3070 Ti sistemde WoW FPS düşüklüğü

Merhaba. Bu bir sorun değil hocam öncelikle oyundan kaynaklı bir problem . Sistemle alakası yok . Çok oyunculu yerlerde valkdraken orgrrimar vb duruyorsan sistem otomatik GPU kullandırmıyor. FPS de o yüzden düşüyor zaten. 4080 var bende de o şekilde . MMO oyunlarının genelinde vardır bu problem . Çok kalabalık yerde o şekilde FPS düşüşü ve ekran kartının kullanılmaması normaldir. Bunun teknik bir açıklaması var sanırım ama ben bilmiyorum onu yani bende bulamadım.

Wow ayarları sen belirtmedigin sürece standart olarak çalıştırır ve uygular. Mesela sen ultraya alsan bile o yine standart olarak görür FPS o yüzden değişmiyor AMD kullanıcısıyım 6800 kullanıyorum sabit 144 FPS de oynuyorum ekran kartımı overlock yapıp ekran kartı ayarlarımı hız aşırtma yaptığım zaman FPS 400 oluyor ama bunun için ekran kartimı oyun ayarla sekmesinden o şekilde ayarladigim zaman oluyor eğer yapmazsam gene 144 görüyorum . Aslında bu bir sorun değil sadece oyunu çalıştırırken bunu ekran kartına belirtmemiz gerekiyor bu benim yaşadığım bi deneyim belki doğru belki yalniş bilmiyorum ama basit FPS 144 den 400 FPS ye bu şekilde çıktı. Dediğim. Gibi AMD kullanıcısıyım ama geforce da da mutlaka bu ayar vardır diye düşünüyorum. Hız aşırtma ayarlarını oyunu seçip yapmayı deneyin eğer oluyorsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı