3000TL Kasa Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam K'dan bahsediyor. Sana sistem toplamaya değmez! Oyunda işlemcinin OC yapılıp yapılmamasıyla ne kazanacağını sanıyorsun?

İ5-4670K(stok hız) vs. FX-8350 vs. FX-8350 4.8 Ghz

Fark yok diyemezsin. Far Cry 3'te FX-8350 4.8 Ghz'da 7 FPS kazanmış. Ekran kartı kadar olmasa da oyunda akıcılık anlamında performans kazanırsın.

Hangi sistemi alıyorsun?

Her ne kadar AMD işlemci daha çok elektrik tüketse de ekran kartının tam aksine işlemci daha az ısınıyor. Bu yüzden aslında aklımda olan FX-8350+İşlemci soğutucusu+R9 290 PCS+ olan bir sistem toplamaktı. Ancak şimdi işlemci konusunda kararsızım. Çünkü İ5-4670K stok hızda boşta 28 C', yükte 69 C' ye kadar ısınabiliyor. Oysa FX-8350 4.8 Ghz hız aşırtmada bile boşta 27 C', yükte 54 C' ye kadar ısınıyor. Bu yüzden kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen milletle dalga mı geçiyorsun? i3-4130'a önerilecek en üst seviye ekran kartı GTX 780'dir. Bu seviyenin üzerinde bir ekran kartı önerirsen işlemci darboğazı ile karşılaşırsın.

Kimseyle dalga geçtiğim yok.

Mantık şu: 3GHz üzeri güncel yada bir-iki nesil bir işlemciyle, Titan Yada GTX 780 kullanırsanız, işlemci darboğazı yaşamazsınız.

Konu sahibi arkadaşa diyeceğim şu ki, 3-5 FPS alır mısın bilmem, dene ve gör. Fakat, şunu da unutma ki, OC için iyi bir soğutucu kullanman gerekecek ve buda maliyeti arttıracak. İ5 4670 fazlasıyla yeterlidir ve bence, Fx 8350 den iyidir.

Intel Core i5 4670 vs AMD FX 8350
AMD FX-8350 vs Intel Core i5-4670

Kimseyle dalga geçtiğim yok.

Konu sahibi arkadaşa diyeceğim şu ki, 3-5 FPS alır mısın bilmem, dene ve gör. Fakat, şunu da unutma ki, OC için iyi bir soğutucu kullanman gerekecek ve buda maliyeti arttıracak. İ5 4670 fazlasıyla yeterlidir ve bence, Fx 8350 den iyidir.

Intel Core i5 4670 vs AMD FX 8350
AMD FX-8350 vs Intel Core i5-4670

Öncelikle konu dağılmasın, yardım eden bütün arkadaşlara da teşekkür ederim.

CPUBoss/GPUBoss sitelerine güvenmiyorum. Örneğin GPUBoss'a göre GTX 770>R9 290 ki bu trajikomik. Ancak verdiğin diğer örnekte şu yazı çok önemli:
  • In multi-threaded programs, the FX-8350 is 2% faster. It can be up to 27% faster in some benchmarks.

Yeni nesil oyunlar da multi-threaded program olarak tasarlanacak. Bu yüzden şu yeni çıkacak olan Watch Dogs oyununun Benchmarkları benim için büyük bir önem teşkil ediyor. Bu yüzdendir ki lafı uzatmaya gerek yok, sistemi toplayınca resimlerini atarım ve tekrardan herkese teşekkür ederim. (Konunun kilitlenmesine bence gerek yok, resimleri bu konuda paylaşabilirim.) Ancak dediğim gibi yeni nesil oyunların verileri beni düşünmeye sevk edecek ve ona göre karar vereceğim. SSD de sığdırmayı başardım.

Son karar sizin. Şimdiden hayırlı olsun. Konuyu kilitliyorum zira sorun çözüldü ve daha fazla karmaşa olmasın... Resimleri, "kullanıcı incelemeleri" bölümünde, yeni bir konu altında paylaşabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı