3060'ın 6600 XT'den daha stabil FPS vermesi

Şu an 5600X kullanıyorum hocam, 3060 ile test etme imkanım olmadı. Ama 6600 XT ile 3600 kullandığım zamanlar AAA oyunlarda darboğaz ile karşılaşmadım. Ama PUBG'de optimizasyonun kötü olmasından dolayı darboğaz oluyordu normal olarak. Benim de 5600X'e geçme sebebim de o oldu zaten.
He siz kombo bir değişim yapmışsınız. Uzun kullanımlar dilerim o halde.

He siz kombo bir değişim yapmışsınız. Uzun kullanımlar dilerim o halde.
Aslında combo demeyelim. Önce işlemciyi aldım. Sonra da kardeşime kart bakarken ucuza 3060 denk getirdim. Modeli hoşuma gidince Red Devil'i kardeşime verdim. Yani 3060'a geçmem tamamen görsel amaçlı oldu.

Selamlar. Yakın zamanda konusunu da açtığım Red Devil 6600 XT modelinden Zotac 3060 AMP white modeline geçiş yaptım. Yani iki kartı da deneyimleme şansım oldu.
Genellikle PUBG'de test etme fırsatı buldum ve gözlemlediğim kadarıyla 6600 XT beni fazlasıyla memnun etse de 3060'ın hem ortalama FPS değeri daha fazla hem de daha akıcıydı. Daha fazla FPS almasını optimizasyonla alakalı olabileceği için yadırgamadım ama özellikle oyun içi minimal dropların azalmasını ve oyunun daha akıcı hala gelmesini beklemiyordum. Bunun sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum her ne kadar 6000 serisi genel olarak sorunsuz olsa da. Bu arada bu olayı offline oyunlarda yaşamadım, Online olarak da şu aralar sadece PUBG oynadığım için onu test etme fırsatım oldu.

Bu testi hangi işlemci ile yaptın? RX 6600 XT kart için en ideal işlemci sence hangisidir.

Selamlar. Yakın zamanda konusunu da açtığım Red Devil 6600 XT modelinden Zotac 3060 AMP White modeline geçiş yaptım. Yani iki kartı da deneyimleme şansım oldu.
Genellikle PUBG'de test etme fırsatı buldum ve gözlemlediğim kadarıyla 6600 XT beni fazlasıyla memnun etse de 3060'ın hem ortalama FPS değeri daha fazla hem de daha akıcıydı. Daha fazla FPS almasını optimizasyonla alakalı olabileceği için yadırgamadım ama özellikle oyun içi minimal dropların azalmasını ve oyunun daha akıcı hala gelmesini beklemiyordum. Bunun sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum her ne kadar 6000 serisi genel olarak sorunsuz olsa da. Bu arada bu olayı offline oyunlarda yaşamadım, online olarak da şu aralar sadece PUBG oynadığım için onu test etme fırsatım oldu.
Dediğine katılmıyorum, 6600 XT ile bir sürü oyun oynadım hiçbirinde drop sorunu yok. Bir tek Age Of 2 de yaşadım.

Dediğine katılmıyorum, 6600 XT ile bir sürü oyun oynadım hiçbirinde drop sorunu yok. Bir tek Age Of 2 de yaşadım.
Bahsettiğim olay hariç drop olmadığını belirttim dikkatli okursan. PUBG'de de ahım şahım bir drop sorunu yok zaten. Ama 3060'a göre oyun daha az akışkan ve ortalama FPS çok daha az.

Bahsettiğim olay hariç drop olmadığını belirttim dikkatli okursan. PUBG'de de ahım şahım bir drop sorunu yok zaten. Ama 3060'a göre oyun daha az akışkan ve ortalama FPS çok daha az.
Şöyle bir şey de olabilir, bazı RAM'lerin AMD kartlarla çok iyi performans verdiğini yazan bazı şeyler okumuştum yabancı forumlarda, belki ondandır, siz 3060 la çok iyi performans alırsınız ona bir şey demiyorum sadece ben 6600 XT de drop yaşamadım onu demek istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı