3080 ekran kartını beklemeli miyim?

Millet para harcamaya zorunlu hissediyor kendini. 4 yildir PC toplama hayali kuruyorum hala da toplayamadim. Ailemle de konustum RTX2060'li bir sistem toplamayi istiyorum. Millet 3080 diyor.
Ben 2007-2008 yıllarından kalma işlemci kullanıyordum. 2020 yılında daha yeni yeni yeniledim. :) En uygun orta seviye PC aldım. Bana uzun süre yetecek şekilde ayarladım özellikle. İnsanlar da bu şekilde tasarruflu olmalı. :)

Eğer gelecekçi olmak istiyor isen, uzun yıllar dayansın diyorsan ve Ultra ayarda oyun oynamak istiyorsan alabilirsin fakat 2060 bile bana göre yeterli. Fakat yükseltmek istiyorsan 3080'i beklemeni tavsiye ederim. 2060 ile 2080 arasındaki fark çok büyük olmaz.

Yani 2060 aslında kullandınız mı bilmiyorum ama o kadar güçlü bir ekran kartı değil bence tabi ne istediğinize bağlı ben 144Hz monitör ile 144 FPS yaklaşmak ya da geçmek istiyorum ama 2060 ile bu mümkün değil maalesef ve RDR 2 gibi bir oyunda 55-60 FPS verebiliyor hatta şehirlerde 45'e bile düşüyor ve bu High ağırlıklı Ultra arasında karışık ayarlarda o yüzden yükseltmek istiyorum.
Ben 4080i bekleyecegim.Cikarsa eger GTX 1650 super alirim. Hali hazirda zaten 2060 var. Ne diye gidipte 3080 alasiniz ki?
2060 günümüz oyunlarında ultra ayarlarda hele birde rtx açıcam diyorsanız 30-35 fpse kadar düşebilen bir ekran kartı ? bf 5 te rtx açtığımda 35-45 arası fps ile oynuyorum 2080 ile 2060 arasında dağlar kadar fark var

Kesinlikle beklemelisin. RTX 3080, RTX 2080'e göre ciddi bir performans üstünlüğü sağlayacaktır. Size aralarındaki farkı şöyle tarif edecek olursam,

3080 7nm, 2080 12nm ile üretildi,
3080'de 4352 shader çekirdeği varken 2080'de sadece 2944 çekirdek mevcut.
Grafik işlemci çekirdek ve bellek hızları benzer.
3080 saniye başına 167.6 GPixel ve 518.2 GTexel doldurabiliyorken, 2080 109.4 GPixel ve 314.6 GTexel doldurabiliyor.
3080 10GB belleğe 320bit ve 560GB/s bant genişliğine, 2080 8GB belleğe ve 448GB/s bant genişliğine sahip.

Bu değerler açıkça gösteriyor ki RTX 3080 beklenmeye değecek bir kart.

Eğer amacınız sadece FPS ise geçilebilir üzmez sizi. Fakat ben kalite istiyorum üzerine birde Ray Tracking olsun derseniz yeni seriyi bekleyin derim. Ray Tracking yeni bir teknoloji ve nvidia yaptığı açıklamalarda Ray Tracking performansını çok fazla arttıracağını söyledi. Kabaca hesap yaparsak yeni nesil oyunları Ray Tracking özelliğini açıp oynamaya çalıştığınızda biraz ağlayabilir elinizdeki eski kart. Yeni oyunlar yeni nesil hesaba katılarak yapılacak Ray Tracking istiyorsanız mantıklı olan beklemeniz. Saf performans olarak bakacak olursak yeni nesil kartlar eski kartlardan ortalama %30 daha güçlü olmasını bekliyorum. Daha fazlasını sanmıyorum.

Yani 2060 aslında kullandınız mı bilmiyorum ama o kadar güçlü bir ekran kartı değil bence tabi ne istediğinize bağlı ben 144Hz monitör ile 144 FPS yaklaşmak ya da geçmek istiyorum ama 2060 ile bu mümkün değil maalesef ve RDR 2 gibi bir oyunda 55-60 FPS verebiliyor hatta şehirlerde 45'e bile düşüyor ve bu High ağırlıklı Ultra arasında karışık ayarlarda o yüzden yükseltmek istiyorum.
Günümüzde 60 FPS akıcı olarak kabul edilirken monitöründen dolayı daha yüksek bir FPS bekliyorsan ve ultra ayarda oynamak istiyorsan o zaman en iyisini tercih edebilirsin. Ben 60 Hz kullandığım için pek sorun olmuyor, daha düşük bir model kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı