3050 vs 1660 Ti

3050 Ti laptopum var, (Monster Abra A7 V11.5.1) RTX kullanamıyorum size öyle söyleyeyim. 😀 Ben biraz da mecbur kaldım bunu almaya ama ileride fırsat bulursam kesin 3060 vb. yükseltirim yani.

RTX ve DLSS kesin olmalı diyorsanız 3060'ı da bir düşünün bence. 3050 Ti ile arasında epey FPS farkı var, 3060 6 GB vRam'a sahip, günümüzde de 4 GB vRam yetersiz kalıyor bence. Ha RTX olmasa da olur önemli olan ultrada açmak diyorsanız. GTX'leri de düşünün bence.

Cyberpunk 2077 ve Control'de RTX'i ağız tadıyla açamadım açıkçası. RTX'i full açınca fps 20'nin altına düşüyor oynanmayacak seviyelere geliyor. Ha grafikleri low'a falan alıp RTX açarsınız onu bilemem. O durumda bile kasabilir yani.

DLSS'e gelince ben ondan da pek randıman alamadım. Ultra ayarlarda FPS'i bariz artırıyor ama DLSS'i kalite moduna alsam bile çözünürlük gözle görülür düşüyor, görüntü asla DLSS kapalı olması kadar kaliteli olmuyor, ne anladım ben bu işten? Çözünürlüğü elimle de düşürürdüm ben, madem gözüme ulaşan çözünürlük düşecekse. DLSS'li karta ne gerek vardı? 😀

İleride belki bu teknoloji çok daha iyi olur, DLSS ile neredeyse normal görüntüden farksız görüntü sağlanır onu bilemem ama şu anda ben karttan beklediğimi alamıyorum öyle söyleyeyim. Belki benim beklentilerim gereksiz fazlaydı, olabilir ama şunu kesin söyleyebilirim ki bu karta RTX %100 gereksiz, ben bunu net bir şekilde söyleyebilirim. RTX açıkken 60 fps kullanılamıyor çünkü. 😀

(Sürücüler, Windows vb. hepsi güncel, oyunlar da orijinal bu arada.)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı