Merhaba, bugün dizüstü bilgisayarımın altına iki tane ilaç kutusu koyarak ekran kartı derecesini 10 derece kadar azaltmayı başardım, hemen hemen aynı değerler işlemci derecesi için de geçerliydi. Normalde soğutucuların gereksiz olduğunu düşünürdüm fakat bugünkü testim ile gerçekten işe yaradıkları kanaatına vardım. En azından PC'yi soğutmasa bile altında boşluk bıraksa ve sıcak havayı geri almasını engellese yine yeterli olacaktır.
Bu soğutucu için bütçem 200-300 arası değerlerde. Bu değerlere yakın değerler de olabilmekte fakat üst sınırım 350-400 civarıdır ve lütfen önerilerinizi fiyat performans olacak şekilde yapınız, takdir edersiniz ki bir soğutucuya 300-400 TL vermek oldukça abes kaçıyor. Teşekkür ederim.
PC: Monster Abra A5 v15.5
Çoğu kişinin merak ettiği konuyu 3 başlıkta inceleğeceğiz. 1. İşlemci ısısı Gaming laptoplardaki işlemci ısısı aslında çok dert edilmemelidir. Nedeni ise işlemciye göre değişmekle beraber ortalama yük altında 60 -105 derece arası işlemciye zarar vermeyecek şekilde üretiyorlar. Zaten işlemciler...
En ucuz Deep Cool N80 RGB 2 Led Fanlı USB 3.0 Notebook Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Deep Cool N80 RGB 2 Led Fanlı USB 3.0 Notebook Soğutucu özelliklerini incele, 1.300,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz Deep Cool N80 RGB 2 Led Fanlı USB 3.0 Notebook Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Deep Cool N80 RGB 2 Led Fanlı USB 3.0 Notebook Soğutucu özelliklerini incele, 1.300,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Çoğu kişinin merak ettiği konuyu 3 başlıkta inceleğeceğiz. 1. İşlemci ısısı Gaming laptoplardaki işlemci ısısı aslında çok dert edilmemelidir. Nedeni ise işlemciye göre değişmekle beraber ortalama yük altında 60 -105 derece arası işlemciye zarar vermeyecek şekilde üretiyorlar. Zaten işlemciler...
Evet ben de bu değerleri alıyorum fakat ekran kartı ısındığında frekansını düşürüyor bu da performansa etki ediyor. Bu yüzden Monster'ın tasarımına göre altında boşluk olmak zorunda ve ben kutu ya da kitap taşımaktan sıkıldım. Yine de teşekkürler.
Evet ben de bu değerleri alıyorum fakat ekran kartı ısındığında frekansını düşürüyor bu da performansa etki ediyor. Bu yüzden Monster'ın tasarımına göre altında boşluk olmak zorunda ve ben kutu ya da kitap taşımaktan sıkıldım. Yine de teşekkürler.
Ekran Kartı: Maksimum 85 i gördüm ortalama olarak da 76-80 arası diyebilirim. (altına kutu koymam haliyle)
İşlemci: Onda da maksimum 97 gördüm ve altına kutu koymamla berber şu anlık 80-90 arasında gezmekte, arada da 75 üstünde takılıyor.