3050 Ti laptop Dying Light 1 düşük FPS

AsdAsLAYEr

Hectopat
Yer
Antalya Merkez
Daha fazla  
3050 Ti, 16 GB RAM ile oynuyorum oyun hem en düşük hem de en yüksek grafiklerde de aynı şekilde oynanmayacak derecede kasıyor. 20 FPS falan alıyorum, başka oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum.

Windows kurarken yapılan bir ayar.
Ayarların hepsini kapatırsanız normalde etkilememesi gerekiyor ancak bu Windows'un yaptığı bir hatadır.
Ancak nereden yapılıyor hatırlamıyorum.
1697743530121.png

bumu

O oyun masaüstü bilgisayarda en kötü ekran kartıyla yüksek FPS alınabilirken dizüstünde en kralıyla düşük fps alıyosun. çünkü dizüstü ekran kartlarında yapılmış düzgün bir optimizasyonu yok ben oyuna girince sürekli Windows+D yapıyordum kullandığı CPU miktarını arttırıyordu sanırım onu arttırmanın diğer yolu da oyunu açıyosun CTRL+Shift+ESC yapıp ayrıntılara giriyosun Dying Light. Exeyi bulup sağ tık yapıp öncelik ayarla deyip gerçek zamanda diyorsun herhalde dene bakalım bir.

O oyun masaüstü bilgisayarda en kötü ekran kartıyla yüksek FPS alınabilirken dizüstünde en kralıyla düşük fps alıyosun. çünkü dizüstü ekran kartlarında yapılmış düzgün bir optimizasyonu yok ben oyuna girince sürekli Windows+D yapıyordum kullandığı CPU miktarını arttırıyordu sanırım onu arttırmanın diğer yolu da oyunu açıyosun CTRL+Shift+ESC yapıp ayrıntılara giriyosun Dying Light. Exeyi bulup sağ tık yapıp öncelik ayarla deyip gerçek zamanda diyorsun herhalde dene bakalım bir.
Windows+d biraz çözüyor Ama sürekli sürekli yapmak lazım yoksa yine onlara düşüyor 3080 ekran kartımla da oynadım bu kadar sıkıntı çıkmadı sanırım oyun sıkıntılı

Windows+d biraz çözüyor Ama sürekli sürekli yapmak lazım yoksa yine onlara düşüyor 3080 ekran kartımla da oynadım bu kadar sıkıntı çıkmadı sanırım oyun sıkıntılı
dediğim gibi laptop ekran kartlarıyla optimize edilmiş değil ben az önce denedim görev yöneticisinden önceliği gerçek zamana ayarlayınca baya akıcı oldu gerçi oynamadım 2-3 dk durdum ama işe yarar gözüküyor. benim de 3060 öyle ki bazen 3-4e düşüyor donuyordu oyun oynanmıyordu pc ısınmamamış olmasına rağmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı