300TL-500TL SSD Önerisi

Bandow

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistemimin yüklü olduğu bir SATA3 120GB SSD'm, depolama için 500GB 10 yaşında bir HDD'm var. Son zamanlarda oyunlarda artan boyutlar, buna bağlı olarak uzayan bölüm yükleme süreleri beni yeni bir SSD almaya itti. Black Friday'de yaklaştığı için araştırmaya başladım. Öncelikle Corsair MP510'u düşündüm ancak bilgisayarı kullanma amacım daha çok oyun oynamak. Bundan dolayı M.2 NVMe SSD almanın biraz israf olabileceği düşüncesindeyim. SATA3 olarak Adata SU serilerine baktım ancak yaptığım araştırmalar bana bu SSD'lerin kronik sıkıntılı olduğunu gösterdi. Şu an aklımda olanlar: 860 Evo 500GB ve Crucial BX500 480GB. Biliyorum, Samsung SSD sektörünün en iyisidir ancak fiyatı insanı düşündürüyor. Ayrıca, Crucial SSD'lerin RAM'e sahip olmadığını biliyorum. Sizce hangisini almalıyım? Optimum seçeneği yani Fiyat/Performans'ı en iyi olanı almak istiyorum. Başka SSD önerilerine de açığım, 480-500-512 GB kapasitelerde önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca mesleğim gereği SolidWorks, Catia V5, AutoCAD gibi programları kullanmam gerekiyor ama masaüstünde o kadar aktif kullanmıyorum, oyun oynuyor olmam seçimimde en büyük faktör. SATA3 SSD kullanmam, bu programlar için M.2 SSD'yi aratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung 860 Evo en mantıklı seçim olacağını düşünüyorum. Fiyatı pahalı ama gerçekten fiyatını hakediyor.
860 Pro dayanıklılığı, dayanıklılığı da cabası.
Oyunlarda kullanacağınızı söylemişsiniz. M.2 SSD ile çok büyük fark olmuyor aralarında 1 saniyelik farklar oluyor oyun açılma hızlarında.
Bu videoda farkları görebilirsiniz.

330 liraya var crucial al geç harika bir ürün. Tabii ki samsung bu işte öndedir. Crucial'in kötü olacağın hiç düşünmedim alırken, Micron üretimi beş yıl garantisi var. Forumlarda çok ısındığı söyleniyor. Öyle bir durum yaşamadım. Şu an 330 lira civarında ben 297'ye aldım 11.11 indirimlerinde yakalamıştım.

Dosya Ekleri

• IMAGE 2019-11-20 01:18:26.jpg
    IMAGE 2019-11-20 01:18:26.jpg
    107,3 KB · Görüntüleme: 58
  • IMAGE 2019-11-20 01:18:28.jpg
    IMAGE 2019-11-20 01:18:28.jpg
    110,8 KB · Görüntüleme: 59
  • IMAGE 2019-11-20 01:22:17.jpg
    IMAGE 2019-11-20 01:22:17.jpg
    80,2 KB · Görüntüleme: 65
Ben sistemi değiştirmeyeceğim uzun süre, bana dayanıklılık lazım diyorsan Samsung. Ben 2-3 yıl sonra sistemi güncellerim diyorsanız Crucial SSD sizin için yeterlidir.
Haklısınız, Samsung daha kaliteli bir ssd üretiyor olabilir. Ancak 2-3 yıl içerisinde bir sorun çıkartmayacağı hiçbir ürün için belli olmaz. Özellikle samsung 3+2 son iki yıl için sınırlı garanti verirken.

Son düzenleme:
Dediğim gibi, amacım oyun oynamak. O yüzden en ucuz hangisiyse onu almak istiyorum çok da para vermek istemiyorum şu sıralar. Benim tek korkum, Crucial BX500 model SSD oyunlarda herhangi bir takılma, donma vs. yaşatır mı? DRAMsiz SSD ler hakkında bir bilgim yok, o yüzden soruyorum.

Hem Corsair MP510 hem de Crucial BX500 kullanıcısıyım. Kasamda 1 tane de Samsung EVO 850 var.
İki ürünü de tavsiye ederim. Yazma ve okuma testlerinde Crucial en az Samsung kadar kararlı ve aynı hızları düşüş yaşamadan verebiliyor.

Dediğim gibi, amacım oyun oynamak. O yüzden en ucuz hangisiyse onu almak istiyorum çok da para vermek istemiyorum şu sıralar. Benim tek korkum, Crucial BX500 model SSD oyunlarda herhangi bir takılma, donma vs. yaşatır mı? DRAMsiz SSD ler hakkında bir bilgim yok, o yüzden soruyorum.
Hayır yaşatmaz, önemli verilerinizi saklamayacağınıza göre en uygun olanı alabilirsiniz.

480GB Crucial BX500 sipariş ettim Hepsiburada'dan. Bakalım, elime ulaşınca nasıl bir SSD olduğunu anlarız. Kullanan arkadaşlar, firmware update yaptıktan sonra SSD'de iyileşme ve/veya kötüleşme oldu mu?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı