3060 Ti Cyberpunk 2077 düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

Yaxi1

Decapat
2 hafta önce Cyberpunk 2077 oynarken değerler normaldi fakat bugün gireyim dediğimde FPS'in çok düşük olduğunu fark ettim ve MSI Afterburner ile değerleri kontrol ettiğimde GPU kullanımının yaklaşık %63'lerde olduğunu fark ettim, ne yapmalıyım? 1080P'de oynuyorum fakat dediğim gibi 2 hafta önce böyle bir sorun yoktu.

Sistemim RTX 3060 Ti, Ryzen 5 5600X ve 16 GB 3200MHz RAM, işlemcide de ek olarak 120mm sıvı soğutma var. Aynı zamanda Ray Tracing dahil her şey ultra ayarlarda.
Değerler bu şekilde.

1628970017595.png

Vallahi bıktırdı düzgün cevap verenlere engel oluyor sadece, sonunda ceza aldı.

DLSS kullanın RTX modu açmadan oynayın 2K'yı.
Evet hocam bir çözüm olabilir fakat sorunu tam anlamıyla çözecek bir şey sayılmaz, benim sorunum 2 hafta önce 1080p'de her şey ultrada iken %98 kullanım ile 70FPS alabiliyorken kullanımın %60'lara düşmesi. Bana yine bu ayarlarda aynı şekilde %98'de oynamamı sağlayacak bir çözüm gerekiyor.

Bir şey durduk yere bozulduysa ya bir şeyler birikmiştir ya da bir ayar değiştirilmiştir.
Ayar değiştirmediğine eminsen birikebilecek şeylere bak. Toz gibi veya Windows birikimi gibi.
Tüm fanları kontrol et, toz vs. olmasın. Bilgisayara güzel bir temizlik yap. PSU fanına bak.
Windows'u temizle, hatta format at.
Aklına gelen her şeyi dene işte, olmazsa da boş ver. Eğer diğer oyunlarda bir sıkıntı yoksa tek bir oyun için canını sıkma. Al DLSS'i yükseğe öyle oyna. Sonuçta bu oyunun optimizasyonu da çok güzel değil. Ben de oynarken oyun başta %100 kullanım ile açılıyordu 1 saat sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyordu tekrar açıyordum oyunu.

Aslında anlamak kolay diğer oyunlarda herhangi bir şekilde performans kaybı vs. var mı bir kontrol et derim eğer yok ise sorun cyberpunk işe yaramazındadır.

Bir şey durduk yere bozulduysa ya bir şeyler birikmiştir ya da bir ayar değiştirilmiştir.
Ayar değiştirmediğine eminsen birikebilecek şeylere bak. Toz gibi veya Windows birikimi gibi.
Tüm fanları kontrol et, toz vs. olmasın. Bilgisayara güzel bir temizlik yap. PSU fanına bak.
Windows'u temizle, hatta format at.
Aklına gelen her şeyi dene işte, olmazsa da boş ver. Eğer diğer oyunlarda bir sıkıntı yoksa tek bir oyun için canını sıkma. Al DLSS'i yükseğe öyle oyna. Sonuçta bu oyunun optimizasyonu da çok güzel değil. Ben de oynarken oyun başta %100 kullanım ile açılıyordu 1 saat sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyordu tekrar açıyordum oyunu.
Hocam şuanda Fortnite'da ki kullanıma baktım Ray Tracing açıkken %92-%96 arası bir GPU kullanımı var. Sorun galiba sadece Cyberpunk kaynaklı, müsait bir zamanda oyunu silip yükleyeceğim muhtemelen çözülür diye düşünüyorum. Herhangi bir tozlanma vb. yok sistemi alalı muhtemelen 1 ay ancak oldu.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekran kartları %90-100 arası çalışmada genelde dar boğaz olmadığını gösteriyor ancak fifa gibi bazı oyunlarda bu kullanım %40 50 60'larda dolaşabiliyor buda darboğaz olduğunu göstermez oyun için tam kapasite grafik kullanım istenmediği için kaynaklanır. Biz böyle durumlarda her zaman donanım kaynaklı problem mi var sorusu aklımıza geliyor ama kıyaslama ile anlaşılıyor aslında asıl problemin ne olduğu.

Ne diyorsun 900W PSU'u 3080 için bile ancak alıyorlar, benim sorunum zaten PSU veya işlemciden bağımsız. 2 hafta önce sorun yoktu yeni oldu bu sorun.

Oyunun bozukluğuda olabilir ana problem.
Başka oyunlarda aklınızda FPS değeri yok mu test etme şansınız örnek RDR2?
Bence bir fikir verirdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı