3070 düşük watt kullanımı

rumelian

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 5800x,Asus Rog Strix rtx 3070 8gb
Merhaba. Normalde de ekran kartımın düşük performans vermesinden sıkça şikayet eden biriyim ve bugün GTA 5 oynarken rastgele klavyemde değdiğim bir tuş sonucunda ekranımda ekran kartının performansını gösteren ekran açıldı. İncelediğimde ekran kartının watt değerinin 60-110 arası oynadığını fark ettim. Google'da arattıklarım ve izlediğim videolarda insanların aynı ekran kartını kullanırken GTA 5 oynarken 240 watt a kadar çıktığını gördüm. Bunu düzeltmek için ne yapabilirim? Bir de acaba değerlerde fark ettiğiniz başka bir sorun varsa söyleyebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

IMG_5050.jpg

Hocam bir de FPS limiti koymuş musunuz ona bakın ayarlardan, kapalıysa ekran kartı kullanımınız düşük %41 kullanılıyor normalde %90'ın üzerinde olması gerekiyor. Buna bağlı olarak aldığınız FPS değerleri ve watt kullanımı da düşük geldi bana.

FPS limiti varsa sınırsıza çekin, ekran kartının kullanımını kısıtlayan bir şey var.

Hocam bir de FPS limiti koymuş musunuz ona bakın ayarlardan, kapalıysa ekran kartı kullanımınız düşük %41 kullanılıyor normalde %90'ın üzerinde olması gerekiyor. Buna bağlı olarak aldığınız FPS değerleri ve watt kullanımı da düşük geldi bana.

FPS limiti varsa sınırsıza çekin, ekran kartının kullanımını kısıtlayan bir şey var.

Yok hocam kapalı değil neredeyse bütün oyunlarda girince yaptığım ilk şey FPS kilidini açmak oluyor bir de zaten yükleme ekranlarında vs FPS 160 seviyelerine çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı