RTX 3060 Ti için 1080p vs. 2K

VRAM sıkıntı çıkarır dendiği için biraz korkum var yoksa Kartın 2K kartı olduğunu biliyorum. Ama yeni bilgisayar alana kadar götürsün istiyorum monitör yani uzun vadeli kullanacağım.

1080p kullan. Zaten hogwards legacy de 6-7 GB VRAM yiyor. Daha yeni gelecek oyunlar bunun ağırlığını hissedersin. Mesela starfield. 1080p kullan. İlerleyen dönemde yeni ekran kartı yeni monitör yaparsın. Dersen ben ekran kartını yükseltme de bütçe sorun olmaz. 2K al.

2K 50-60 FPS mi yoksa 1080 100-120 mi istersin az para ödeyerek? Hikaye oynuyorsanız 2K eğer Online oynuyorsanız 1080 olur. Her tür ise önerim 1080 alın. Fakat gelecek için 2K paranız varsa 7-8 bin falan alın bence.
Hocam 1080 olanında 2k olanında fiyatlar aynı hemen hemen hz farklarından dolayı. Ben sistemimi zorlamadan uzun vadeli hangisiyle rahat ederim diye düşünüyorum. Yoksa 2K takıntım yok öyle aman aman hikaye oyunu oynıyan biriside değilim ama benim için önemli olan şuan kullandığım 165hzden sonra 240a geçince o farkı hissedicekmiyim, geçtiğime değicek mi. yada 1080den 2K ya geçincede aynı konu.

1080p kullan. Zaten hogwards legacy de 6-7 GB VRAM yiyor. Daha yeni gelecek oyunlar bunun ağırlığını hissedersin. Mesela starfield. 1080p kullan. İlerleyen dönemde yeni ekran kartı yeni monitör yaparsın. Dersen ben ekran kartını yükseltme de bütçe sorun olmaz. 2K al.
Bazen keşke 3060 alsaymışım diyorum şu vram olayından dolayı ancak o kartta 2K da zorlanıyo nvdia gerçekten bu vram konusunda iyice saçmalamış. En iyisi ben 1080den devam edip hzyi yükseltip yüksek kart alıncada yüksek çözünürlüğe geçiyim. Çünkü dediğim gibi 10 saat oynuyosam 1 saat hikaye oyunu oynarım ordada çözünürlük takıntım olmaz fazla akıcı ve uzun ömürlü olsun benim için yeterli. Herkes 2K 165i 1080 240a tercih ettiğinden kafam karışmıştı aslında.

Favori 1080p monitör tavisyem.
Bunun fiyatı biraz tuzluymuş. Ben 10K dan yukarı çıkmayı düşünmüyorum ve özellik bakımından fiyatı 9K olan vg259qmden pek farkı yok gibi. Aklımda viewsonic xg2431, samsung g4, tuf vg259qm modelleri vardı. Ama gördüğüm kadarıyla Samsung pek önerilmiyor. O yüzden asus yada viewsonicten birine yönelmeyi düşünüyorum tercihimi 1080P’den yana kullanırsam eğer.

Bazen keşke 3060 alsaymışım diyorum şu VRAM olayından dolayı ancak o kartta 2K da zorlanıyor NVIDIA gerçekten bu VRAM konusunda iyice saçmalamış. En iyisi ben 1080'den devam edip Hz'yi yükseltip yüksek kart alınca da yüksek çözünürlüğe geçeyim. Çünkü dediğim gibi 10 saat oynuyorsam 1 saat hikaye oyunu oynarım orada da çözünürlük takıntım olmaz fazla akıcı ve uzun ömürlü olsun benim için yeterli. Herkes 2K 165i 1080 240a tercih ettiğinden kafam karışmıştı aslında.

3060 v RAM yüksek ama o 12 GB VRAM'i karşılayacak güce sahip değil. NVIDIA alacaksan en az 3060 Ti almalısın. Sen 12 GB VRAM kullandığın zaman alacağın FPS 30 olursa şükret bence. AMD tarafına bakılacak olursa 6700XT daha cazip geliyor. Yine de 1080p de 3060 Ti seni pişman etmez. Zaten bende de aman aman monitör yok. 1080p 60 Hz monitörüm var. Şu ekonomide karnımızı doyursak şükür idare etmeye çalışıyoruz.:)

Bazen keşke 3060 alsaymışım diyorum şu VRAM olayından dolayı ancak o kartta 2K da zorlanıyor NVIDIA gerçekten bu VRAM konusunda iyice saçmalamış. En iyisi ben 1080'den devam edip Hz'yi yükseltip yüksek kart alınca da yüksek çözünürlüğe geçeyim. Çünkü dediğim gibi 10 saat oynuyorsam 1 saat hikaye oyunu oynarım orada da çözünürlük takıntım olmaz fazla akıcı ve uzun ömürlü olsun benim için yeterli. Herkes 2K 165i 1080 240a tercih ettiğinden kafam karışmıştı aslında.

Bunun fiyatı biraz tuzluymuş. Ben 10Kdan yukarı çıkmayı düşünmüyorum ve özellik bakımından fiyatı 9K olan VG259QM'den pek farkı yok gibi. Aklımda ViewSonic XG2431, Samsung G4, TUF VG259QM modelleri vardı. Ama gördüğüm kadarıyla Samsung pek önerilmiyor. O yüzden ASUS'ya da ViewSonic'ten birine yönelmeyi düşünüyorum tercihimi 1080P'den yana kullanırsam eğer.

Renk gamutları harikadır. İstanbul'daysan vatan mağazasına uğrayıp bizzat görmeni isterim. Belki Amazon'da daha uygun olabilir fiyatı.

3060 v RAM yüksek ama o 12 GB VRAM'i karşılayacak güce sahip değil. NVIDIA alacaksan en az 3060 Ti almalısın. Sen 12 GB VRAM kullandığın zaman alacağın FPS 30 olursa şükret bence. AMD tarafına bakılacak olursa 6700XT daha cazip geliyor. Yine de 1080p de 3060 Ti seni pişman etmez. Zaten bende de aman aman monitör yok. 1080p 60 Hz monitörüm var. Şu ekonomide karnımızı doyursak şükür idare etmeye çalışıyoruz.:)
Biraz olsun içimi rahatlattınız hocam. Yaklaşık 1 yıl önce sistemi toplarken 3060 değil 3060ti olsun diye bütçemi 2 Bin civarı zorlayıp 3060ti almıştım şimdi bu vram olayı canımı sıkıyordu ama eğer 3060da da aynı sıkıntı varsa üzülmeye gerek yok. Ancak benim anlamadığım kart için 1080P de darboğaz yapar 2 K da ise ilerde vram sıkıntısı olur deniliyor. Kafam iyice karıştı bu konularda fazla bilgi sahibide değilim.

Biraz olsun içimi rahatlattınız hocam. Yaklaşık 1 yıl önce sistemi toplarken 3060 değil 3060 Ti olsun diye bütçemi 2 Bin civarı zorlayıp 3060 Ti almıştım şimdi bu VRAM olayı canımı sıkıyordu ama eğer 3060'da da aynı sıkıntı varsa üzülmeye gerek yok. Ancak benim anlamadığım kart için 1080p de darboğaz yapar 2 K da ise ileride VRAM sıkıntısı olur deniliyor. Kafam iyice karıştı bu konularda fazla bilgi sahibide değilim.

Oyunların grafik ayalarını sen yapmamanı tavsiye ederim. GeForce exprence optimizasyonu yapsın oyuna öyle gir bence. Ben Cyberpunk 2077 ayarlıyorum 50-60 FPS oluyor. Exprence ayarlayınca 80-90-100 FPS seyrediyorum. 1080p monitöre sahip olup oyun içinde 2K -4K ayarlara bilmeden kaçıyoruz. Monitörde bunu karşılamıyor. İsterse istemez düşük FPS yansıyor. VRAM sıkıntısı gittiği yere kadar kullanacağız. En çok v RAM harcayan oyun RDR 2 oldu şu ana kadar. 6 GB gibi bir şey.

Oyunların grafik ayalarını sen yapmamanı tavsiye ederim. GeForce exprence optimizasyonu yapsın oyuna öyle gir bence. Ben Cyberpunk 2077 ayarlıyorum 50-60 FPS oluyor. Exprence ayarlayınca 80-90-100 FPS seyrediyorum. 1080p monitöre sahip olup oyun içinde 2K -4K ayarlara bilmeden kaçıyoruz. Monitörde bunu karşılamıyor. İsterse istemez düşük FPS yansıyor. VRAM sıkıntısı gittiği yere kadar kullanacağız. En çok v RAM harcayan oyun RDR 2 oldu şu ana kadar. 6 GB gibi bir şey.
Yani hocam 1080P al exprenceden ayarla 2K gibi oyna rahat rahat uzun vadeli rahat edersin mi diyorsunuz. İlerde 2K oynıyacağım oyunlarda kart çok zorlanır mı ona göre ileriye dönük olsun diye 1080 almayı düşünüyorumda.

Yani hocam 1080p al exprenceden ayarla 2K gibi oyna rahat rahat uzun vadeli rahat edersin mi diyorsunuz. İleride 2K oynayacağım oyunlarda kart çok zorlanır mı ona göre ileriye dönük olsun diye 1080 almayı düşünüyorumda.

2K için bir şey demem zor. Ekran kartı 2K destekliyor. V RAM yeter mi bilemiyorum uzun vade açısından. Mesela hogward legacy oynayabiliyorsun.6.5 v RAM gözüküyor. Bu perfornmansı alırsan şükür ama oyunlara daha UE5 oyun motoru gelecek. Yatırım amaçlı aldığın monitör sorusu uzuyor.:D Ben o yüzden bu soru işareti ile karşılaşmamak için monitör almadım. Artık yeni nesil ekran kartı. 5000 serisini göreciğimi biliyorum. Hedefim 6000 serisi ekran kartları görmek. Daha uzun vade

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı