3060 Ti için 2K vs 1080p

Hayır 5 Bin TL'ye gerek yok. :) Hocam açıkçası ben 1080P tercih ederdim çünkü hem daha akıcı oyun oynayabileceğiniz hem de daha uzun ömürlü bir sisteminiz olur. Birde bana 27 İnç çok büyük geliyor 24 İnç bence en ideali. Sonuç olarak karar sizin iki seçenekte mantıklı :)

Peki 144hz mi 240 mı sizce? Bu benim kararıma mı kalmış bir şey yada? Monitörden pek anlamıyorum da.
Bu seçim biraz senin kararına kalıyor, Hz ekranın yenileme hızıdır. 144Hz Monitörün var ve oyunda da 300FPS alıyorsun diyelim, monitörün yenileme hızı 144Hz olduğu için ekranda 300 FPS'i 144 FPS olarak görürsün . 240Hz monitörde de 240 FPS olarak görürsün. Yani monitörün yenileme hızı kadar FPS görmüş olursun. CS:GO, Valorant, Lol gibi yüksek FPS alınan oyunlar oynuyorsan 240Hz tercih edebilirsin. Oyunu çok çok akıcı hale getirir ama 240Hz monitör alıp 80-90 FPS aldığın bir oyunda yine 80-90 FPS olarak görürsün. Kabaca bu şekilde. Bu arada mutlaka IPS panel monitör tercih et.

Hayır 5 Bin TL'ye gerek yok. :) Hocam açıkçası ben 1080P tercih ederdim çünkü hem daha akıcı oyun oynayabileceğiniz hem de daha uzun ömürlü bir sisteminiz olur. Birde bana 27 İnç çok büyük geliyor 24 İnç bence en ideali. Sonuç olarak karar sizin iki seçenekte mantıklı :)
1-2 tane de 1080p atarsanız çok sevinirim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı