3070 Ti sisteme Linux önerisi

pablobatalla16

Hectopat
Daha fazla  
32 GB 3600MHz RAM'im var.
Ryzen 7 5700X işlemci.
RTX 3070 Ti ekran kartlı.
480GB SSD 2TB HDD var.
Bu sisteme hangi Linux iyi gider? Mint dışında, çünkü sıktı artık.

Ben Arch kullanıyorum. Sistemi hiç yormuyor zaten genel itibarıyla Linux. Eğer özelleştirme hastasıysanız Hyprland ve Arch öneririm. Güzel bir wallpaper ve config ile on numara oluyor cihazlar.

Ben Arch kullanıyorum. Sistemi hiç yormuyor zaten genel itibarıyla Linux. Eğer özelleştirme hastasıysanız Hyprland ve Arch öneririm. Güzel bir wallpaper ve Config ile on numara oluyor cihazlar.

Yani Arch daha önce kurmuştum ama kullanımı zor geldi sade olsa güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle rahat batıyor.

Ubuntu deneyebilirsiniz. Gnome ile başlıyorsunuz. Gnome'da eklentilerle çok hoş durur. Hoşlanmazsanız yine Hyprland deneyin.

32 GB 3600MHz RAM'im var.
Ryzen 7 5700X işlemci.
RTX 3070 Ti ekran kartlı.
480GB SSD 2TB HDD var.
Bu sisteme hangi Linux iyi gider? Mint dışında, çünkü sıktı artık.
Sıkmadan kastınız eğer arayüz ise bir iki komutla başka masaüstü ortamları kurabilirsiniz. Tahminimce Mint ile gelen Display Manager da varsayılan olarak oturum seçmeye izin veriyordur, böylece stabil bir şekilde istediğiniz ortamı seçebilirsiniz. KDE Plasma ve Gnome kurarak başlayabilirsiniz.

Evet hocam arayüzden sıkılmıştım o yüzden. Ama yine de teşekkür ederim.

Sıkmadan kastınız eğer arayüz ise bir iki komutla başka masaüstü ortamları kurabilirsiniz. Tahminimce Mint ile gelen display Manager da varsayılan olarak oturum seçmeye izin veriyordur, böylece stabil bir şekilde istediğiniz ortamı seçebilirsiniz. KDE Plasma ve GNOME kurarak başlayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı