Böyle bir cihaz önerdi birisi.
Site hakkında hiçbir bilgim yok güvenilir midir bir sorun çıkarsa arkasında dururlar mı ? (Moleculepc, Hafta sonu indiriminde)
Şimdi şu iki model arasında kaldım ucuz olana hem RAM hem de depolama eklemem gerekecek büyük ihtimalle. Diğerinin RAM eksiği yok ama ileride depolama gerekebilir ?
15.499
Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA 14.429
Ama bu linkteki cihazda hem ekran kartı iyi , hem 16GB Ram + 1TB SSD var. Bunu alıp kurtulayım mı diyorum. Çünkü son takdirde diğerleri de buna yaklaşacak.
Ne dersiniz ?
Tereddütlerim ise şunlar:
Bu cihazlar bana fazla mı bu biraz fiyatların uçukluğundan dolayı aklıma takılıyor ?
Oyun delisi değilim ama almışken az çok oynayabilmek istiyorum. 3050ti 4GB olduğu için bazı oyunlarda yetmiyor diyor mesela.
3060 alırsam beni daha uzun süre mi götürür ?
Bir de temiz bir şekilde kullanırsam bu cihaz beni ne kadar götürür ? En az 5 sene götürmesini istiyorum. Burada kafama takılan ise hiç laptop kullanmadım bunların ömrünü de telefonlarda olduğu gibi bataryaları mı belirliyor ?
Mesela 5 sene rahat götürür derse 1-2 bin lirayı düşünmeyeceğim zaten her geçen gün değeri azalıyor. Ama yine de benim için kolay meblağlar değil öğrenciyim
Öyle ise yıllar sonra değiştirme imkanım olabilir mi ? Yoksa telefonlar gibi çöp mü oluyor ?
Mesela şuan ki kasam 10 senelik ve halen kullanabiliyorum iyi kötü ekran kartsız.
@hawtsauce @hasuna @Finn Mcmissile @egeoz316 @Jumrow @gmaschine