Gigabyte 3070-3070 Ti vs Palit GameRock 3080

Bütçe
13000
Var mıdır ekran kartı inceleme öğretici videosu falan :D

Video varsa da bilmiyorum. Mining olup olmadığını sıcaklıklar ve kartın dış görünüşü aşağı yukarı belli eder.
Alırken uzun süreli stres (10 dakika yeterli olmaz çünkü zaman geçtikçe sıcaklık artar bu yüzden 30 dakikalık bir test daha güvenilir) testi yapın sıcaklık değerlerini kapanma var mı vs takip edin, FurMark sonucu gibi programlar ile puanına bakabilirsin. Aklıma gelenler şu anlık bunlar.

Video varsa da bilmiyorum. Mining olup olmadığını sıcaklıklar ve kartın dış görünüşü aşağı yukarı belli eder.
Alırken uzun süreli stres (10 dakika yeterli olmaz çünkü zaman geçtikçe sıcaklık artar bu yüzden 30 dakikalık bir test daha güvenilir) testi yapın sıcaklık değerlerini kapanma var mı vs takip edin, FurMark sonucu gibi programlar ile puanına bakabilirsin. Aklıma gelenler şu anlık bunlar.

Patladı 3070 Ti maalesef arkadaş tamirci çıktı kullanıcıyım demişti kendi kartım falan diyordu fanlar %90'da çalışmasına rağmen 76 derece verdi kart yanlış fotoğrafı koymuş maalesef diğer kartlar miningli olduğu için girmek istemedim hiç en güzeli 4070 temiz almak gibi gözüküyor.

Hotspot değeri, fanların ne kadar kullanıldığı vesaire de önemli. Siz 5-10dk civarı FurMark testi yaptırın.

Reis fanlar %90 da olmasına rağmen 76 derece çalıştı vazgeçtim.

Patladı 3070 Ti maalesef arkadaş tamirci çıktı kullanıcıyım demişti kendi kartım falan diyordu fanlar %90'da çalışmasına rağmen 76 derece verdi kart yanlış fotoğrafı koymuş maalesef diğer kartlar miningli olduğu için girmek istemedim hiç en güzeli 4070 temiz almak gibi gözüküyor.

Bütçene uyan başka 3080 yok mu hocam. 4000 serisi ikinci elde biraz pahalı gibi ama bakılabilir.

NVIDIA önceliğin değilse 6800-6900 xt de bakabilirsin. 3080 ile aynı fiyat bandındalar.

Alınmaz hocam 3000 serisi varken. RT ve FSR performansı kötü.
Uygun fiyatlı bulunursa gayet de alınır. Kas gücü olarak 6900xt 3080'den daha önde, ayrıca 3000 serisi de şahane rt performansına sahip değil. Kart 16gb vrame sahip, çok büyük bir artı. Bu kartı 1440p high-ultra gaming için gayet yeterli kılıyor. Upscaling , ray tracing öncelik değilse rahatlıkla tercih edilir.

@nepthys679 hocam 3070 vision için ne fiyat istiyorlar?
Şu an aktif olarak kullanıyorum. Kendi overclocklu olarak geliyor ve 280W TDP değere sahip. Limit artma yapamıyorsunuz. 8+6 pin güç beslemesi mevcut. Küçük kompak tasarımana rağmen tam yük altında 72 dereceyi geçmiyor. Sadece 1 sene önce bakım yapıldı. Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz.
Bu arada miningsiz ürün almak isitoyrsan LHR modellere bakabilirsin onlar mining yapılmamıış olur.

Uygun fiyatlı bulunursa gayet de alınır. Kas gücü olarak 6900 XT 3080'den daha önde, ayrıca 3000 serisi de şahane RT performansına sahip değil. Kart 16 GB VRAM'e sahip, çok büyük bir artı. Bu kartı 1440p high-Ultra Gaming için gayet yeterli kılıyor. Upscaling, Ray Tracing öncelik değilse rahatlıkla tercih edilir.

6900 XT ikinci el ortalama 15 bin bandında, 3080'den daha pahalı ki arada çok ufak güç farkı var. O fiyata neredeyse 3080 Ti alınır ki saf güç olarak da daha iyi. 6000 serisi FSR performansı çok kötü DLSS çok daha önde anca 9000 serisinde FSR 4 ile iyileştirildi FSR performansı. RT olarak da eski serilerde oldukça kötü hele ki zorunlu RT kullanan oyunlarda direkt NVIDIA daha avantajlı. 3000 serisinin RT performansı gayet iyi kimden duydun onu 9000 serisinden bile daha iyi NVIDIA direkt önde o konuda. Onu alana kadar 3080 Ti alırım. 12 GB VRAM çoğu oyunda 2K da yeter yetmediği durumda kartın gücü de yetmez muhtemelen artık eskiyor çoğu oyunu 2K ultrada oynayamazsın zaten yeni oyunlarda. RT açmadıkça VRAM kullanımları abartılı değil. 6900xt nin tuğladan farkı yok elektrik veriyorsun fps artıyor içinde ileriye dönük teknolojik başarılı bir donanım yok anca 9000 serisinde var o da iyi bir fsr sadece.

6900 XT ikinci el ortalama 15 bin bandında, 3080'den daha pahalı ki arada çok ufak güç farkı var. O fiyata neredeyse 3080 Ti alınır ki saf güç olarak da daha iyi. 6000 serisi FSR performansı çok kötü DLSS çok daha önde anca 9000 serisinde FSR 4 ile iyileştirildi FSR performansı. RT olarak da eski serilerde oldukça kötü hele ki zorunlu RT kullanan oyunlarda direkt NVIDIA daha avantajlı. 3000 serisinin RT performansı gayet iyi kimden duydun onu 9000 serisinden bile daha iyi NVIDIA direkt önde o konuda. Onu alana kadar 3080 Ti alırım. 12 GB VRAM çoğu oyunda 2K da yeter yetmediği durumda kartın gücü de yetmez muhtemelen artık eskiyor çoğu oyunu 2K ultrada oynayamazsın zaten yeni oyunlarda. RT açmadıkça VRAM kullanımları abartılı değil. 6900xt nin tuğladan farkı yok elektrik veriyorsun fps artıyor içinde ileriye dönük teknolojik başarılı bir donanım yok anca 9000 serisinde var o da iyi bir fsr sadece.
Hatalı olduğun iki konu var,
1.AMD 9000 serisinin rt performansı 3000 serisinden daha iyi, sen kimden duydun acaba.
2.Watt kullanımı olarak düşündüğünün tamamen tersi, 3080ti 330w civarı kullanırken 6900xt 290-300w çekiyor. Ekstra olarak 12gb vrame sahip, 3080ti ile kas gücü olarak aynılar diyebiliriz. Ancak 6900xt 3080'den bariz bir şekilde üstün. Şu videoya bir göz at.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

16gb vram 1440p ultra için büyük bir avantaj. Fiyat olarak 15bin üstüne alınmaz, yakın bir zamanda bir arkadaşa 13.600 gibi bir fiyata aldık.

1748376042133.png

Hatalı olduğun iki konu var,
1.AMD 9000 serisinin RT performansı 3000 serisinden daha iyi, sen kimden duydun acaba.
2.Watt kullanımı olarak düşündüğünün tamamen tersi, 3080 Ti 330W civarı kullanırken 6900 XT 290-300W çekiyor. Ekstra olarak 12 GB VRAM'e sahip, 3080 Ti ile kas gücü olarak aynılar diyebiliriz. Ancak 6900 XT 3080'den bariz bir şekilde üstün. Şu videoya bir göz at.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

16 GB VRAM 1440p Ultra için büyük bir avantaj. Fiyat olarak 15bin üstüne alınmaz, yakın bir zamanda bir arkadaşa 13.600 gibi bir fiyata aldık.

Eki Görüntüle 2500302

Hatalı olduğun 2 konu var :D. AMD 9000 serisi RT performansı olarak 3000 serisinden iyi değil ki daha kartları bile tam çıkmadan çok konuşmamak lazım ama değil, neye göre iyi diyorsun bilmiyorum FSR olarak 3000 serisi DLSS'den biraz daha iyi olabilir kaç yıllık mimari farkı var normaldir. İkincisi ben watt olarak daha fazla harcıyor falan demedim tuğla dedim ki öyle içindeki teknolojiler full yazılımsal ekstra performans adına hiçbir artısı yok. Yani günümüz 5000 serisi kartla kıyasla, ki 3000 serisi en azından DLSS ve RT olarak başarılı, hiçbir teknik problemi de yok. Attığın videoyu tam izlemedim kötü bir video zaman israfı gibi geldi veriden çok yorum var ama videoyu yapan arkadaş 9000 serisiyle RT olarak 3000 serisini falan kıyaslamamış yani 3000 serisi 7000'den bariz üstün 9000'den de bir tık daha iyi diye biliyorum 9000 serisinde 7000'e göre iki kat RT iyileştirmesi yapıldı bu arada öyle düşün, 9000'e ne ara geldiysek biz 6000'den konuşuyoruz. 6900 XT ile 3080 Ti arasındaki farkı hak ediyor ki 3080 Ti daha güçlü, ekstra avantajları fazla. Kısacası 9000 serisi harici AMD almak mantıklı değil şu anda çünkü AMD kendine 6-7bin serisinde neredeyse hiçbir şey katmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı