3050 RTX on çok yorar mı?

Hocam bozuk olabilir. Ultra performans ile de hiçbir fark göremiyorum Ray Tracing açık ve kapalı iken de bir fark göremiyorum.

Ray Tracing de ultrada.

Hocam ray traycing i bende çok fark edemiyorum onu fark etmek için cama veya suya bakmak lazım ancak ben Ultra performansdayken DLSS kafayı yemişdim kareliydi her yer.

Bu tarz kartlarda RT ve DLSS açmadan saf görüntü almanın daha doğru olduğunu savunuyorum her zaman. Görüntüden kaybedip RT kazanmanın ve FPS kaybetmenin hiçbir anlamı yok bence.
Hocam yayıncılar RT ve DLSS'i o kadar çok övüyor ki insanların bu şeylerin aslında çok bir esprisi olmadığını anlayamıyor. DLSS yine görüntüyü çok az bozup iyi performans verebiliyor fakat RT bomboş bir özellik hele ki RTX 3060Tİ aşağısı seviye kartlarda.

Aşırı haklısınız hocam. Ben sistem almadan önce kafayı yiyordum DLSS için. Ayarları falan da olduğunu bilmiyordum sadece açıcam grafikler değişmeden fpsim iki katına çıkacak sanıyordum

RTX 3050 neden çıktı hala anlamıyorum RTX 2060 gibi RT açamıyorsun ama adında RTX olsun diye yapılmış gibi.
Eğer 3050, 1650 gibi 150 dolar veya en azından 175-200 dolar arasında MSRP sahibi olsaydı ve firmalar da çıktığı gibi 300-500 dolardan satmak yerine MSRP'den satışa sunsaydı aslında giriş seviyesi kartlar için hiç fena değildi. Mesela 1050Tİ eğer o kart uygun fiyatlı olmasaydı herkes kullanmazdı. 1060'da aynı şekilde.

Ben çok uzun ömürlü bir şey olduğunu sanmıyorum RT'nin. 1080P'de hiçbir halta yaramıyor, 4K'da da oynatacak kart yok, e niye açayım ki? Hadi açtım sonra gidip birde DLSS veya FSR neyse açtım. Aynı olaya geldi zaten.

Fakat sonuç ne, "açabiliyorum" demek galiba.

Gelecek poligon sayısında gibi duruyor, UE5 demolarında. Bu da 48-50 GB'lık VRAM görebileceğimiz anlamına geliyor. Ekran kartlarının VRAM hızları SSD'leri bile geçebilir. Misal 4090 Ti 48 GB ile gelecek.

Hocam RT'yi bitirirse firmalar bitirir. Sonuçta RT oyunlara optimize edilmesi gereken bir şey. Ben bir oyun yapımcısı olsam herkesin kullanamayacağı bir özellik olan RT'ye optimizasyon yapacağıma DLSS ve FSR gibi herkesin kullandığı şeylere optimizasyon yapardım. Zaten UE5 ışıklandırma işini çok iyi yapıyor. GTA Definitive Edition isimli o çöp oyunun iyi gözükmesini sağlayan şey UE5 ışıklandırmasıydı. Gerçi sabah olunca ışıklandırma gidince grafiklerin kötülüğü yine anlaşılıyordu. Veya RT ekran kartları piyasa da yokken çıkan RDR2'de ki Saint Denis şehirinin akşam ki ışıklandırması da aslında bu iş için RT gerekli olmadığını gösteriyor. Bu arada umarım dediğiniz gibi 4090Tİ 48GB ile gelir. Malum NVIDIA, VRAM konusunda çok cimri. 3080 gibi 4K kartına bile 10GB VRAM koydu adamlar.

Hocam bende anlamıyorum bu RTX 30 serisi tüm ayarlar Full+RT var iken 60 FPS zar zor verecekse bunlar niye var ayrıca yeni kartlar da çok saçma geliyor 1.5 katı performans artışı var eskiye göre ama 2 katı voltaj artmış, e bende trafo bağlayayım ekran kartıma bir de sıvı soğutucu o FPS'i alayım bu yaptıkları teknoloji değilki teknoloji düşük voltaj yüksek performansla olur.

Hocam en azından artık 3080-3090 ile 4K oynanabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam eskiden 1080-1080Tİ bile 4K da kötüydü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…