3050 Laptop vs. 3050 Ti Laptop

İkisi de sorunlu model bence. Ne kadar şarj sorunu da olsa IG3 al her türlü iyi bunlardan:
Hocam 3070 ne alaka?
 
İkisi de sorunlu model bence. Ne kadar şarj sorunu da olsa IG3 al her türlü iyi bunlardan:
Hocam 3070 ne alaka?
Bunu atacaktım yanlış olmuş:
 
Oyun performansını bilmiyorum ama bir arkadaşım demişti ki;
Ti olan sürümü, render olaylarını daha iyi yapıyormuş.
 
Monster Alacaksanız minimum Tulpar olsun. Abra yerine alternatif markalar mevcut. Ama Tulpar serisi F/P olarak gayet iyidir. Ancak Abra için iki kere düşünmekte yarar var. Şuanda kadar 11'den fazla Monster Laptop almış biri olarak söylüyorum.
 
Bende şu an laptop var ancak siz sorduğum laptop fiyatında masaüstü bilgisayar ekipmanı önermişsiniz.

Şu an bu yazıyı 10. nesil i7 10750H 16 GB RAM 1650 Ti Monster Abra A5 v15.8.3 bilgisayarımdan yazıyorum. Bu bilgisayardan oldukça memnunum her işimi görüyor ancak ileride RTX daha da yaygınlaştığında bu bilgisayarın güncellemelerle birlikte performansı düştüğünde cebimden bir 15bin daha vermemek için bu bilgisayarı satıp yerine güncel bir sistem almak istiyorum. Yaklaşık 2 yıldır Monster notebook kullanıcısıyım en ufak bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Bende de sizin imza kısmınızda yazan bilgisayarın aynısından var. Bu bilgisayar benim işimi fazlasıyla görüyor zaten oynadığım en ağır oyun Rocket League. O da haftada bir yani. Diğer zamanlarda yazılım işleriyle uğraşıyorum zaten. İkinci ekranı sorma sebebim de oydu. Evde bir adet monitörüm var ancak KYK yurduna maalesef getiremiyorum onu. Pandemi döneminde çift monitöre alıştığım için şimdi yurtta 15" ekrana tam anlamıyla sığamıyorum. 17 inç olanı alırsam daha geniş olduğu için bir nebze rahatlayacağımı düşünüyorum. Kasa daha geniş olduğu için hava akışı ve serinlik de cabası. Zaten yukarıda performans konusundaki düşüncelerimi yazdım. Bana performans değil işlev lazım. Ekran kartı performansı gerektiren bir şey yapmayacağım. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir seçenekte ileride satmak istediğimde daha rahat satabilirim. Diğer seçenekte de kullanırken rahat etme durumum var (o da kesin değil çoklu monitör desteğini hala anlamadım).

Yaklaşık 2 yıldır Monster Abra A5 v15.8.3 kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısını görmedim. CPU ve GPU strese soktuğumda CPU 81 derece, GPU ise 74 dereceyi hiç geçmedi. Herhangi bir mavi ekran dahi almadım çok şükür. Belki de sizin müşterinizin bilgisayarla bir derdi olabilir:')

Oynadığınız en ağır oyun Rocket League olduğu için sorun yaşamamışsınız. 🙂
 
Bende şuan laptop var ancak siz sorduğum laptop fiyatında masaüstü bilgisayar ekipmanı önermişsiniz.



Şu an bu yazıyı 10. Nesil i7 10750H 16GB RAM 1650Ti Monster Abra A5 v15.8.3 bilgisayarımdan yazıyorum. Bu bilgisayardan oldukça memnunum her işimi görüyor ancak ileride RTX daha da yaygınlaştığında bu bilgisayarın güncellemelerle birlikte performansı düştüğünde cebimden bir 15bin daha vermemek için bu bilgisayarı satıp yerine güncel bir sistem almak istiyorum. Yaklaşık 2 yıldır Monster Notebook kullanıcısıyım en ufak bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.



Bende de sizin imza kısmınızda yazan bilgisayarın aynısından var. Bu bilgisayar benim işimi fazlasıyla görüyor zaten oynadığım en ağır oyun Rocket League. O da haftada bir yani. Diğer zamanlarda yazılım işleriyle uğraşıyorum zaten. İkinci ekranı sorma sebebim de oydu. Evde bir adet monitörüm var ancak kyk yurduna malesef getiremiyorum onu. Pandemi döneminde çift monitöre alıştığım için şimdi yurtta 15" ekrana tam anlamıyla sığamıyorum. 17 inç olanı alırsam daha geniş olduğu için bir nebze rahatlayacağımı düşünüyorum. Kasa daha geniş olduğu için hava akışı ve serinlik de cabası. zaten yukarıda performans konusundaki düşüncelerimi yazdım. Bana performans değil işlev lazım. Ekran kartı performansı gerektiren birşey yapmayacağım. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir seçenekte ileride satmak istediğimde daha rahat satabilirim. Diğer seçenekte de kullanırken rahat etme durumum var (o da kesin değil çoklu monitör desteğini hala anlamadım).



Yaklaşık 2 yıldır Monster Abra A5 v15.8.3 kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısını görmedim. CPU ve GPU strese soktuğumda CPU 81 derece, GPU ise 74 dereceyi hiç geçmedi. Herhangi bir mavi ekran dahi almadım çok şükür. Belki de sizin müşterinizin bilgisayarla bir derdi olabilir :')
Anlıyorum ama ileriye dönük bir hareket yaparak 17 inch 3050ti ve üzeri alabilirsiniz madem böyle bir düşünceniz var. Çoklu monitör bahsettiğim gbi birden fazla monitörü kullanmanız örn Sim kullanıcalarının yaptığı sistemlerde görüyoruz. 17 inch iyi gelicektir şuanki durumunuza
 
Merhaba,
Şu anki piyasa kan ağlasa da dişini sıkıp 3060 ve üzeri bak derim. Tamamen laptop için konuştuğum için böyle diyorum. Ben kendiminkini alırken çok fazla araştırmıştım fakat henüz yedinci aydayken ufak sinirlenmeler başladı bende. Sebebi ise rtx 30 serisinde özellikle ve özellikle 3050 ya da 3050ti'ya fazlaca bir özensizlik görmem. Laptoplarda ekran kartları mobile ekran kartları olduğu için ve kıyaslamalar büyük oranda desktop biçiminde yapıldığı için internetteki testler de epey yanıltıcı olabiliyor. Fakat yine de yanlış anlaşılmak istemem; pek oyun oynamıyorum dediniz keza ben de öyle, bu yüzden dişimi sıkamam diyorsanız yine de her türlü memnun eder sizi. Ve kesinlikle monsterdan uzak durun, ayrıca tavsiyem de bu yönde olurdu. Benimkine insanoğlunun bastıramadığı öfke ve doyumsuzluk diyebilirsiniz, param o zaman ona yetti sonra keşke bekleseydim de 3060'a çıksaydım dedim fakat bu bir döngü. Hep bir daha üstü var. Fazla uzattım, vesselam...
şuanki Monster bilgisayarımı alırken de bütçem 6bindi bu da olsun şu da olsun derken 8100 liraya kadar çıktım tek bir kuruş param daha yoktu bunu aldım. Çevremde de hep 2 daha koyup Tulpar alsaydın diyenler oldu ancak bütçe bu kadar olunca naparsın ki?

Oynadığınız en ağır oyun Rocket League olduğu için sorun yaşamamışsınız. 🙂
Herkesin kullanım şekli farklıdır. İleride de Rocket League'den daha ağır bir oyun oynayacağımı düşünmüyorum. :)

Anlıyorum ama ileriye dönük bir hareket yaparak 17 inch 3050ti ve üzeri alabilirsiniz madem böyle bir düşünceniz var. Çoklu monitör bahsettiğim gbi birden fazla monitörü kullanmanız örn Sim kullanıcalarının yaptığı sistemlerde görüyoruz. 17 inch iyi gelicektir şuanki durumunuza
Şuan bütçem dolayısıyla ileriye dönük yapabileceğim tek hareket GTX'den kurtulup RTX bir cihaz almak. Sonrasını zaman gösterecek.

İki yıllık monster abra deneyimimi şöyle özetleyeyim: sıcaklık ve fan sesi.
Şunu da ekleyeyim başka hiçbir problemim olmadı.
Bende de Monster A5 v15.8.3 var sıcaklık ve fan sesi dahil hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Değiştirmek istememdeki tek amaç güncellemelerle birlikte performans düşüşü yaşamadan güncel bir versiyona geçmek. Yeni alacağımın da bundan bir farkı yok. Sadece güncel.
 

Geri
Yukarı