3050 Ti Laptop Önerisi

Bütçe
15.000
Böyle bir cihaz önerdi birisi.
Site hakkında hiçbir bilgim yok güvenilir midir bir sorun çıkarsa arkasında dururlar mı ? (Moleculepc, Hafta sonu indiriminde)

Şimdi şu iki model arasında kaldım ucuz olana hem RAM hem de depolama eklemem gerekecek büyük ihtimalle. Diğerinin RAM eksiği yok ama ileride depolama gerekebilir ?
15.499
Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA 14.429

Ama bu linkteki cihazda hem ekran kartı iyi , hem 16GB Ram + 1TB SSD var. Bunu alıp kurtulayım mı diyorum. Çünkü son takdirde diğerleri de buna yaklaşacak.
Ne dersiniz ?

Tereddütlerim ise şunlar:
Bu cihazlar bana fazla mı bu biraz fiyatların uçukluğundan dolayı aklıma takılıyor ?
Oyun delisi değilim ama almışken az çok oynayabilmek istiyorum. 3050ti 4GB olduğu için bazı oyunlarda yetmiyor diyor mesela.
3060 alırsam beni daha uzun süre mi götürür ?
Bir de temiz bir şekilde kullanırsam bu cihaz beni ne kadar götürür ? En az 5 sene götürmesini istiyorum. Burada kafama takılan ise hiç laptop kullanmadım bunların ömrünü de telefonlarda olduğu gibi bataryaları mı belirliyor ?
Mesela 5 sene rahat götürür derse 1-2 bin lirayı düşünmeyeceğim zaten her geçen gün değeri azalıyor. Ama yine de benim için kolay meblağlar değil öğrenciyim :)
Öyle ise yıllar sonra değiştirme imkanım olabilir mi ? Yoksa telefonlar gibi çöp mü oluyor ?
Mesela şuan ki kasam 10 senelik ve halen kullanabiliyorum iyi kötü ekran kartsız.

@hawtsauce @hasuna @Finn Mcmissile @egeoz316 @Jumrow @gmaschine
Lenovo olan(3060lı model) çok daha uzun ömürlü olur.Performans olarak çok ciddi fark var aralarında ve uzun kullanımda 3060 üzmez.Site hakkında hiçbir fikrim yok arkadaşlar daha iyi bilir risk almak istemiyorsanız hepsiburada veya itopya üzerinden alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı