3060 Ti ile ek olarak madencilik yapılır mı?

furs0n

Hectopat
Katılım
1 Ekim 2020
Mesajlar
393
Çözümler
1
Selamlar, şu anda 3070 ile mining yapmaktayım, ASUS ROG STRIX B550-F anakartım ve 750W PSU var. 3070'in yanına sadece mining için 3060 Ti kart almayı düşünüyorum, şurada 12.500 TL fiyattan almayı planlıyorum. Sizce mantıklı mı? PSU yeter mi? Daha ucuza 3060 Ti bulabilir miyim? Önerilerinize açığım.
 
Selamlar, şu anda 3070 ile mining yapmaktayım, ASUS ROG STRIX B550-F anakartım ve 750W PSU var. 3070'in yanına sadece mining için 3060 Ti kart almayı düşünüyorum, şurada 12.500 TL fiyattan almayı planlıyorum. Sizce mantıklı mı? PSU yeter mi? Daha ucuza 3060 Ti bulabilir miyim? Önerilerinize açığım.
O kart LHR hocam. V2'ler LHR'li kartlar.
 
Alı
Teşekkürler bilmiyordum, LHR olmayan bulunuyor mu şu an?
Bildiğim kadarıyla alışveriş sitelerinde stoktan dolayı pek satılamıyor ekran kartı tek başına(LHR'siz olanlar) ki satışa çıksa bile mining yapanlar tarafından anında bitiriliyor. Sahibinden'de vs bulunuyor ama güvenilir mi satan kişi oda var. Black Friday'de amazon'un yurtdışı sitelerini takip etmeni tavsiye ederim orada bulabilirsin belki.
 
Onun yerine 33-34 mh veren ve yarısı kadar güç çeken 6600 XT almak daha mantıklı. Veya 2. elden 40 mh veren 5600 XT.

5600XT dışında haklısın. NVIDIA alt coinleri çok daha iyi kazıyor girip bakabilirsiniz her zaman güncel kart almak daha mantıklıdır. 6600XT'de olabilir.
 
Yapılır sorun olmaz. LHR'siz kart bulamazsin sıfır. 2. el alırım da dersen onlar da 12 13 binden başlıyor. Trex kullanırsan şu anda LHR kırıldi gibi bir şey. %70 oranında. Ama o zaman da PC kullanamazsin Hive OS kurman lazım. Şu dakikadan sonra AMD almanı tavsiye etmem ETH'nin ömrü çok azaldı. RVN vs kazarim sonra dersen eğer ki bu sefer de yine AMD kartları NVIDIA 3.. Serisine göre çok kötü durumdalar. Ben girecektim vazgeçtim.
 
@furs0n
Son zamanlarda TUF olmayan 3060 Ti'ların ortalama piyasa fiyatı 10700 TL civarında. Bunlar genelde yurt dışından geldiğinde garanti ile ilgili bazı markalarda sıkıntı olabiliyor. Bence TUF ve Türkiye garantili kart için ortalama ve alınabilir bir fiyat. Anakartınızda gerekli slot bulunduğu için ekstra riser almanıza gerek yok. Güç kaynağınız yeterli olur. Bu kart LHR ama belirli kazım programları ile %70 performans alabilirsiniz. LHR olan 3060 Ti'lar ortalama 44-45mh, 125-140w arası kazım yapabiliyor.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı