Sistemimin yüklü olduğu bir SATA3 120GB SSD'm, depolama için 500GB 10 yaşında bir HDD'm var. Son zamanlarda oyunlarda artan boyutlar, buna bağlı olarak uzayan bölüm yükleme süreleri beni yeni bir SSD almaya itti. Black Friday'de yaklaştığı için araştırmaya başladım. Öncelikle Corsair MP510'u düşündüm ancak bilgisayarı kullanma amacım daha çok oyun oynamak. Bundan dolayı M.2 NVMe SSD almanın biraz israf olabileceği düşüncesindeyim. SATA3 olarak Adata SU serilerine baktım ancak yaptığım araştırmalar bana bu SSD'lerin kronik sıkıntılı olduğunu gösterdi. Şu an aklımda olanlar: 860 Evo 500GB ve Crucial BX500 480GB. Biliyorum, Samsung SSD sektörünün en iyisidir ancak fiyatı insanı düşündürüyor. Ayrıca, Crucial SSD'lerin RAM'e sahip olmadığını biliyorum. Sizce hangisini almalıyım? Optimum seçeneği yani Fiyat/Performans'ı en iyi olanı almak istiyorum. Başka SSD önerilerine de açığım, 480-500-512 GB kapasitelerde önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca mesleğim gereği SolidWorks, Catia V5, AutoCAD gibi programları kullanmam gerekiyor ama masaüstünde o kadar aktif kullanmıyorum, oyun oynuyor olmam seçimimde en büyük faktör. SATA3 SSD kullanmam, bu programlar için M.2 SSD'yi aratır mı?
Son düzenleyen: Moderatör: