3070 NVIDIA ayarları nasıl olmalı?

CPU darboğazı var gibi görünüyor.

%70lerde CPU kullanımı demek 8 thread'in %100 kullanılması demek. Muhtemelen 8 threadden fazlasını kullanmayacak oyun, o yüzden bunu %100 gibi görebilirsin.

Ray tracing açıksa sebep olabilir. Daha önce dediğim gibi 1920 MHz bir tık düşük. 1960 falan oluyor normalde bu kart. İlle daha yüksek fps alacağım dersen GPU overclock veya overclock ile birlikte undervolt yapabilirsin. GPU 75c limiti varsa o da GPU kullanımını sınırlar.

Win 11 temiz kurulumu öneririm. Windows Defender ile de tarama yapabilirsin. CPU veya GPU yiyen fark etmediğin bir program da olabilir.

Aslında değerlerin kötü değil. Sonuçta 5600 de 3070 de sınırsız gücü olan çipler değil. Belki biraz daha iyisi olabilir ama normal performansına yakınsın.

3070 ile RT Ultra oynuyorsan bu olabilir. DLSS açman gerekebilir. RT CPU kullanımını arttıran bir şey. 5600 de bir tık zorlanabilir.

Hocam bencede en iyisi temiz kurulum yapması olabilir ama undervolt yapsa 950mv 1960mhz değerini stabil şekilde verebilir mi?

GOW'da Ray Tracing var mı emin değilim hocam Custom Ultra'da (Yansıma ayarı Ultra+'da) oynuyorum şu an DLSS kalite modunda ve keskinleştirmesi 0. İşlemcim kullanımı 70-75 arası. Cyberpunkta attığım SS'lerde ise RT kapalı Ultra ayarlardı. Onda sıkıntı oluyordu. GOW'da dediğim gibi genel olarak çalışan bir bölgedeyim ve hiç drop yemedim diyebilirim. Köprü tarzı bir bölge vardı gerçekten çok yoran oraya varabilirsem ve sıkıntı olursa tekrar SS paylaşırım. Onun harici şu an ilk konuyu açtığımdaki halinden çok daha iyi.

Hocam son olarak fan hızınızı %20 artırısanız değerler daha iyi olabilir.

Hocam son olarak fan hızınızı %20 artırısanız değerler daha iyi olabilir.
Hocam onlara hiç dokunmak istemiyorum çünkü dediğim gibi laptopta bende çok ayar kurcalayıp o hale getirmiştim. Şu anlık gayet iyi durumda hepinizin yardımlarıyla. Bakalım o köprü bölgesine geldiğimde bir sorun olursa tekrar yazacağım.

Belkide ekran kartı fan hızını artırmak istmiyor bu yüzden frekanslar kısılıyor olabilir.

Sıkıntı yapacak bir ayar değil hocam tabi siz bilirsinizz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…