Benim merak ettiğim konulardan biri de Intel'e yatıracağım parayı AMD sistem oluşturursam ve biraz paradan kâr etsem daha iyi olmaz mı? Daha doğrusu kulaktan dolma bilgiler ile hep Intel diyorum ama AMD işimi görmez mi?
Yeni nesil oyunları rahatlıkla oynamak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.
GTX 780 Ti'da kullandıkları soğutmayı direk geçirmişler R9 290X'e bu yüzden de GPU'ya ısı borularının 5 tanesinden sadece 1 tanesi TAM olarak temas ediyor.
Öncelikle amd alarak paradan kar edeceğiniz doğru. Eğer oyun sistemi ise size 8350 rahat rahat yeter. Zaten fazladan para var ise intele yönelinir bunu her yerde görmüşsündür. Amd al ekran kartına ayır parayı.
Yanılmıyorsam 290 o.c ile 290x'in performansını yakalıyor. Bence 290 almalısınız. Mert arkadaşımız bu konuda çok araştırma yaptı. Benden daha detaylı bir şekilde bilgilendirecektir sizi.
Biraz araştırma yaptım Mert kardeşimin yorumu üzerine ve 290x ile 290 arasında pek de fark olmadığını gördüm bu yüzden 290 a yöneldim hem daha ucuz. Ayrıca amd işlemcinin son modeli neredeyse i5 ile aynı fiyat.
[h=1]Amd FX-8350 X8 4.0 Ghz Soket AM3+ İşlemci heralde mesajın başında belirttiğim i5 işlemciden daha iyidir öyle değil mi?[/h]
- - - Güncellendi - - -
Creative Sound Blaster Z PCIE Ses Kartı - Bilgisayar - Hepsiburada.com :Bu ses kartı yaklaşık 300 TL. Gayet güzel bir ses kartı ama ne kadar gerekli bilmiyorum daha ucuzları da var 80 TL falan. Aslında sese çok da önem veren biri değilim şu 80 TL likler de çok mu faydasız olur karar veremedim. Ses kartı hakkında bilgisi olan arkadaşlarım yardım edebilirlerse sevinirim.