım.
Öncelikle hocam ilginize teşekkür ederim. Gayet iyi anladım dediklerinizi. Özellikle 11. nesile işlemcimi yükseltme yaparsam bu önermiş olduğunuz anakart çok daha rahat besleyecek. Asus tarafında da daha önceden de bakmıştım Maximus XII hero ve formula versiyonlarına. Siz muadili seviyesinde hero önermişsiniz. Eğer çıkabilirsem hero veya formula gibi bir kart alırım Asus tarafında. Eğer çıkamayacaksam MSI Unify alacağım. Yeterince içime sindi anlattıklarınızdan sonra.Çok aşırı OC yapmasanız bile CPU beslemesi çok daha iyi olduğu için yine VRM'ler tam yükte de çalışmıyor ve ileride 11900K gibi üst segment bir işlemciyi de rahatlıkla kaldırabilmesinin yanında yine çok rahat üst düzey OC yapılabilir, VRM'ler çok kullanılmamasına rağmen ve yine çok daha az ısınır. En basidinden Z490-E'de 800A'ya kadar CPU'ya güç verebiliyorken, UNIFY ise 1440A'ya kadar ve soğutması da çok daha iyi. UNIFY ile GODLIKE zaten VRM olarak tamamen aynı anakartlar fakat UNIFY çok daha ucuz hatta Aqua gibi en üst segment anakartlarda aynı VRM yapısına sahip fakat Aqua şu an soğutması sanırım en iyi anakart olduğu için daha az ısınıyor UNIFY'den fakat UNIFY de GODLIKE'tan daha az ısınıyor. ASUS tarafında UNIFY müdahili Maximus XII Hero denebilir hatta ondan bir tık daha iyi sıcaklıkları var sanırım UNIFY'nin.
Hocam konumdaki açıklama kısmına bakarsanız, ters kasa lazım bana. İlk iki seçenek eriyor bu yüzden.Asus GX601 ROG Strix Helios Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Fiyatı
Asus GX601 ROG Strix Helios Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com Thermaltake Level 10 GT Oyun Kasası (VN10001W2N) Fiyatı
Thermaltake Level 10 GT Oyun Kasası (VN10001W2N) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com Thermaltake The Tower 900 E-ATX Full Tower Super Oyuncu Fiyatı
Thermaltake The Tower 900 E-ATX Full Tower Super Oyuncu en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da gördüğünüz gibi 30K bütçem var. Kasa ve monitör şeklinde toplayacağım.
Aşağıdaki şekilde bir sistem topladım, 24.600 TL civarlarına geliyor. Kasa ve monitör hariç.
Kasayı yüksek ihtimal kendi tasarladığım bir kasayı kullanacağım.
***Kasa önerecekseniz lütfen ters kasa önerin. Bu ne demek derseniz kasayı masamın üstüne sol tarafa koyacağım. Baktığımda içini görmek istiyorum.
Bu fiyat bandında başka önerebileceğiniz alternatif var mıdır ya da bu şekilde iyi mi, sadece monitör mü seçeyim?
Anakart: ASUS ROG STRIX Z490-E GAMING Intel Z490 soket 1200 DDR4 4600(OC)MHz ATX Gaming.
İşlemci: Intel Core i9 10850K 3.60GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek.
Ekran kartı: ASUS GeForce ROG STRIX RTX 3080 Gaming OC 10GB GDDR6X 320Bit DX12.
RAM'ler: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz DDR4 CL16 Dual kit.
SSD: XPG 1TB SX8200 PRO PCI-e gen3x4 M.2 SSD (3500 MB okuma / 3000 MB yazma)
PSU: ASUS ROG Thor 850W 80+ Platinum Full modüler OLED ekranlı.
Soğutma: ASUS ROG STRIX LC 360mm.
Kasa:?
Monitör:?
3090 fiyatları 2 katı olmayacak mı? Minimum 15-16k civarlarında. Eğer öyleyse alma şansım yok.Hocam 30K bütçede neden 3090 yerine 3080 var bence 3090 koyun oraya.
3090 fiyatları 2 katı olmayacak mı? Minimum 15-16K civarlarında. Eğer öyleyse alma şansım yok.
Ve bir de 8K kullanmayacağım şu halde bile 4K monitör alamayacağım sanırım.
Zaten şuanki haliyle bile 24.600tl civarlarında tutuyor. İndirim kovalayıp alacağım.Doğru dediniz hocam o zaman 3080 alın ben FPS için demiştim.
Zaten şu anki haliyle bile 24.600TL civarlarında tutuyor. İndirim kovalayıp alacağım.
Bir de FPS zaten oldukça iyi olacağını düşünüyorum 3080 performansı bayağı iyi.
Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.Tamamdır hocam şimdiden hayırlı olsun <3.