3070 Ti'da düşük FPS/GPU sorunu

Beyyogllu_1453

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba,

Yeni sistem topladım yalnız ufak sorun var oyunlarda GPU kullanımı şu şekilde oluyor bazı yerlere bakınca GPU kullanım gücünü arttırıp FPS yükseliyor bazı yerlere bakınca GPU kullanımı düşüp FPS de düşüyor bu bazı oyunlarda mevcut en çok olan Hunt Showdown ve Death Stranding GPU kullanımı %80-%99 arası olduğu zaman 180-170 FPS veriyor iken, kullanım düştüğü zaman (%50-60) 100-110'lara kadar düşüyor ve bu durum çok rahatsız edici ve oyunlarda low/ultra yapınca herhangi bir FPS fazlası azalması olmuyor yine aynı AMD ekran kartından geçtim böyle bir durum yoktu. Yardımlarınızı rica ederim şimdiden herkese teşekkürler.
(Not: Kullanım artınca watt değeride artıyor 180W-290W arası)

Sistem;

Ekran kartı: Zotac 3070 Ti trınty OC 8 GB.
İşlemci: AMD 5800X (CPB açık v = 1.31)
Kasa: Cool Master TD500 650W PSU
Anakart: ASUS B550-F Gaming.
Soğutucu: Corsair H150 RGB
RAM: Ballstıx Crucial 2x8 GB 3200 MHz.

Bu durumu nasıl düzeltebilirim FPS dalgalanması oluyor 165Hz ekranım var 1080p yüksek FPS almak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Hocam sürücülerinizi güncel tutmaktan başka bir şey yapamazsınız çünkü optimizasyon ile alakalı bir durum. İsterseniz fpsinizi 165'e sabitleyin böylece çok üstlere de çıkmaz ama yine de arada 100'e falan düşecektir. Dünyanın en iyi işlemcisi ve en iyi ekran kartı ile bile sabit 165 FPS alamazsınız illaki ki yer yer düşüş olur. Eğer anlık drop yani FPS'in 0'a düşüp tekrar çıkma durumu yoksa sorun da yoktur fazla kafanıza takmayın.

Hocam sürücülerinizi güncel tutmaktan başka bir şey yapamazsınız çünkü optimizasyon ile alakalı bir durum. İsterseniz fpsinizi 165'e sabitleyin böylece çok üstlere de çıkmaz ama yine de arada 100'e falan düşecektir. Dünyanın en iyi işlemcisi ve en iyi ekran kartı ile bile sabit 165 FPS alamazsınız illaki ki yer yer düşüş olur. Eğer anlık drop yani FPS'in 0'a düşüp tekrar çıkma durumu yoksa sorun da yoktur fazla kafanıza takmayın.

Orası öyle doğru yalnız YouTube testlerinde %99 GPU kullanımında benden daha yüksek FPS değerleri alıyorlar 1080p aynı işlemci ile kafam oraya takıldı yazılımlarda güncel ne yapacağımı bilemedim.

Hocam işlemciniz ısınıyor mu?

62 dereceye geçmedi şu ana kadar bilmiyorum iyi mi kötü mü 3 fanlı 360M Corsair 150 RGB sıvı soğutucu var.

Mesala minecraft fps kısıtlmasını kaldırınca ekran kartı %99 kullanım 310W yüksek fps değerlerine ulaşıyor ama bu diğer oyunlarda geçerli olmuyor aynı şekilde furmark testide güzel değerler veriyor

62 dereceye geçmedi şu ana kadar bilmiyorum iyi mi kötü mü 3 fanlı 360M Corsair 150 RGB sıvı soğutucu var.

Mesela Minecraft FPS kısıtlmasını kaldırınca ekran kartı %99 kullanım 310W yüksek FPS değerlerine ulaşıyor ama bu diğer oyunlarda geçerli olmuyor aynı şekilde FurMark testide güzel değerler veriyor

O halde sürücü kaynaklı olmalı ya önerilen sürücüye geçin ya da yeni sürücüleri bekleyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı