3050 Laptop vs. 3050 Ti Laptop

şuanki Monster bilgisayarımı alırken de bütçem 6bindi bu da olsun şu da olsun derken 8100 liraya kadar çıktım tek bir kuruş param daha yoktu bunu aldım. Çevremde de hep 2 daha koyup Tulpar alsaydın diyenler oldu ancak bütçe bu kadar olunca naparsın ki?

Herkesin kullanım şekli farklıdır. İleride de Rocket League'den daha ağır bir oyun oynayacağımı düşünmüyorum. :)

Şuan bütçem dolayısıyla ileriye dönük yapabileceğim tek hareket GTX'den kurtulup RTX bir cihaz almak. Sonrasını zaman gösterecek.

Bende de Monster A5 v15.8.3 var sıcaklık ve fan sesi dahil hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Değiştirmek istememdeki tek amaç güncellemelerle birlikte performans düşüşü yaşamadan güncel bir versiyona geçmek. Yeni alacağımın da bundan bir farkı yok. Sadece güncel.
Bu arada bende Abra A5 v15.8.3 kullanıyorum ve performansından çok memnunum gerçekten fan sesi duyan arkadaşlar gündelik kullamınızda Yavaş soğutmadan eko modunu denemenizi tavsiye ederim. Monsterların fan sesi yaratmasının sebebi işlemci 55-60 derecelerde hemen fan açıp biraz soğuyunca geri kapatması ve bu döngüye sokuyor manuel bir şekilde 60-65 dereceye getirilebilseydi bu fan çalışma sıcaklığı eminim çok sessiz cihazlar olurdu lakin monster yurtdışından hazır sistemler alıyor bununda negatif getirisi bu maalesef

@BerkehanYavas Haklısınız bütçe herşeyi aşıyor, insanın çıkabileceği ve çıkamayacağı bütçe vardır ben cihazımı 8500tl almıştım 1300tl daha koysaydım eğer rtx2060 alabilirdim ve renderlarımı çok daha performanslı alabilirdim şuan çetelesini çekiyorum kafama taşlara vuruyorum demek hafif kalır 1650ti işimi görmüyor maalesef :D hayırlı olsun diyeyim cihazınız o halde :)

Bu arada bende Abra A5 v15.8.3 kullanıyorum ve performansından çok memnunum gerçekten fan sesi duyan arkadaşlar gündelik kullamınızda Yavaş soğutmadan eko modunu denemenizi tavsiye ederim. Monsterların fan sesi yaratmasının sebebi işlemci 55-60 derecelerde hemen fan açıp biraz soğuyunca geri kapatması ve bu döngüye sokuyor manuel bir şekilde 60-65 dereceye getirilebilseydi bu fan çalışma sıcaklığı eminim çok sessiz cihazlar olurdu lakin monster yurtdışından hazır sistemler alıyor bununda negatif getirisi bu maalesef

@BerkehanYavas Haklısınız bütçe herşeyi aşıyor, insanın çıkabileceği ve çıkamayacağı bütçe vardır ben cihazımı 8500tl almıştım 1300tl daha koysaydım eğer rtx2060 alabilirdim ve renderlarımı çok daha performanslı alabilirdim şuan çetelesini çekiyorum kafama taşlara vuruyorum demek hafif kalır 1650ti işimi görmüyor maalesef :D hayırlı olsun diyeyim cihazınız o halde :)
Çok teşekkür ederim. Umarım size de daha iyileri nasip olur inşallah :)

Merhaba Monster Abra A5 v17.2 ile Monster Abra A7 v13.1 arasında kaldım. Birisi 3050 Ti birisi 3050 diğer bütün özellikleri aynı sadece monitör büyüklüğü ve kasanın geniş olmasından kaynaklı serin çalışma. Google'da 3050 vs 3050 Ti araması yaptığımda şöyle bir sonuçla karşılaştım. Ben genelde birden fazla monitör kullandığım için buradaki 'çoklu ekran teknolojisi' kısmı kafamı karıştırdı. Oyun pek oynamam tek oynadığım DotA2 CS:GO Rocket League arada bir Sea of Thieves. Sizce hangisini almalıyım? Ve bu 'çoklu ekran teknolojisi' tam olarak ne oluyor? İki bilgisayar arası fark 200TL (17.3" olan daha ucuz).
Son olarak: Yurtta kaldığım için buraya monitör getiremiyorum ve şu anki bilgisayarım 15.3". Ve artık fark ettim ki monitör küçük gelmeye başladı sığamıyorum monitöre. Sizce 17.3" mantıklı mıdır?

Monster'i kotulemisler ama ben kullanıyorum dediğin A7 v 13.1. 3 modelini gayet memnunum ama gerçekten büyük ve ağır bir laptop ona göre al.

Monster'i kotulemisler ama ben kullanıyorum dediğin A7 v 13.1. 3 modelini gayet memnunum ama gerçekten büyük ve ağır bir laptop ona göre al.
Ağırlık benim için sorun değil. Çift monitör ile kullanmaya alışık olduğum için şuan 15.6" ekrana sığamıyorum. 17.3" alsam aradaki ekran kartı farkı buna değer mi diye merak etmiştim sadece :)

Elime dün bir müşterinin 3050 Ti'li i5 11400h lü Monster laptopu geldi ve 1 gün tecrübem oldu laptopla ve kesinlikle önermiriyorum bu paraya bu laptop alınmaz bence başka bir laptop markası bakın.

1 üründen elde ettiğiniz tecrübe ile bütün markayı değerlendirmek. Akıl küpüsünüz tebrik ediyorum. Monster'ın tongfang kasalarında sorun yok. Sorun çıkaran kasalar Clevo.

1 üründen elde ettiğiniz tecrübe ile bütün markayı değerlendirmek. Akıl küpüsünüz tebrik ediyorum. Monster'ın tongfang kasalarında sorun yok. Sorun çıkaran kasalar Clevo.

Konu sahibi Abra almayı düşünüyor. Okumanız yok herhalde bir de hahaha attıktan niye attığınız ile alakalı bir açıklamada bulunsanız iyi olur.

Konu sahibi Abra almayı düşünüyor. Okumanız yok herhalde bir de hahaha attıktan niye attığınız ile alakalı bir açıklamada bulunsanız iyi olur.

Abra modellerde tongfang kasalar mevcut lütfen bilgi dahilinde konuşalım ayrıca mesajınıza 'haha' attıysam gülünecek durumda bir cevap vermişsinizdir ondan atmışımdır.

Abra modeller de tonfang kasa mı mevcut? Abra modeller Clevo kasa tamamen.

V15.10 kullanıyorum Monster Abra. Cihaz tongfang kasa. Tongfang sitesinden de teyit ettim Monster'dan da teyit ettim ayrıca sistemimin detaylı bilgilerine baktım orada da bilgilerde tongfang yazıyor. Clevo dışında tongfang kasa da kullanılıyor lütfen dikkat edelim.

V15.10 kullanıyorum Monster Abra. Cihaz tongfang kasa. Tongfang sitesinden de teyit ettim Monster'dan da teyit ettim ayrıca sistemimin detaylı bilgilerine baktım orada da bilgilerde tongfang yazıyor. Clevo dışında tongfang kasa da kullanılıyor lütfen dikkat edelim.
Arkadaşın attığı modeller clevo kasa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı