3000TL sistem toplama

• Konuyu başlatan Pl3x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.194

Pl3x

Kilopat
Bugün aynı başlıklı konu açmıştım fakat şu an kendim topladım ve sorularım var o yüzden yeni konu açıyorum.

İşlemci: Amd Ryzen 5 1600 3,2ghz (3,6ghz Max.) 12nm Am4 Yd1600bbafbox - n11.com

Anakart: GIGABYTE B450M H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 VGA HDMI mATX Anakart | ITOPYA

HDD: https://www.hepsiburada.com/seagate...MIusCe4rTO6AIVBrDtCh0cRAfOEAQYAiABEgLfufD_BwE

PSU: Thermaltake Litepower PS-LTP-0550NPCNEU-2 550W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

RAM: Gskıll Rıpjawsv Ddr4-3600mhz Cl18 8gb (1x8gb) F4-3600c18s-8gvk - n11.com

Ekran kartı: MSI MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC RX570 4GB GDDR5 256B (1XDVI 1XHDMI 3XDP) Ekran Kartı 210135846 | Trendyol

3285 TL.

Kasam var ama eski. İdare eder diye düşünüyorum.
Topladığım sistemde bir uyumsuzluk var mıdır?
550W PSU yeterli midir?
HDD yerine başka bir HDD ya da SSD önerir misiniz?
Anakart h seçtim fakat neredeyse aynı fiyata S2H'de vardı farkları nelerdir hangisi iyi? H seçmemin nedeni 3600MHz desteklemesi.
3600MHz RAM buldum fakat 3200MHz'lerden ucuz bu işte bir Bit yeniği var mıdır?
Ekran kartı da dün bu fiyata yoktu bugün mükemmel indirime girmiş bu işte de var mıdır Bit yeniği?
Bu arada bütçem 3000TL idi ama indirimde parçalar görünce biraz aştım daha aşmamak istiyorum.

Yazım hatası yaptıysam affola bilgisayarım bozuk olduğundan dokunmatik ekrandan yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verimlilik sertifikası bulunan bir güç kaynağı almanızı tavsiye ederim. Gigabyte P650B modeline bakabilirsiniz. Anakartı Gigabyte B450M S2H yapabilirsiniz. HDD yerine 240GB SSD kullanmanızı tavsiye ederim, daha sonra HDD takviyesi yapılabilir. RAM olarak 3000Mhz. F/P RAM kullanabilirsiniz. RX serilerinde MSI ya da ASUS'u önermiyorum. Armor serisinden uzak durun. Sapphire ya da XFX markalarının RX serilerini kullanın.

Yerinde olsam 3000MHz RAM alırım.(Bütçe açısından.)Ayrıca 1 TB HDD yerine 240GB SSD her türlü daha iyidir. Son olarak bence hazır sistemlere bakabilirsin.
3200Mhz daha mantıklı geliyor şuan :)
Bence 3200 MHz CL 16 RAM almak daha mantıklı.
Öyle yapacağım.
Dün incehesap'ta 3500 liraya RX580'li sistem vardı. Haberin olsaymış keşke.
Çok geç ;)
Verimlilik sertifikası bulunan bir güç kaynağı almanızı tavsiye ederim. Gigabyte P650B modeline bakabilirsiniz. Anakartı Gigabyte B450M S2H yapabilirsiniz. HDD yerine 240GB SSD kullanmanızı tavsiye ederim, daha sonra HDD takviyesi yapılabilir. RAM olarak 3000Mhz. F/P RAM kullanabilirsiniz. RX serilerinde MSI ya da ASUS'u önermiyorum. Armor serisinden uzak durun. Sapphire ya da XFX markalarının RX serilerini kullanın.
650W olması zorunlu mu? 550 veya 600 olmaz mı? PSU dan ne kadar kısarsam diğer parçalara bütçe kalır diye diyorum. SSD tavsiyesi mantıklı geldi. MSI ve ASUS un rx serisinde ne gibi eksi yönü vardır? Baktığımda bana Sapphire dan daha güvenilir geliyorlar giriş seviyesi bilgimle.

650W olması zorunlu mu? 550 ya da 600 olmaz mı? PSU' dan ne kadar kısarsam, diğer parçalara bütçe kalır diye diyorum. SSD tavsiyesi mantıklı geldi. MSI ve ASUS un rx serisinde ne gibi eksi yönü vardır? Baktığımda bana Sapphire dan daha güvenilir geliyorlar giriş seviyesi bilgimle.
650W zorunluluğu yok hocam, 550W 80+ kaliteli bir güç kaynağı işinizi görecektir. Ben, F/P açısından uygun olan bir model önerdim. Mutlaka indirimler bekleyip öyle toplayın, İncehesap'ın cuma günü gaming gecesi adı altında indirimleri oluyor.
MSI ya da ASUS, RX serilerinde en çok problem veren modelleri üretiyor. Özellikle MSI'ın Armor kartları tam bir fiyasko. Sapphire ya da XFX, AMD kartlarda çok daha başarılı. MSI ya da ASUS'un özellikle Nvidia kartlarında başarılı olduğunu bir kullanıcı olarak söyleyebilirim. Dilerseniz yeni bir konu açıp, RX 570 için hangi modeli seçmeniz gerektiğini sorabilirsiniz.

650W zorunluluğu yok hocam, 550W 80+ kaliteli bir güç kaynağı işinizi görecektir. Ben, F/P açısından uygun olan bir model önerdim. Mutlaka indirimler bekleyip öyle toplayın, İncehesap'ın cuma günü gaming gecesi adı altında indirimleri oluyor.
MSI ya da ASUS, RX serilerinde en çok problem veren modelleri üretiyor. Özellikle MSI'ın Armor kartları tam bir fiyasko. Sapphire ya da XFX, AMD kartlarda çok daha başarılı. MSI ya da ASUS'un özellikle Nvidia kartlarında başarılı olduğunu bir kullanıcı olarak söyleyebilirim. Dilerseniz yeni bir konu açıp, RX 570 için hangi modeli seçmeniz gerektiğini sorabilirsiniz.
Anladım hocam teşekkürler konu açmaya gerek yok.
Bir de çok alakasız olacak ama şuan ekran kartsız 2600X li bir sistem toplayıp 3 5 ay sonra ekran kartı almak mantıklı bir hareket olur mu ? Yoksa direkt bu sistemi alayım mı ? 1600 ile 2600X arasındaki farka değer mi ?

Son düzenleme:
@Pl3x Kesinlikle değmez. Alacağın R5 1600'ün AF olmasına dikkat et. Yani 12nm. yeni üretim olanlardan olsun. R5 2600 ile benzer performansı var. Bunun yerine RX 570 değil, RX 580 tercih edilebilir. Şu anda R5 1600AF + RX 570'e yetecek bütçeniz varsa o ayrı konu. Sizi 1080P Gaming için üzmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı