3050 Ti Laptop Önerisi

Bütçe
15.000
HP Victus'u görebileceğim bir yer var mı?
Almadan görüp dokunmak istiyorum.
MediaMarkt ve Vatan'da yok sanırım. Teknosa sitesinde gözüküyor ama mağazasında çok az model vardı o da olmayabilir.
HP Pavilion derim geçerim. Şu an o modelim 1660 Ti olanını kullanıyorum ve çok güzel bir sistem. Hala bunu kullanıyorum :D ve en iyi yanı bang & olufsen ses sistemi olması. Harbiden çok iyi fiyatına göre.

Görünüşü linkteki siyah yeşilin aynısı mı?
Sadece donanımlar mı farklı?

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?
Isınma, fan sesi vb. Kronik sorun var mı?
Şarjı nasıl gidiyor, klavyesi rahat mı bana çok hoş gelmedi gibi tuşları filan.
12500H>5600H = 11400H diyebiliriz. Max-P ekran kartının en yüksek watt değerine sahip olduğunu ifade ediyor, yani 90 Watt 3050 Ti barındırıyor, TUF ve Victus ise 75 Watt. Victus'un en büyük avantajı 12. Nesil olması ve DDR5 sayesinde performans artışı olması. DDR5 RAM'ler şu anda biraz zor bulunuyor, birkaç ay 8 GB ile idare etmenizi öneririm, 8 GB RAM var diye 12. Nesil ve DDR5 bırakılmamalı. Eğer illa almam diyorsanız Lenovo alınabilir.

DDR5 8 GB RAM diye fiyat aratıyorum 1400'e yakın çıkıyor. Bu durumda bilgisayar 17 binleri bulacak yoksa işlemci,70.0Wh pil ve ekran boyutu ile ilgimi çekmişti. Belki ileride SSD veya HDD de almam gerekecek bitmeyecek yani RAM ile.

Peki 8 GB RAM'in DDR5 olması DDR4'e göre ne kadar performans fark ediyor fiyatta olduğu kadar ediyor mu?

Bu cihazlar için bana kesin RAM'i 16 ya tamamla deniliyordu ama bu cihazdaki DDR5 olduğu için belki yeter diye soruyorum.

12500H ile 11400H arasındaki fark oldukça belirgin ciddi bir fark mı?

Bir de eşit demişsiniz ama burada gördüğüm bir gönderide 2 kart karşılaştırılmış ve 5600H biraz daha zayıf denmişti.
11400H vs 5600H

Son düzenleme:
@Jumrow
Casper ve Monster almayacağım kesinlikle.
Vazgeçtim gönderiyi düzenleyebilseydim silerdim o kısmı.

ASUS, Lenovo ve belki HP arasındayım.
Nedense HP ile ilgili hep bir sorun çıkarıyor izlenimi var kafamda ama bilmiyorum doğru mu?
HP markasını ve önerdiğiniz modelini yorumlar mısınız?
Nasıl biliniyor kullananlar varsa?
@hawtsauce @Finn Mcmissile @egeoz316 @gmaschine

Bugün Lenovo ile ASUS'u mağazada görmeye gittim HP Pavilion klavyesi, tasarımı olarak pek hoşuma gitti diyemem ama çok temiz sağlam cihazsa ona da yönelirim.
O Amazon'da var o fiyata sadece bu durum iyi midir kötü müdür bir sorun çıkarsa muhatap bulma bakımından.

Hepsiburada'daki 3050 Ti'li HP Victus güzel gözüküyor, ekranı da büyük ama RAM almam gerekir ve 16 binleri geçer toplam harcamam.
Ondaki işlemci i5 12500H.
ASUS'daki i5 11400H.
Lenovo'daki Ryzen 5 5600H.

Bu üç işlemci arasında sıralama yapar mısınız?

4 Core nedir hangi modelden bahsediyorsunuz? @WhiteFountain

Max-P 3050 Ti nedir ilk defa gördüm.
Özellikleri arasında böyle bir ifade yazmıyordu.
Şimdi ASUS, Lenovo, HP Pavilion ve Victus da 3050 Ti var diye seçtim.
Bu kartlar aynı değilse hangilerinin ki iyi hangileri zayıf açıklar mısınız? @egeoz316

Bu durumu Türkiye'de yaşayan, bahseden var mı?
Bir de benimki videodaki DASH model değil.
@Ömer Murat KARACA siz yaşamamışsınızdır herhalde ama böyle bir sorundan haberiniz var mı TUF F15 kullanıcısı olarak?

Dediğim gibi videoyu örnek olarak attım ASUS'un 3 bin serisi ekran kartlı modellerinde belli bir anakartı kullanan modellerde bu sorun mevcut.

HP Victus'u görebileceğim bir yer var mı?
Almadan görüp dokunmak istiyorum.
MediaMarkt ve Vatan'da yok sanırım. Teknosa sitesinde gözüküyor ama mağazasında çok az model vardı o da olmayabilir.

Görünüşü linkteki siyah yeşilin aynısı mı?
Sadece donanımlar mı farklı?

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?
Isınma, fan sesi vb. Kronik sorun var mı?
Şarjı nasıl gidiyor, klavyesi rahat mı bana çok hoş gelmedi gibi tuşları filan.

DDR5 8 GB RAM diye fiyat aratıyorum 1400'e yakın çıkıyor. Bu durumda bilgisayar 17 binleri bulacak yoksa işlemci,70.0Wh pil ve ekran boyutu ile ilgimi çekmişti. Belki ileride SSD veya HDD de almam gerekecek bitmeyecek yani RAM ile.

Peki 8 GB RAM'in DDR5 olması DDR4'e göre ne kadar performans fark ediyor fiyatta olduğu kadar ediyor mu?

Bu cihazlar için bana kesin RAM'i 16 ya tamamla deniliyordu ama bu cihazdaki DDR5 olduğu için belki yeter diye soruyorum.

12500H ile 11400H arasındaki fark oldukça belirgin ciddi bir fark mı?

Bir de eşit demişsiniz ama burada gördüğüm bir gönderide 2 kart karşılaştırılmış ve 5600H biraz daha zayıf denmişti.
11400H vs 5600H

Metropolde görme ihtimaliniz olabilir.

@hawtsauce HP bende genelde arıza çıkaran özellikle de ısınma sorunu yaşatan bir marka olarak yer edinmiş bildiğimden değil de duyduklarımdan dolayı sanırım.
@AriceN
https://www.hepsiburada.com/hp-vict...sinabilir-bilgisayar-68p32ea-p-HBCV00001X8QTT
Şu cihaz hakkında yorumunuz var mı?
Bana yazdığınız Lenovo, TUF F15 ve bunun arasında kaldım.
Ama bu biraz karışık. DDR5 RAM almam gerekecek pahalı. İşlemcisi farklı. Ekranı 16.1 ama wobble denilen sorun var fazla sallanıyor.
Onun dışında soğutması hakkında hiç bilgim yok.

Son düzenleme:
@hawtsauce HP bende genelde arıza çıkaran özellikle de ısınma sorunu yaşatan bir marka olarak yer edinmiş bildiğimden değil de duyduklarımdan dolayı sanırım.
@AriceN
https://www.hepsiburada.com/hp-vict...sinabilir-bilgisayar-68p32ea-p-HBCV00001X8QTT
Şu cihaz hakkında yorumunuz var mı?
Bana yazdığınız Lenovo, TUF F15 ve bunun arasında kaldım.
Ama bu biraz karışık. DDR5 RAM almam gerekecek pahalı. İşlemcisi farklı. Ekranı 16.1 ama wobble denilen sorun var fazla sallanıyor.
Onun dışında soğutması hakkında hiç bilgim yok.

Benim HP'de aynı sorun mevcut fakat temizlik yapmadığım için gibi. Klasik üşengeçliğim.

Böyle bir cihaz önerdi birisi.
Site hakkında hiçbir bilgim yok güvenilir midir bir sorun çıkarsa arkasında dururlar mı ? (Moleculepc, Hafta sonu indiriminde)

Şimdi şu iki model arasında kaldım ucuz olana hem RAM hem de depolama eklemem gerekecek büyük ihtimalle. Diğerinin RAM eksiği yok ama ileride depolama gerekebilir ?
15.499
Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA 14.429

Ama bu linkteki cihazda hem ekran kartı iyi , hem 16GB Ram + 1TB SSD var. Bunu alıp kurtulayım mı diyorum. Çünkü son takdirde diğerleri de buna yaklaşacak.
Ne dersiniz ?

Tereddütlerim ise şunlar:
Bu cihazlar bana fazla mı bu biraz fiyatların uçukluğundan dolayı aklıma takılıyor ?
Oyun delisi değilim ama almışken az çok oynayabilmek istiyorum. 3050ti 4GB olduğu için bazı oyunlarda yetmiyor diyor mesela.
3060 alırsam beni daha uzun süre mi götürür ?
Bir de temiz bir şekilde kullanırsam bu cihaz beni ne kadar götürür ? En az 5 sene götürmesini istiyorum. Burada kafama takılan ise hiç laptop kullanmadım bunların ömrünü de telefonlarda olduğu gibi bataryaları mı belirliyor ?
Mesela 5 sene rahat götürür derse 1-2 bin lirayı düşünmeyeceğim zaten her geçen gün değeri azalıyor. Ama yine de benim için kolay meblağlar değil öğrenciyim :)
Öyle ise yıllar sonra değiştirme imkanım olabilir mi ? Yoksa telefonlar gibi çöp mü oluyor ?
Mesela şuan ki kasam 10 senelik ve halen kullanabiliyorum iyi kötü ekran kartsız.

@hawtsauce @hasuna @Finn Mcmissile @egeoz316 @Jumrow @gmaschine

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı