3060 Ti düşük GPU kullanımı

TUDAS

Centipat
Öncelikle herkese merhaba.

Görselde gördüğünüz üzere oyunlarda ekran kartı kullanım oranım çok tutarsız, ancak FurMark testinde bir problem yok. Battlefield 1'de %60'a kadar düştüğünü gördüm.
CoD Warzone'da 80-97 arası gidip geliyor, bu kullanım oranının normal olmadığını düşünüyorum. Ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim, yardım ederseniz minnettar kalırım.
Darboğaz olduğunu düşünmüyorum. FPS düşmesi yemiyorum, herkese teşekkürler.

Sistem özellikleri*

Ryzen 5 3600.
ASUS TUF B450 GAMING Plus (4400MHz)
Corsair 3200MHz 2X8.
Gigabyte RTX 3060 Ti 8 GB OC 3 fanlı.
SanDisk M.2 SSD.
*Çözünürlük: 2K.

Dosya Ekleri

• unknown-min.png
    unknown-min.png
    757,6 KB · Görüntüleme: 86
  • Adsız.JPEG-min.png
    Adsız.JPEG-min.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 95
CoD Warzone'da güzel kullanım değerleri elde etmişsiniz. BF 1 zaten düşük GPU kullanımı sorunlarıyla meşhur biraz. Çoğu sistemde bu yaşanabiliyor.
Evet bu sorunu yaşayan arkadaşlarımda var ancak ben biraz kafayı taktım. Sürücüyü silip tekrar yükledim, hatta ddu ile silip yükledim ama nafile.
1440P'de oynuyormuş. Bana darboğaz var gibi geldi çünkü işlemci kullanımı %80 oluyor. Arkada işlemciyi kullanan uygulamalar var ise kapatın.
Darboğaz olsaydı FPS drop olmaz mıydı?

Evet bu sorunu yaşayan arkadaşlarımda var ancak ben biraz kafayı taktım. Sürücüyü silip tekrar yükledim, hatta DDU ile silip yükledim ama nafile.

BF5'i 2K'da test edebilirsiniz eğer oyun mevcutsa. BF1'e oranla optimizasyonu oldukça iyi BF5'in.
Stabil bir oyun yani. BF1'de yaşadığınız durumu BF5'te yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı