Daha fazla
- Meslek
- Memur
1 hata bile oldukça kötü. İnternetten değer bulup denemek yerine manuel olarak değer gir. Gecikmeleri yükselt, 1.45V'da test et. Eğer 6'ya kadar -6 dahil- hatasız geçerse frekans arttırırsın veya gecikme düşürürsün. Voltaj tarafında 1.5V'u aşmamaya çalış.
Daha önceki konuda bana bunu siz önermiştiniz yukarıdaki görseli de oradan aldım o yüzden yaptım, gecikmeleri daha ne kadar yükseltebilirim bilmiyorum açıkcası, maksimum değerler girsem performans sorunları yaşar mıyım?@BerzerkFrost Micron-E die gayet iyi overclock oluyor. 3733 MHz'de ve CL16'da çalıştırmayı başarmışlar. Net değerler vermem ancak 3600'ü başlangıç olarak alabilirsin. Örnek:
Eki Görüntüle 454295
Tabi ki böyle bir şeyi varsaymadım sadece ne yazıyorsa onu yaptım... BIOS'daki DRAM Timing kısmı bu şekilde sadece CL yükseltsem yeter mi? Aslında neyi ne kadar yükselteceğimi bilmiyorum forumda bununla ilgili bir rehber var mı?Olacağını garanti etmedim ama. Gecikme değerlerini yükseltin biraz. Sonra tekrar deneyin.
Xpg'nin 3000'de bile düzgün çalışacağına emin değilim geri dönüşleri çok kötü gibi geldi bana...Acaba böyle bir işlemi linkteki ramler ile yapmam mümkün mü? Yoksa anakartlarda olduğu gibi oc desteklemesi mi gerekiyor?
XPG 16GB (2x8GB) Gammix D30 Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA
XPG 16GB (2x8GB) Gammix D30 Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile AX4U300038G16A-DB30 ITOPYA'da.www.itopya.com
Dediğinizi yaptım ilk testi sıfır hatayla bitirdi diğer hepsini yapmalı mıyım yoksa düşürmeye başlasam mı?@BerzerkFrost Öncelikle ayarları sıfırlayın. Ardından voltajı 1.45V girip frekansı el ile 3600'e ayarlayın. Gecikmeleri 18-22-22-22-42 olacak şekilde girin. Memtest86 ile test edin. Hata çıkmazsa ilk değerden düşürmeye başlayın. 2 ve 3'ü aynı anda düşürebilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.