3070 Ti PUBG düşük GPU-CPU kullanımı

codWarzone

Hectopat
Merhaba,
PUBG lobide GPU kullanımı %70 ve üstünde CPU kullanımı ise %35-50 arasında. Son 4 -5 gündür oyun içinde CPU ve GPU kullanımı düştü. Oyun sürekli takılmaya başladım. GPU kullanımı 17-30 arası. İşlemci de aynı şekilde. 1 hafta önce 240-300 FPS aldığım oyun şimdi 60-150 arası FPS alıyorum. 150 FPS alırken birden 80'e düşüyor ve yine tekrar çıkıyor dalgalanma çok fazla. Dediğim gibi 1 hafta önce böyle bir sorun yoktu. Bu sorunun çözümün bilen var mı? Sistem geri yükleme yaptım fakat sorun çözülmedi.
Sistemim.
Anakart: ASUS TUF Gaming X570 Plus Wi-Fi / işlemci: Ryzen 9 5900X / Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 3070 Ti OC8GB.
RAM: PNY XLR8 2x16 GB 3600MHz / SSD: Samsung 980 Pro 1TB / kasa-PSU: Cougar MX660 - 850W PSU.
işlemci soğutucu: Lian Li 240mm sıvı soğutucu Black / monitör: ASUS TUF Gaming VG259qm 280Hz 1ms 1080p.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ekran kartına sahibiz ama işlemci ve anakart altyapımız farklı.

Geçen hafta PUBG’ye gelen güncelleme sonrası da herhangi bir sorun yaşamadan aynen devam ediyorum ben oynamaya. Üstelik 2k (1440p) çözünürlükte 150 - 170 FPS arası gidip geliyor. Yani en azından PUBG tarafında bir sorun olmadığını söyleyebilirim.

Ama 1080p çözünürlükte 60 - 150 fps arası hiç mi hiç normal değil.

Aynı ekran kartına sahibiz ama işlemci ve anakart altyapımız farklı.

Geçen hafta PUBG'ye gelen güncelleme sonrası da herhangi bir sorun yaşamadan aynen devam ediyorum ben oynamaya. Üstelik 2K (1440p) çözünürlükte 150 - 170 FPS arası gidip geliyor. Yani en azından PUBG tarafında bir sorun olmadığını söyleyebilirim.

Ama 1080p çözünürlükte 60 - 150 FPS arası hiç mi hiç normal değil.

Kesinlikle bir şeyler var fakat çözemedim. AI Suite 3 programını(ASUS anakartlar için) yükledikten sonra böyle bir sorun meydana geldi. İşlemci booslu halinde bile 4200GHz'yi geçmiyordu. BIOS üzerinden kontrol ettiğimde CPU Core ratıo 42.00 olarak ayarlıydı. Onu Auto olarak değiştirdim. Ve daha sonra böyle bir sorun meydana geldi. Ayrıca NVIDIA Denetim Masası ayarlarım tamamen default olmuştu ve Görev Yöneticisi > performans sekmesine baktığımda işlemci 12 çekirdeğin sadece 6'sını kullandığını fark ettim. Hemen sistem yapılandırması>önyükleme>gelişmiş seçeneklerden işlemci sayısındaki tiki kaldırdım ve yeniden başlattım. Daha sonra kontrol ettiğimde 12 çekirdeğinde kullanıldığını gördüm. Oyuna tekrar giriş yaptım FPS de düzelme oldu fakat eskisi gibi olmadı yine ara ara 70-80'e geldiği gibi bazen 240'lara çıktı. Acaba sorun neden kaynaklı? Format atsam sizce düzelir mi ya da yapabileceğim farklı bir şey var mı?

Windows ve driver güncelleştirmelerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Başlatma seçeneklerine şu kodu yazıp dener misiniz?

-USEALLAVAILABLECORES

Technopat Haberler

Geri
Yukarı