Elimde R5 5600, NVIDIA 3060 Ti ve B450M K-2'den oluşan bir sistem var. Oynadığım oyunlar (genelde Rust) daha yüksek işlemci performansı gerektiği için R5 5600 bana yeterli gelmiyor ve 7800x3D'ye geçiş yapmak istiyorum. Fakat bunun için AM5 bir sistem toplamam gerekiyor; anakart, RAM ve tabii bir de 7800x3D ve onu soğutacak bir kule tipi hava soğutucu almayı düşünüyorum ve ekran kartını değiştirmemeyi düşünüyorum. Sizce 3060 Ti, 7800x3D'nin verdiği performansı karşılayabilir mi? Çünkü forumlara bakarken birisinin ekran kartının işlemciye göre düşük olmasının yeterli FPS'i karşılayamayacağını ve işlemciye yetişemeyeceğini belirttiğini gördüm ve kafama takıldı (işlemcinin ekran kartına darboğaz yapmadığını biliyorum aslında ama insan böyle bir yorum görünce emin olmak istiyor). Minimum bütçeyle bunu yapmaya çalışıyorum, fırsat kolluyorum indirime giren bir ürün olursa vs. diye bakınıyorum bu sıralar. Daha henüz tam karar veremedim ne yapacağıma. İşlemci indirime girer diye bir umut, toplam 20K-22K civarına halledebilirsem iyi diye bakıyorum.
Sistem şöyle olacak = 3060 Ti ekran kartı-7800x3D işlemci-32 GB RAM-B650 anakart.
www.gaming.gen.tr
www.itopya.com
Bulabildiğim en alt fiyat bu ürünler bir de 7800x3D var onun fiyatı da 13K-18K arası (nasıl bir aralıksa)
Sistem uyumlu olur mu? Var ise tavsiyeleriniz, bileşenlerde olması veya olmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyler nelerdir? Belirtirseniz sevinirim. (bu işlemciyle şu anakart daha iyi çalışıyor veya şu RAM daha iyi çalışıyor dediğiniz bir ürün var ise.)
Bir de bu hava soğutucu işlemci için yeterli olur mu? 3D işlemcilerin bayağı bir ısındığını duydum ve Rust gibi bir oyunun bu ısıyı daha da yükseklere çıkaracağını düşünüyorum.
Sistem şöyle olacak = 3060 Ti ekran kartı-7800x3D işlemci-32 GB RAM-B650 anakart.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.
Kingston 32GB(2x16GB) Beast 5200 MHz CL36 DDR5 Dual Kit Ram | ITOPYA
Kingston 32GB(2x16GB) Beast 5200 MHz CL36 DDR5 Dual Kit Ram En iyi fiyat seçenekleri ile KF552C36BBEK2-32TR ITOPYA'da
Bulabildiğim en alt fiyat bu ürünler bir de 7800x3D var onun fiyatı da 13K-18K arası (nasıl bir aralıksa)
Sistem uyumlu olur mu? Var ise tavsiyeleriniz, bileşenlerde olması veya olmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyler nelerdir? Belirtirseniz sevinirim. (bu işlemciyle şu anakart daha iyi çalışıyor veya şu RAM daha iyi çalışıyor dediğiniz bir ürün var ise.)
Bir de bu hava soğutucu işlemci için yeterli olur mu? 3D işlemcilerin bayağı bir ısındığını duydum ve Rust gibi bir oyunun bu ısıyı daha da yükseklere çıkaracağını düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: