3060Ti sistem Cyberpunk 2077'de screen tearing yapıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Gksuuu

Hectopat
RAM
4x8 3200MHz DDR4
Ekran kartı
TUF 3060Ti GDDR6X
Anakart
Asus ROG Strix B550F
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, yaşadığım sorunu çözemediğim için buraya yazmak istedim, Cyberpunk'a resmi olarak FSR3.1 ve AMD Frame Gen gelmesi ile birlikte oyunu indirdim.
DLSS ve XeSS kullanırken ortaya çıkmayan ama FSR3 ve Frame Gen açınca ortaya çıkan screen tearing sorunu var. FSR3 ve Frame Gen kullanmak isteme sebebim de en yüksek FPS'yi FSR açıkken alıyor olmam. Bunun hakkında yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:
AFMF 2 ZATEN AMD Frame Gen demekmiş kafam karıştı hocam

Sanırım eski adı oydu. Bende pek bilmiyorum ama 3.1'de adam ettiler, ama o da bir türlü gelemedi oyunlara doğru düzgün. 3'te direkt biz böyle bir şey yaptık diye çıktılar sonra ortada kalınca hemen 3.1'i çıkarıp düzelttiler işte genel olarak. Cyberpunk nasıl olurda 3.1 getirmez aklım almıyor.

Ray Tracing kapalı deneme rağmen sonuç öyle 7.5GB VRAM yiyor halen 500 MB gibi bir pay var.

Bilemiyorum, 2 adet cihazda FSR FG modu kullandım ve modda Anti-Ghosting, anti yırtılma gibi destekleyici modlar da kurulu. Bu şekilde 3060 bir laptopta denedim görüntü hareket anında çok hafif karıncalanma gibi bozulmalar yapıyordu, bir de 3090 bir sistem de denedim aynısını hiçbir şekilde yırtılma, hayalet ve hafif karıncalanma gibi görsel bozukluklar ile karşılaşmadım 43 inç monitör olmasına rağmen hiç dikkatimi çekmedi. Bu bakımdan VRAM'den şüpheleniyorum.

Afterburner açık bir şekilde test ediyorum vram kullanımı 7.7 GB'nin üzerine çıkmıyor hiç bir zaman.

Afterburner açık bir şekilde test ediyorum vram kullanımı 7.7 GB'nin üzerine çıkmıyor hiç bir zaman.
Hocam Vram yetersiz kaldığı zamanlarda da böyle sınırda duruyor. mesela 4070 ti ile rt overdirve 4k açanlar 11.5GB-11.8GB vram kullanımı görüyorlar DLSS Q + FG ve FPS değerleri de ortalama 35(ekran kartı üzerinden kayıt yapılmadı), ben 3090 ile aynısını açtım 13-14Gb kullanım gördüm ve ortalama FPS bende 45. yani taşma olduğu zamanlarda da 300MB kadar bir boşluk kalıyor.

Bu sorunu RTX kapalıykende yaşıyorum Frame Gen açarsam, ki RTX kapalıyken 6 GB kullanımda geziyor o zaman niye aynı peki? VRAM'in ekran yırtılmasıyla ilişkisini anlayamadım.

Bu sorunu RTX kapalıykende yaşıyorum Frame Gen açarsam, ki RTX kapalıyken 6 GB kullanımda geziyor o zaman niye aynı peki? VRAM'in ekran yırtılmasıyla ilişkisini anlayamadım.

VRAM taşması sonucu FG ile üretilen kareler RAM'lere indirilir ve sırası gelince RAM'den alınır RAM'ler VRAM'ler kadar hızlı olmadıkları için görüntü de ona göre hatalar oluşmaya başlar. Yırtılma, hafif karıncalanma hissi gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunlar sadece FSR da olmaktadır DLSS FG de taşma sırasında kalite o kadar düşmezken onun yerine FPS düşüyor.

VRAM taşması olmadığı halde bu sorunu yaşatıyor RTX kapalı ikende denedim 6, 6.5GB kullanımı geçmiyor. Yırtılma oluyor yine de.

VRAM taşması olmadığı halde bu sorunu yaşatıyor RTX kapalı ikende denedim 6, 6.5GB kullanımı geçmiyor. Yırtılma oluyor yine de.

FreeSync açabilirsiniz monitör destekliyorsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…