Çözüldü 3060 Ti ekran kartına overclock yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Waxlies

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, konu başlığında sorduğum gibi ekran kartım ASUS Dual OC 3060 Ti GDDR6 son zamanlarda oyunlarda performans düşüklüğü yaşıyorum sizce overclock yapmalı mıyım?

Overclock nasıl yapıldığına dair bir bilgim yok maalesef ama birçok forumda işe yaradığına dair konu başlıkları gördüm. Sizin tavsiyeniz nedir?

AMD Ryzen 5 5600G.
MSI A520M-A Pro.

Çözüm
ASUS Dual OC 3060 Tİ ekran kartı overclock'u destekliyor. Zaten bu ekran kartı fabrika çıkışlı overclocklu şekilde geliyor, ama manuel olarak biraz daha yükseltebilirsin.

Overclock yapmaktansa sürücülerini güncel tutup, BIOS güncelleyebilirsin. Anakartın Resizable BAR'ı destekliyor, bu ayarı açabilirsin.
ASUS Dual OC 3060 Tİ ekran kartı overclock'u destekliyor. Zaten bu ekran kartı fabrika çıkışlı overclocklu şekilde geliyor, ama manuel olarak biraz daha yükseltebilirsin.

Overclock yapmaktansa sürücülerini güncel tutup, BIOS güncelleyebilirsin. Anakartın Resizable BAR'ı destekliyor, bu ayarı açabilirsin.

Çözüm
Lossless Scaling her ekran kartında işe yaramaz 4090'a uygularsan FPS düşer örnek olarak veriyorum bunu. Bu arada yapmana gerek yok.

Ekran kartından ziyade her oyunda işe yaramaz. Yoksa her ekran kartında GTX 1050 Ti da veya 4090 da FPS'yi 2 katı arttırmakta.

ReSize BAR, CPU'nun GPU belleğinin tamamına ulaşmasını sağlayarak oyunlarınız için performans sağlayabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba arkadaşlar, konu başlığında sorduğum gibi ekran kartım ASUS Dual OC 3060 Ti GDDR6 son zamanlarda oyunlarda performans düşüklüğü yaşıyorum sizce overclock yapmalı mıyım?

Overclock nasıl yapıldığına dair bir bilgim yok maalesef ama birçok forumda işe yaradığına dair konu başlıkları gördüm. Sizin tavsiyeniz nedir?

AMD Ryzen 5 5600G.
MSI A520M-A Pro.

Hocam ALT + Z ile ekran kartının güç limitini arttırmak en etkili overclock'tur.

Ekran kartından ziyade her oyunda işe yaramaz. Yoksa her ekran kartında GTX 1050 Ti da veya 4090 da FPS'yi 2 katı arttırmakta.

Benim bildiğim; biraz shader ya da CUDA çekirdeği ve GPU hızı yüksek ise biraz her GPU'da her oyunda iş görüyor, bazı GPU'larda bazı oyunlarda iş görüyor.

Çünkü bu hesaplatamları çekirdeğe yaptırıyormuş program ondan.

Benim bildiğim; biraz shader ya da CUDA çekirdeği ve GPU hızı yüksek ise biraz her GPU'da her oyunda iş görüyor, bazı GPU'larda bazı oyunlarda iş görüyor.

Çünkü bu hesaplatamları çekirdeğe yaptırıyormuş program ondan.

Evet orası kesinlikle doğru. Ben de kullandım oyunda saf kas gücü FPS 50 iken losses scaling açınca ekran kartı saf kas gücü FPS 40-45 iniyor ve losses scaling 2'ye katlayıp FPS 80-90 olarak gösteriyordu. Bu durumu Cyberpunk'ta yaşamıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı