3070 Ti'den 4070 Ti geçilir mi?

Bütçe
40-60
Bu yalan, o adamın Reddit postuna da baktım aylardır millet buna kanıt sun dedi gıkını çıkarmadı. Yanılabilirim ama NVIDIA'nın DLSS 3.0'ı eski nesillere getirmesi uzaylıların Konya'ya inmesinden daha düşük ihtimal.

@fazlacaburak sen 3070 Ti'a kaç para verdin?

NVIDIA hocam bu yapacaklar bence. Adamlar yazılım ve donanım alanında yapabildiklerinin bir sınırı yokmuş gibi hissettiriyor.

15.300'e aldım.

Geri dönder gitsin. 6K farka 3090 Ti'ın kas gücüne, DLSS 3.0'a, fazladan 4 GB VRAM'e ve babalar gibi RT performansına sahip olacaksın. 4070 Ti bir tık daha az güç tüketiyor bir de buyur buradan yak.

4K'ya geçiş olmadığı sürece RTX 3000 serisinden 4000'e geçmek bana anlamsız geliyor. Kaldı ki 4K da şu an için Türkiye şartlarında lüks. Zira 4K 144Hz monitörler çok pahalı. RTX 4000 serisi farklı herhangi bir özellikle gelmedi. Sadece DLSS 3.0 var. Yani var olan bir teknolojinin bir sonraki sürümü. 4000 serinin ham performansı daha iyi ama devrimsel bir özellik de yok. Geçmeye değer mi? Bana göre değmez. Hem RTX 5000 serisinin daha önceki serilere kıyasla çok daha güçlü çıkacağına yönelik tevatür var. RTX 4070 Ti alınca bu sefer RTX 5000 serisi çıktığında 5070 Ti almak istersin.

Sadece oyun için her bir nesilde değişikliğe gitmek bana israf gibi geliyor. Bütçe sıkıntın yoksa 4K deneyim için RTX 4090 al o zaman. 4K için değer.

NVIDIA hocam bu yapacaklar bence. Adamlar yazılım ve donanım alanında yapabildiklerinin bir sınırı yokmuş gibi hissettiriyor.

Fakat aynı NVIDIA piyasanın en bencil şirketidir. Bunların en sevmediğim özelliği yeni nesilleri satabilmek için geriye dönük zerre iş yapmamaları. DLSS 2.0 diye bağırıp çağırdılar AMD FSR 2.0'ı çıkardıktan sonra sırf "biz de sizi düşünüyoruz yahu" ayağına yatmak için Image Scaling getirdiler. Bugün de CES'de DLSS 3.0 ile DLSS 2.4'ü kıyaslayıp "eski" teknolojilerini ezikliyorlar.

Sektörün en iyi şirketidir NVIDIA ama bu nedir arkadaş, miningden çuvalla para kazandınız, yapay zeka para basıyor hala kart satalım diye şekilden şekile giriyorlar.

Fakat aynı NVIDIA piyasanın en bencil şirketidir. Bunların en sevmediğim özelliği yeni nesilleri satabilmek için geriye dönük zerre iş yapmamaları. DLSS 2.0 diye bağırıp çağırdılar AMD FSR 2.0'ı çıkardıktan sonra sırf "biz de sizi düşünüyoruz yahu" ayağına yatmak için Image Scaling getirdiler. Bugün de CES'de DLSS 3.0 ile DLSS 2.4'ü kıyaslayıp "eski" teknolojilerini ezikliyorlar.

Sektörün en iyi şirketidir NVIDIA ama bu nedir arkadaş, miningden çuvalla para kazandınız, yapay zeka para basıyor hala kart satalım diye şekilden şekile giriyorlar.
Evet, ben de bazı kullanıcı dostu özelliklerin AMD bu kadar dişli olmasaydı gelmeyeceğini düşünüyorum.

Evet, ben de bazı kullanıcı dostu özelliklerin AMD bu kadar dişli olmasaydı gelmeyeceğini düşünüyorum.

Yine de RTX 4000'de yaptıkları gelişmeleri takdir ediyorum, yazılım teknolojileri uçup giderken donanımların yetişmediği yerde vites artırmayı becerebiliyorlar. RTX 2000 ve 3000 serilerinde abartarak anlattıkları hiçbir şey ilgimi çekmemişti. Bu seride o gelişmiş Tensör çekirdekleri ile RT çekirdeklerinin neler yapabileceğini nihayet görmüş olduk.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı